ACER E310 ???

• 21 Odpowiedzi
  • 4966 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ACER E310 ???
« dnia: Listopad 29, 2006, 17:48:33 »
Witam,

czy ma ktoś jakieś doświadczenia z PNA ACER E310? Dostałem do przetestowania i nie mogę tego rozgryźć, nie mam  żadnego doświadczenia. Jak zainstalować jakieś dodatkowe oprogramowanie. Ma to podobno Windows CE.NET 5.0, ale nie ma czym eksplorować zasobów, przeglądać plików, nic nie rozumiem.

Wito

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
ACER E310 ???
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2006, 01:22:40 »
Sprzęcik jest dość dziwny.  :S
Jak na palmtopa z nawigacją trochę za mały.........
Jak na odtwarzacz mp3 trochę za duży........

Nie wiem jaki "TARGET" docelowej sprzedaży określa Acer dla tego modelu, ale wydaje się być trochę nieprzemyślany. Miałem go kilka dni i z tego co rzeczywiście może się podobać to nawigacja i proste menu. Ale osobom przyzwyczajonym do typowych PDA.............. chyba się nie przyda. Jak dla mnie.......... miał być do wszystkiego, a jest do............niczego (prawie).

Właśnie przez te kilka dni nawet nie próbowałem nic instalować, bo jakoś nie było konieczności. Ogólnie wszystko jest interesujące, ale jednak czegoś brak.........

Jestem zwolennikiem produktów Acer'a, ale ten model jakoś mi nie podszedł. :bored:
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline b707

• **
  • 211
ACER E310 ???
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2006, 11:21:05 »
Lucanus-82
E310 to nie PDA a PND Personal Navigation Device... To jest urządzenie GPS zrobione dla Navteq i najlepiej porównywac go z maszynkami TomTom lub Garmin... Zresztą jest to kolejny model po Acer D150... raczej watpie czy da sie tam jakos inne oprogramowanie wcisnąc bo sam WM5 jest mocno ogołocony tam... Aczkowliek sam mysle nad zakupem i czekam na recenzje :D
Pozdrawiam

*

Offline DRIFT-R

• 712
no a co ja napisałem........?
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2006, 12:37:50 »
Oczywiście że ten sprzęt to PND :)  i nikt tego nie neguje, dlatego też napisałem że jeśli ktoś miał wcześniej PDA i chciałby zmienić na to urządzenie (czyt. PND) to raczej nie będzie dobry wybór gdyż nie znajdzie w nim najważniejszego - czyli normalnego oprogramiowania pozwalającego na wgrywanie aplikacji itp.

Napisałem że jak na palmtopa....... gdyż ostatnio w sklepie usłyszałem że to jest palmtop, co mnie troszkę zdziwiło, bo tak w zasadzie nie jest.

Obiektywnie mogę stwierdzić że jak na sprzęt do nawigacji jest dla mnie troszkę za mały - 2,8" w samochodzie sprawdza się średnio - szczególnie jeśli ktoś korzystał już wcześniej z PDA z nawigacją.

Jeśli ktoś zamierza używać go do nawigacji, mp3, przeglądania zdjęć itp to OK, tylko 2,8" to jednak za mało........
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline b707

• **
  • 211
ACER E310 ???
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 01, 2006, 13:09:14 »
ALe prz tej cenie za jaka możan go kupic  ~900zł to w sumie nic dziwnego.

*

Offline DRIFT-R

• 712
ACER E310 ???
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2006, 00:42:35 »
Oczywiście cena jest interesująca i dlatego właśnie wziąłem go na próbę gdyż miałem taką możliwość.
Strasznie spodobał mi się ten nowy model - ciekawy i przemyślany desing, małe gabaryty, ale jednak coś za coś.

Jednak pozostaję przy swoim N50 Premium + GPS na BT i cena wychodzi dość podobna. A potrzebuję akurat takiego sprzętu do testowania programów i do łączenia się z siecią. Szkoda tylko że palmtopy mają takie słabe akumulatory.............. moja ostatnia mp3 Sony NW-HD3 śmigała do 30h, a palmtopik na nowej baterii około 5h, ale przecież nie można mieć wszystkiego.

