Jakoś nikt nie chciał odpowiedziec, to sam sobie odpowiadam, a przy okazji może moja ocena przyda się wszystkim, którzy staną kiedyś przed zakupem w/w.
W końcu kupiełm Brando w wersji flip

Jakośc wykonania rzeczywiście bardzo dobra, chociaż wykończenie białą nicią rzeczywiście trochę dziwnie wygląda, ale gusta są różne.
Wg mnie etui ma pełnic głównie rolę ochronną, a tutaj jak się ma wyciągniętą tą wkładkę na kartę kredytową lub zdjęcie (nawiasem mówiąc materiał, z którego jest wykonana jest daremny- za tą kasę mogli to lepiej rozwiązac ) - to bardzo łatwo uszkodzic wyświetlacz przy pomocy zapasowej karty SD włożonej do "zasobnika" na karty.
Ogólnie etui jest dopasowane, tylko po bokach wyświetlacza trochę rozchylone - nie wygląda to estetycznie, ale da się przeżyc.
Dostęp do wszyskich portów, gniazd itd jest OK, poza tym, że nie ma dostępu do soft resetu - ale to nie problem, mały otworek można sobie dorobic ( w sumie dziwne - do hard resetu zrobili, a o soft zapomnieli ).
Jeżeli chodzi o poprzednie dwa modele, o które pytałem , to teraz widzę że zapewniają one jeszcze słabszą ochronę i przeraża mnie system mocowania pocketa w etui - wygląda na to, że może łatwo wypaśc.
pozdrowienia
rogerx