Acer n30 - akumulator?

• 2 Odpowiedzi
  • 1135 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Acer n30 - akumulator?
« dnia: Marzec 28, 2008, 00:24:59 »
Witam.

Problem przedstawia się następująco:
1. Dostałem n30-tkę, bawiłem się nią troszkę, ładowałem (zapalała się dioda sygn. ładowanie) - było ok (mam dość uzasadnione podejrzenia, że mogła sporo leżeć bez ładowania)
2. Jakoś specjalnie nie mogę tego powiązać z flashowaniem, ale niedługo po tym po podłączeniu zasilania - brak ładowania, dioda się nie zapala.
3. System wskazuje 100% naładowanie jednak po odłączeniu zasilania następuje wyłączenie urządzenia.
4. Po odłączeniu akumulatorka i podłączeniu zasilania system wskazuje naładowanie w 100%...
5. Próbowałem flashować różnymi (podawanymi tutaj na forum) wersjami systemu - efekt ten sam.
6. I jeszcze jedno - jak wyłączę urządzenie przyciskiem z boku to nie za bardzo ma ochotę się spowrotem włączyć.

Pytanie za 100 punktów, czy w takim wypadku obstawialibyście pad akumulatorka, czy.. no właśnie - jakieś pomysły co tak naprawdę mogło się stać? Wydaje mi się, że próbowałem już wszystkiego w celu zdiagnozowania..

--
Pozdrawiam,
zdaniu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2008, 21:34:48 wysłana przez zdaniu »

Odp: Acer n30 - akumulator?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2008, 13:52:15 »
..niestety.. kupiłem akumulatorek i dalej to samo :/
Może teraz jacyś znawcy zawyrokują co to może być?
Nie wiem czy mi się opłaca z tym gdziekolwiek się bujać..

--
Pozdrawiam,
zdaniu.

*

Offline dzikkk

• **
  • 106
  • Sprzęt: Mio p550+hx2790+4GB+8GB+e51
Odp: Acer n30 - akumulator?
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2008, 11:55:30 »
niestety nie jestem specjalista w tej dziedzinie ale moze na plycie robi sie jakies zwarcie ...
99,9% ludzi czyta posty z ręką na myszce ...teraz nie sciągaj juz za późno ;)