Jak się nie instaluje setki rzeczy tylko kilka pozycji - lepiej?
Wybacz - żartowałem (stąd te uśmieszki na końcu zdań), sam mam podobnie jak i Ty n311. Mam też i m515

i niezmiernie wdzieczny jestem Ci za ten opis monitoringu servera, który nie tak dawno zamieszczałeś
Ale, mój "naleśnik" siedzi sobie spokojnieopacerzony w aluminiową zbroję w mojej kieszeni i ma zastosowanie typowo kalendarzowo-biznesowe + lekka rozrywka oraz nadzór nad serverami firmy.
Kupując go miałem pełną świadomość, że ACER to nie jest HP, Dell, czy też F-S. Podobnie jak miałem świadomość, że mój domowy składak to nie server HP za powiedzmy 200.000,00 zł, więc i będzie się wieszał i nie będzie aż tak niezawodny itd, ale za to kupuję do prawie 100 krotnie taniej. Nie narzekam, że czasem powiesie się gdy mam otwarte x-okienek, a w tle działa Apache i jeszcze kilka innych aplikacji które "coś" tam robią.
Napisałeś, że n311 nie daje się do biznesowych zadań, ja uważam inaczej, ale to tylko drobna nasza różnica zdań.
Ale mam stare pytanie informatyka: Jak drogie dla Ciebie są Twoje dane? Tak, wiem i znam odpowiedź: są bezcenne. Zawsze słyszę tą odpowiedź gdy zadaje takie pytanie, a dane? Cóż,są jak najbardziej cenne - tzn. są dokładnie tyle warte ile urządzenie na które je przechowujesz. Ja mogę sobie pozwolić na "bezcenne" domowe dane na dysku za 350 zł, ale nie odważyłbym się wyceniać danych mojej firmy poniżej 1000 EU za dysk.
Więc, może jak szukałeś niezawodności, stabilności i pewności danych trzeba było kupić: Dell Axim™ X51v-624 MHz (cena ok 2.000 zł) lub HP iPAQ hx2790 (cena ok 2.200 zł) ?
IMHO naleśnik ma właśnie to do siebie, że kosztuje 35 % mniej niż rozwiązania konkurencji....
Tak na zakończenie mojego długiego wywodu

, raczej nie kupiłbym laptopa marki Acer (mam w domu Toshibe oraz IBM), za to komputer stacjonarny to pewnie jak 90% komputerów w Polsce- składak marki "hand made"

, ale za to stacjonarny służy mi głównie do rozrywki a pracuję na laptopach...
A może zrobimy gdzieś zestawienie momentów i programów przy których "naleśnik" zwisa ??