Acer n310 - czy to naprawde jest az takie wolne???

• 3 Odpowiedzi
  • 934 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 30, 2006, 15:18:46 »
hej,
jakis czas temu kupilem swojej dziewczynie Acera n310. Fajnie calkiem to wyglada, swietny ekran i ogolnie mi sie podoba - ale - zainstalowalem na nim pare aplikacji ktorych uzywala na starym viewsonicu v36 i jestem przerazony.
Chodzi glownie o stary pakiet gier Microsoftu - na n310 nie da sie w to grac, jest ekstremalnie powolne do tego stopnia ze az niemal nie da sie wylaczyc aplikacji. Na starym v36 (tez 300mhz) chodzilo sprawnie. Ja wiem ze tu jest 4x wiecej pixeli do obsluzenia ale zeby az tak??? W koncu te gry maja juz ladnych pare lat.
Druga sprawa ktora mnie nurtuje to A2DP i sluchawki BT - mam Jabre 620n ktorej uzywam glownie ze swoim Qtekiem 8310 (ledwo 200mhz) i wszystko chodzi swietnie.  Na n310 dzwiek przeciaga jak stara plyta na zepsutym odtwarzaczu. Macie jakies doswiadczenia z tym???
Pozdrawiam
Wawrzyn

P.S. Wszystko testowane na golej swiezo zresetowanej konfiguracji z nowym flashem z ftp acera. Aaa i karta sd 512.

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 31, 2006, 09:41:59 »
Stare gry MS czyli to co teraz daja za darmo tak? galaga jakas i pacman? U mnie to chodzilo idealnie na N311. W sumie w zadnej grze nie mialem zadnych problemow. Moze jakies aplikacje dzialajace w tle powoduja wolne dzialanie?
Nie wierze jakos ze 300MHz samsung nie daje rady  :surprised:

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2007, 19:15:04 »
hmmm chodzi o microsoft entertainment pack czy jakos tak tam jest fire drill, stock scramble i pare tam innych; makabrycznie wolno przewija ekran i ogolnie jest to o wiele za wolne.
ale wydaje mi sie ze to wina starych gier ktore maja problem z nowym sprzetem bo np homm dziala bardzo szybko podobnie jak wszystko inne. chyba bedzie trzeba powiedziec do widzenia starym grom MS, ale raczej jej nie przekonam zeby zaczela w homm grac :) i to chyba dobrze bo pare lat temu na studiach pol akademika gralo w to non stop co w przypadku paru znanych mi osob bardzo zle sie skonczylo...
pozdrawiam

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 03, 2007, 13:31:36 »
Co do szybkości aplikacji i gier to najprawdopodobniej jest to wina zmiany systemu. Miałem wcześniej n30 z w2003 i na aktualnym pockecie z wm5 niewątpliwie szybszym niektóre aplikacje które wcześniej śmigały tu praktycznie nie nadają się do użytku.

A co do gier to pewnie spodoba Jej się Bejeweled II. Pierwsza cześć wolno działa też na wm5.