Zegar w ipaq 214

• 3 Odpowiedzi
  • 1983 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zegar w ipaq 214
« dnia: Maj 18, 2009, 00:05:10 »
Witam
Mam problem ponieważ w moim ipaq nie mogę zmienić daty i czasu. Może ktoś wie co może być przyczyną, że nie wpuszcza mnie w ustawienia zegara, inne ustawienia są dostępne, a zegara i alarmów nie da się ustawić, po prostu nie otwiera tych ustawień.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
Odp: Zegar w ipaq 214
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2009, 17:32:29 »
Nie wiem, co może sprawiać takie dziwne zachowanie PPC, że niemożliwe jest otwarcie ustawień zegara i alarmów.

Jeśli chcesz tylko ustawić prawidłową datę i godzinę, to może jako obejście problemu wystarczyć sparowanie urządzenia z komputerem w ActiveSyncu w WinXP lub WMDC pod Vistą. Wtedy data i godzina pownna się zsynchronizować z komputerem.

Jeśli jednak to nie wystarczy, bo chcesz ustawiać np. alarmy, to jedyne co mi przychodzi do głowy to:
 - przejrzenie listy zainstalowanych programów, może jakiś program służący np. do alarmów nadpisuje ustawienia systemowe i dlatego blokuje możliwość użycia standardowego sposobu zmiany ustawień
 - HardReset?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2009, 15:56:32 »
Dzięki za odpowiedź. Faktycznie synchronizacja pomogła na datę i godzinę (chociaż ustawił mi o dwie godziny wcześniejszą ale z tym sobie poradziłem :-)).
Pozostaje teraz jeszcze dostęp do ustawień. Nie wiem co masz na myśli pisząc HardReset bo jeżeli przycisk z boku urządzenie to niestety już próbowałem i nie pomogło, wyjęcie baterii również nic nie zmieniło (jest to mój pierwszy PPC więc jeszcze nie jestem z tym sprzętem zbytnio zaznajomiony i stąd moje pytanie o twardy reset). Pozdrawiam.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 19, 2009, 16:01:02 »
hard reset to procedura przywracania systemu do stanu fabrycznego, wiąże sie z usunięciem wszystkich danych i doinstalowanych programów
jak to zrobić jest opisane w instrukcji, a także tu na forum