Acer n30- etui

• 9 Odpowiedzi
  • 1133 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Acer n30- etui
« dnia: Kwiecień 26, 2006, 21:41:29 »
Witam.

Posiadaczem acera n30 jestem od niedawna - od około dwóch tygodni.
Po tym czasie jednak doszedłem do wniosku, że aby zabrac go gdziekolwiek ( w torbie, plecaku itp. ) konieczne jest etui.
Oryginalne "coś" ( bo nie można tego chyba nazwac pokrowcem) nie zapewnia praktycznie żadnej ochrony ( chodzi głównie o wyświetlacz), więc pozostawię je bez komentarza. Tym bardziej, że nawet starsze modele pocketów innych firm ( miałem kiedyś Jornade 525) dostarczały w zestawie podobne etui, ale wykonane z lepszych materiałów i wzocnione w miejscu gdzie znajduje się wyświetlacz, tak że nie musiał się człowiek bac o jego uszkodzenie.
Z tego co się zdążyłem zorientowac, to za dużego wyboru nie ma.
Poniżej zamieszczam kilka linków do aukcji allegro, na których oferowane są etui do tego modelu.

Na początek dwa tańsze :

1. http://www.allegro.pl/item99822253_pps16_skorzany_pokrowiec_acer_n30.html

2. http://www.allegro.pl/item99185550_etui_do_xda_mda_ii_iii_acer_n30_n35_dell_axim_x50v.html

I jako trzecie - droższe rozwiązanie, ale wiadomo - Brando :

3. http://www.allegro.pl/item99791371_etui_skorzane_brando_acer_n30.html

Dwa pierwsze to wydatek ok. 40 zł, ostatnie koło 100.

W związku z powyższym mam pytanie, może ktoś używa któregoś z dwóch pierwszych i mógłby podzielic się "wrażeniami".
Chodzi po prostu o to, czy warto wydawac ponad 100 zeta ( wolałbym nie , bo dołoży człowiek drugą stówkę i ma np. kartę WiFi :), czy powinno wystarczyc jedno z tańszych rozwiązań , czyli tych 1 i 2.
Jeśli mowa o tych piewszych , to za bardzo nie przekonuje mnie sposób mocowania pocketa ( jak się w ogóle toto w środku trzyma  :?: .

Byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze. A może ktoś dotarł jeszcze do innych modeli.

pozdrowienia
roger

*

Offline stapp

• 258
Acer n30- etui
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2006, 15:37:18 »
A wie ktos moze cos o aluminiowych etui (Hard Case to sie zwie?) dla Acerka n30? Gdzie moznaby ew. je dostac?

*

_Morf_

Acer n30- etui
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2006, 22:43:49 »
Ja mam aluminium ale dla N311 genialna sprawa :] poszukaj na google aluminium case N30

Acer n30- etui
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 13, 2006, 20:03:19 »
Jakoś nikt nie chciał odpowiedziec, to sam sobie odpowiadam, a przy okazji może moja ocena przyda się wszystkim, którzy staną kiedyś przed zakupem w/w.

W końcu kupiełm Brando w wersji flip :)

Jakośc wykonania rzeczywiście bardzo dobra, chociaż wykończenie białą nicią rzeczywiście trochę dziwnie wygląda, ale gusta są różne.

Wg mnie etui ma pełnic głównie rolę ochronną, a tutaj jak się ma wyciągniętą tą wkładkę na kartę kredytową lub zdjęcie  (nawiasem mówiąc materiał, z którego jest wykonana jest daremny- za tą kasę mogli to lepiej rozwiązac ) - to bardzo łatwo uszkodzic wyświetlacz przy pomocy zapasowej karty SD włożonej do "zasobnika" na karty.

Ogólnie etui jest dopasowane, tylko po bokach wyświetlacza trochę rozchylone - nie wygląda to estetycznie, ale da się przeżyc.

Dostęp do wszyskich portów, gniazd itd jest OK, poza tym, że nie ma dostępu do soft resetu - ale to nie problem, mały otworek można sobie dorobic ( w sumie dziwne - do hard resetu zrobili, a o soft zapomnieli ).

Jeżeli chodzi o poprzednie dwa modele, o które pytałem , to teraz widzę że zapewniają one jeszcze słabszą ochronę i  przeraża mnie system mocowania pocketa w etui - wygląda na to, że może łatwo wypaśc.

pozdrowienia
rogerx

*

Offline Kvic

• *
  • 62
  • Sprzęt: acer n311, GPS, Navigo 8,  k800i+bluetooth blaupunkt
Aluminiowe - gdzie ?
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 13, 2006, 20:11:35 »
Morf - mam zamiar kupic do swojego n311 wlasnie aluminiowe - mozesz cos blizej o swoim i jaki sklep polecasz ?

*

Offline Spookie

• 457
Acer n30- etui
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2006, 15:39:10 »
Gdzie można dostać jakiekolwiek"pudlo" aluminiowe pasujące do N30  :?:

Acer n30- etui
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 17, 2006, 17:27:10 »
Spookie, o ile wiem i pytalam w paru sklepach, do n30 nie ma aluminium
a z innych modeli nie pasuja zupelnie, pocket latalby w srodku, wiec bezsebensu

*

Offline Spookie

• 457
Acer n30- etui
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 17, 2006, 22:28:03 »
To poza aluminiowymi to jakie są najmocniejsze ??

(Nosze pda w tylnej kieszeni jeansów przy schylaniu musze bardzo uważać  :roll:  :lol: )

Acer n30- etui
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 18, 2006, 00:00:48 »
brando i pdairy
skorzane, ladnie wykonane, ale... za drogie przynajmniej na moja kieszen
jak uzbieram to moooze, zaczne go wkoncu  nosic wszedzie gdzie chce
jeden upadek juz przezyl, ale nei chce ani jego ani siebie narazac na kolejne wstrzesnienia - mozgu
w kazdym razie, gdybym miala luzne stoparenascie/dziesiat zloty to bym sie nie wahala..  jak sobie przypomne co przezywalam gdy acer byl w serwisie a ja myslalam ze bede bulic 100 euro... hmm.. wtedy sobie obiecalam ze po powrocie z naprawy kupie mocny futeral, nie bede sie zastanawiac... teraz jednak znow oszczednosc bierze gore :( zbieram na monitor do blaszaka :)

*

Offline Kvic

• *
  • 62
  • Sprzęt: acer n311, GPS, Navigo 8,  k800i+bluetooth blaupunkt
Alu to jest to !!!
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 18, 2006, 20:54:05 »
Od 2 godzin jestem szczęśliwym posiadaczem aluminiowego opakowania do mojego n311. Muszę przyznać, że jest rewelacyjne - ma tylko 1 wadę, nie można używać w nim Acera w podstawce....