[C530] PC nie widzi palma.

• 4 Odpowiedzi
  • 905 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 04, 2007, 20:53:26 »
Witam.
W ActiveSync 4.5 niechcący zrobiłem "Usuń urządzenie przenośne". Od tej pory w żaden sposób nie mogę podłaczyć palma do PC. Nie widzi wogóle urządzenia. Nie pomaga łaczenie za pomocą Bluetooth, USB ani LAN, po prostu Active nie zatrybia, a może cała Winda nie zatrybia. Nie mam pojęcia co się dzieje. Co może być przyczyną?

--
Pozdrawiam
helldust

*

Offline ziomel

• **
  • 148
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2007, 20:09:51 »
probowales hr albo reinstalacje activesync??...u mnie zdarzylo sie to 2-3 razy i tylko to pomagalo

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2007, 20:15:02 »
sposób nie mogę podłaczyć palma

Ludzie , kiedy w koncu nauczycie sie ze macie pockety a nie jakies palmy , normalnie rece opadaja !

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2007, 20:55:18 »
Cytat: "ravel"
sposób nie mogę podłaczyć palma

Ludzie , kiedy w koncu nauczycie sie ze macie pockety a nie jakies palmy , normalnie rece opadaja !

"Palm" prościej się pisze ;) Ale spoko będę pamietał, wybacz laikowi.

Co do problemu....
Active Sync reinstalowany i nie pomaga, ale za to po starcie systemu w PC wyskakuje mi bład że nie można otworzyć portu COM, jedyne co udało mi się zrobić to to że pocket widziany jest teraz przez bluetooth ale musiałem to zrobić obejściem czyli komp nawiązuje połaczenie z pocketem poprzez Network Acces. Nadal jednak przez USB nie widać sprzętu podłaczonego.
Nie chcę na razie robić Hard resetu bo instalowanie od nowa aplikacji może mnie doprowadzić do rozstroju, to już będzie ostateczność.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 05, 2007, 20:59:35 »
Aha, i jeszcze jedno. Do czego w całym procesie jest wykorzystywany .NET Framework 1.1 ? Mam w systemie ver. 2 i 3 a mimo to Sync nadal chce mieć w systemie 1.1 i nie można go odinstalować.
Niebawem Framework osiagnie nr 10 i wszystko będzie trzeba trzymać w systemie obciążając go. Mogli by zrobić chociaż małą prostą sztuczkę i sprawić by było to oprogramowanie zgodne w dół. Ale czego wymagać od ludzi którzy stworzyli Vistę :/