IPAQ 114 - Sam się wyłącza

• 5 Odpowiedzi
  • 2852 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rhl

• 2
IPAQ 114 - Sam się wyłącza
« dnia: Listopad 03, 2009, 23:05:11 »
Witam was,

mam problem ze swoim pda, ponieważ gdy chcę go wyłączyć przyciskiem power przechodzi w stan uśpienia i OK,
ale niekiedy po czasie (różnym) zachciewa mu się samoistnie włączyć, co sprawia że bateria w moment się rozładowuje gdy pda leży sobie spokojnie w futerale czekając na użycie i jakież zdziwienie wtedy ogarnia mnie, gdy chcę użyć go a tutaj pda kaput.
Można temu zaradzić?

Druga sprawa to taka, że moja bateria wytrzymuje ledwo godzinę czasu na pełnym podświetleniu z włączoną automapą - być może nieporadnie sformatowałem swoją baterię, czy da się to jeszcze jakoś naprostować by jednak trzymała dłużej?

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
Odp: IPAQ 114 - Sam się wyłącza
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2009, 11:18:20 »
Miałem przez dłuższy czas ten sam problem z włączaniem.

Po naciśnięciu przycisku PowerON - trzeba było czekać nawet kilka minut na włączenie. Bateria rozładowywała się kompletnie, gdy urządzenie nie było używane, a potem był problem, żeby kompletnie rozładowana bateria znowu "zachciała" się naładować. Takie objawy występowały, gdy urządzenie było nowe. Potem to minęło.

Aha, nie pamiętam dokładnie, ale problem z włączaniem występował z reguły wtedy, gdy urządzenie przechodziło do uśpienia z włączonym Wi-Fi.

Sprawdź wersję ROMu. Najnowsza wersja to 1.01.06 z 5 kwietnia 2008. Ten ROM podobno usuwa te problemy. U mnie chyba samo się naprawiło jeszcze przed aktualizacją ROMu.

*

Offline rhl

• 2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2009, 16:30:59 »
mój to:
Rom date: 10.18.2007
Rom revision: v1.00.01
CE OS 5.2.1616 (Built 18120.0.4.0) 2007, czyli pewnikiem zmiana softu wręcz wskazana :)
Podziękował  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2009, 17:03:25 wysłana przez rhl »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 05, 2009, 09:44:18 »
czy Wy na pewno mówicie o tym samym problemie?
jeden pisze że PDA samoistnie mu się włącza, drugi pisze że ma to samo bo też PDA nie chce się włączyć...

pierwsza rada na samoistnie włączające się palmtopy - przełączyć automatyczne synchronizowanie AS na tryb manualny (szukaj pod hasłem fake server)
po drugie czy masz ustawione  by palmtop wyłączał się po określonym czasie nieużywania? Wtedy nawet jeśli się włączy to za chwile wyłączy się z powrotem i bateria nie będzie się rozładowywała

*

Offline tmarek

• 27
  • Sprzęt: Ipaq 114
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2009, 23:27:16 »
Słuchajcie kolegi, dobrze Wam radzi z tym ActiveSync bo to najczęstsza przyczyna pożerania baterii. Co do wyłączania podświetlenia po upływie czasu to z własnego doświadczenia wiem, że czasem, jakimś dziwnym sposobem ipaq potrafi te dwie opcje (jedna odpowiada za wyłączanie z podłączoną ładowarką, druga bez) wyłączyć.

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2009, 23:48:14 »
w moim hp 114 ten problem zniknal po hard resecie, ale wystepuje nowy . co chwila wlacza siecos takiego :logon to serwer z tabela logowania.
niewiem jak sie tego pozbyc ,a jest to uciazliwe i zlosliwe.