Akurat sprzęt który posiadam ma w zasadzie wszystko czego dusza zapragnie, a przy tak szybkim procesorze (520MHz) nie ma programu z którym by sobie nie poradził. Jedyna rzecz której zazdroszczę posiadaczom DELL np. X51v to wyjście na monitor.............. przydało by się..........

ACER E310 ???
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 02, 2006, 12:51:36 »
Jak pisałem nie mam żadnych doświadczeń z tego typu urządzeniami, czy toto będzie chodzić z innymi mapami?  
W pakiecie jest tyllko mapa Polski i głównych dróg Europy, skąd wziąźć całą Europę? Czy trzeba kupić cały pakiet Destinator 6 czy można kupić jakiś upgrade?

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
ACER E310 ???
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 04, 2006, 12:48:52 »
czy może ktoś kupił sobie tego E310 i jeździ z nim po polskich drogach :?:
jeśli tak, to poproszę o podzielenie się wrażeniami ...

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

ACER E310 ???
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 05, 2006, 15:09:30 »
Ja mam go na testach, pojezdzilem troche po slasku i ... :(

Jezeli o sam sprzet chodzi to bardzo mi sie podoba (szukam aktualnie sposobu zeby dalo sie tam jakos automape wgrac,a najlepiej zmienic system na Pocketa), jak pisalem wczesniej sprzet jest OK, bardzo dobrej jakosci uchwyt samohodowy, ladowarka tez spoko, sprzet szybko lapie sygnal z satelity i dziala super. Jedyny mankament jaki zauwazylem to slaby a dokladniej cichy glosnik, mialem ustawione na maxa i ledwo bylo slychac co "kobieta" w mapie mowi, oczywiscie radio musialo byc wylaczone.

Co do samej maly, to po wiem tak:
Mape mozna uznac za dokladna a nawet bardzo dokladna (znajduje adresy ulice itd) ale, ...

Jazda na tej mapie to tragedia, mapa nie rozroznia wiekszosci mostow, prznajmniej w Sosnowcu. Kilka razy zdarzylo mi sie ze bedac pod mostem mapa kazala skrecic w lewo na most bo traktowala to jako zwykle skrzyzowanie, bedac na moscie tez dostalem komunikat skrec w prawo (chyba przez barierke).
Powiem wiecej na mapie sa zaznaczone drogi dojazdowe np na gore na most ale mapa je pomija i leci najprostsza droga.

Podsumowujac:
Sprzet bardzo dobrej jakosci i wykonania, tylko zeby sie jeszcz znalazl sposob na zmiane systemu

Mapa wgrana w komplecie - tragedia.

ACER E310 ???
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 05, 2006, 17:47:52 »
Cute,  a czy można wgrać pełnego Destinatora 6 i jaką konkretnie wersje? Na PDa czy jaką ? A może dałoby się jakoś wgrać iGO?

*

Offline b707

• **
  • 211
ACER E310 ???
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 05, 2006, 20:43:49 »
belin
Destinatora mozna wgrac. Byłem ostatnio w kilu sklepach i znalazłem kogos kto miał to w rękach i troche sie bawił a nia jak w komputroniku przeczytał to co na opakowaniu:/ E310 działa podobnie jak systemy blaupunkta oraz dedykowane PNA. Teoretycznie mozna wgrac na niego inne mapy ale to jest teoria i narazie nie ma głosów by ktos to zrobił. Wiadomo jednak ze niema problemów z Destinator bowiem urzadzenie jest własnie do obsługi tych map stworzone i z taka maba jest w standardzie. Dzięki kartą SD można rozbudowac mape lub wgrac całą. W zestawie jest chyba Mapa całej europy w tym chyba polska 60 MB

