Acer n300 6.0 ROM

• 95 Odpowiedzi
  • 30930 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline babcia

• *
  • 50
  • Sprzęt: Acer N321, T|C, TRGPro, Nokia E61, SE w810i, Nokia N95 8MB, HTC Touch Pro, 2 szuflady złomu do tego ;-)
Odp: Acer n300 6.0 ROM
« Odpowiedź #90 dnia: Maj 09, 2008, 08:34:46 »
Ja zrobiłem przed instalacją hardreset czyszcząc całą pamięć i poszło bez problemu za pierwszym razem. Oczywiście po backupie ważnych danych. Patch na SDHC chyba nie ma tu nic do rzeczy - przecież on jest wgrywany przez system a bootloader ładuje się przed systemem.  Może spróbuj z inną kartą? Acha - nie instaluj potem polskiej nakładki - mimo że da sie zainstalować powoduje same problemy. Np. nagle popieprzyło się menu - sądzę że miało to związek ze zmianą nazw katalogów na polskie odpowiedniki. Podobnie przestał mi sie odpalać Mobile Word. Odinstalowanie nie pomogło - polskie nazwy katalogów pozostały. Trza było zresetować i przywrócić system sprzed instalki polonizacji.

Zdrówko

« Odpowiedź #91 dnia: Maj 09, 2008, 09:51:46 »
Na karcie SD powinien znaleźć się cały katalog ACERN300 razem z zawartością, a nie pojedynczy plik.

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #92 dnia: Maj 09, 2008, 10:47:00 »
Na karcie SD powinien znaleźć się cały katalog ACERN300 razem z zawartością, a nie pojedynczy plik.
Też tak przypuszczam, ale po rozpakowaniu miałem tylko dwa pliki, z których tylko jeden dał mi się skopiować.
Jeszcze raz ściągnąłem z innej lokalizacji i po rozpakowaniu miałem te same dwa pliki, jednak tym razem udało mi się skopiować na kartę SD plik chain.lst.
Tak więc mam na karcie pliki:
chain.lst
flash.dio
Niestety z tymi plikami próba instalacji WINMobile6 też się nie powiodła.
Szkoda, że w tym wątku jest kilkadziesiąt postów i nikt nie napisał, jakie pliki powinny być na karcie (rozumiem, że wszystkie, nawet bez tego Forum).
Jeśli ktoś wie, jakie pliki użył do instalacji, to niech napisze. Jeśli miał inne niż wymieniłem, to niech napisze też, skąd je ściągnąć.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2008, 10:52:03 wysłana przez romann »

*

Offline t183

• 10
« Odpowiedź #93 dnia: Maj 09, 2008, 12:09:06 »
Hej

Tak jak kolega pisał wyżej, Nie wrzucaj tych plików bezpośrednio na kartę. Zrób najpierw na niej katalog o nazwie ACERN300 i do tego katalogu wgraj te pliki.

A teraz mój problem.

Po instalacji tego romu przestał mi działać bluetooth. Przy próbie włączenia go wyskakuje taki komunikat: "The Bluetooth Radio failed to turn ON due to insufficient driver memory avialable. You must perform a normal reset before you can turn ON the Bluetooth Radio."

Resety nic nie dają. Zmieniałem również już rom - jest to samo na 6.00 jak i 6.10.

Co może być przyczyną tego problemu i jak go rozwiązać.

A więc udało mi się i co ciekawe nie wiem jak. Po prostu wgrałem jeszcze raz wm5 i po nim wm6.10. BT działa doskonale.
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2008, 13:57:59 wysłana przez t183 »

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #94 dnia: Maj 10, 2008, 20:49:40 »
Witam.
Stoczyłem nierówną walkę z ROM-em 6.1 na swoim N311. Na poprzednim N321 obyło sie bez problemów. Na N311 po instalacji nowego ROM-u nie chciał działać BlueTooth. W sumie zainstalowałem kilka tych ROM-ów i zawsze było źle. Po lekturze jednego z wcześniejszych postów wróciłem do 5.0 i ponownie zainstalowałem najnowszą wersję 6.1. Zadziałało. Nawet ta wersja od razu obsługuje SDHC.
Natomiast okazało się, że zamykanie programów nie wywala ich z pamięci, tylko jakgdyby minimalizuje. W tle dalej sobie działąją i blokuja pamięć. Po uruchomieniu i zamknieciu kilku programów kończy mi sie pamięć operacyjna. Na N321 tego dziwnego zjawiska nie zauważyłem. Czy to jest norma, czy coś z tym ROM-em jest nie tak.
Zainstalowałem Magic Button, który rozwiazuje ten problem, ale sprawa pozostaje dla mnie dziwną.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2008, 12:41:22 wysłana przez romann »

« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 30, 2008, 17:02:48 »
Skad mozna pobrac Rom 6.1 i 1.0....15  poprzednie liniki wygasly :(