ACER E310 ???
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 05, 2006, 21:41:29 »
Cytat: "b707"
belin
Destinatora mozna wgrac. Byłem ostatnio w kilu sklepach i znalazłem kogos kto miał to w rękach i troche sie bawił a nia jak w komputroniku przeczytał to co na opakowaniu:/ E310 działa podobnie jak systemy blaupunkta oraz dedykowane PNA. Teoretycznie mozna wgrac na niego inne mapy ale to jest teoria i narazie nie ma głosów by ktos to zrobił. Wiadomo jednak ze niema problemów z Destinator bowiem urzadzenie jest własnie do obsługi tych map stworzone i z taka maba jest w standardzie. Dzięki kartą SD można rozbudowac mape lub wgrac całą. W zestawie jest chyba Mapa całej europy w tym chyba polska 60 MB

Też tak myślę ale w jednym ze sklepów (nie będę robił reklamy)powiedzieli mi że Destinator 6. nie chodzi na tym acerze!

ACER E310 ???
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 06, 2006, 14:42:18 »
Narazie jestem na etapie wgrywania Automapy do tego Acera, dam znac czy sie udalo

ACER E310 ???
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 06, 2006, 19:46:00 »
a czy ktoś próbował dołożyć jakieś mapy np Europy Zachodniej , jeśli tak to z jakiego pakietu Destinator PDA czy PNA?

e310
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 26, 2006, 11:39:03 »
Komu sie udalo wgrac automape

ACER E310 ???
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 28, 2006, 20:28:21 »
Witam,

Właśnie natknąłem się na wersję tom tom'a dla E310
..czyli jednak jak się baadzo chce to można zmienić nawigację:)
Niestety nie mam możliwości sprawdzenia, więc szukajcie i instalujecie na własną odpowiedzialność..
Pozdrawiam,

destinator 6
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 19, 2007, 09:45:09 »
b707
Witam
Co do instalacji DEstinator 6 na Acer e 310 to taką odpowiedź otrzymałem ze strony głównej DESTINATORA
"witam

w sprzedaży dostępna jest tylko wersja na win 2003 i win CE 2005, niestety na Pana  urządzeniu nie będzie działał ten program. Zakupił Pan urządzenie z preinstalowanym destinatorem przez producenta urządzenia, nie jesteśmy wstanie pomóc.

pozdarwiam"

POZDRAWIAM :(

*

Offline marek216

• **
  • 143
    • odblokowanie nawigacji
  • Sprzęt: Palm m515 , MIO 168, Thomson GPS420, BlackBerry 8320, Thungsten T5
ACER E310 ???
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 27, 2007, 19:20:27 »
mam to od kilku dni i mapy są dość dokładne - w trybie pieszym spokojnie można łazić po osiedlu między blokami, wzdłuż dróg - nadajnik bardzo czuły

mimo małych wymiarów sprzęcik niczego sobie

a jako odtwarzacz mp3 rewelacja
Sprawdź moje www !

a co z auto mapą?
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 28, 2007, 23:58:11 »
Czy komus udalo sie wgrac auto mape?
POzdr!

*

Offline chato.pl

• 4852
Odp: ACER E310 ???
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 25, 2007, 20:08:37 »
wykopię wątek tym samym pytaniem - czy komuś udało się odpalić AutoMapę na tym acerze  ???

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 26, 2007, 11:05:55 »
chyba coś w temacie drgnęło, bo się właśnie dowiedziałem, że do działania AM na .CE wystarczy podmienić tylko niektóre dll'ki (tak to jest w przypadku NavRoad'a) ... chętnych do testowania odsyłam do tego wątku => http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=59157.0 i w razie czego proszę o zdanie raportu ;)

« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 30, 2007, 21:33:44 »
Witam ! Kupiłem Acera z niemiecką mapą szukam polski gdzie moge ja znaleś i jak ja zinstalowac jestem dosc zielony w temacie poprzednio istalowałem przez oprogramowanie czy to sie robi przez activesync jak to działa ???
Z góry dzieki za wskazówki ! :)