Wersja językowa WM w iPAQ 214

• 8 Odpowiedzi
  • 3125 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wersja językowa WM w iPAQ 214
« dnia: Grudzień 31, 2009, 11:55:15 »
Witam wszystkich. Jestem trochę zielony w tych sprawach więc proszę o wyrozumiałość i pomoc. Chcałbym zakupić iPAQ 214. Czy one mają tylko systemoperacyjny w języku angielskim? Wyczytałem jeszcze że niekture urządzenia mają Polską lokalizację a do niektórych trzeba dokupić. Co to oznacza.

*

Offline overconscious

• 276
  • Sprzęt: Stary telefon na korbkę
Odp: Wersja językowa WM w iPAQ 214
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2010, 22:14:41 »
Było 100 razy. Oto link do polskiej lokalizacji: http://www.marchevka.pl/index.php?page=mwriter_2_6

PS.
Inne ROMy są w topic'u [HP IPAQ 21X] Moje Custom Romy, kuchnie, oryginał., przygotowane przez forumowego geniusza globalbus
Ale też tylko angielskie wersje.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2010, 22:16:49 wysłana przez overconscious »

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2010, 07:32:22 »
Proszę o opinie czy spolszczenie marchevki działa stabilnie.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2010, 12:40:07 »
Nie wiem jak działa marchewka (nie jestem królikiem  :E :E ) Ale uważam że spolszczenie jest zbędne. Nawet jak ktoś nie zna " lengłidża" to opanowanie tych paru niezbędnych słów nie jest na tyle trudne żeby nie poradził sobie z tym ktoś kto jest na tyle inteligentny że poradzi sobie z  obsługą pocketa.
Naprawdę to jest kilkanaście niezbędnych słów (Bez znajomości: gramatyki , składni ,czasów itd.) .
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline matros

• 11
  • Sprzęt: iPAQ 214
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2010, 07:51:47 »
Marchevka jako spolszczenie działa bardzo stabilnie. Pięknie działają też polskie podpowiedzi przy pisaniu oraz moduł rozpoznawania polskiego pisma odręcznego. Przy doinstalowaniu klawiatury Resco Keyboard są trudności z przełączaniem z powrotem na (domyślną) klawiaturę marchevkową. Zwykle pomaga soft reset. Przy samej marchevce nie ma problemów.
I jeszcze jeden drobiazg. Marchevka wlepia też do internet Explorera nieaktywny link strony początkowej z Marchevką. Nie udało mi się tego zmienić  :( (w ustawieniach IE lub bezpośrednio w katalogu Windows)

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 25, 2010, 18:49:43 »
Witam wszystkich
Ja zainstalowałem Sunnysoft Interwrite Pro 9.5 przeznaczoną do MIO P360
Instaluje się jako trial na 14 dni po tym czasie działa dalej oprócz klawiatury ekranowej
Jest stabilna nie obciąża systemu i nie ma z nią żadnych problemów
Zainstalowałem ją w IPAQ file Store
Gdyby ktoś chciał plik w celach testowych to mogę podrzucić ma trochę ponad 1MB

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 25, 2010, 22:43:31 »
Też wgrałem żeby spróbować   .Mam Interwrite od poprzedniego pocketa (mio p550) , w czymś mi tam przeszkadzał i musiałem go wywalić . Tu  (w hp214) też widzę problem:  wywala mi Exela  po wyłączeniu Interwrit'a jest ok .  
Przyjemna klawiaturka ,Ale nie będę Interwrite kupował tylko dla klawiatury  :(
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 29, 2010, 18:47:19 »
To chyba przez to że MIO P550 ma WM5 a że P360 i P560 mają WM6 jak nasz IPAQ214 ta lokalizacja nie sprawia żadnych kłopotów

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 30, 2010, 17:58:39 »
Ja mam takie pytanie, ktore podpielam pod te watek (nie wiem czy dobrze zrobilam, jakby co to prosze przeniesc gdzie indziej).
Od pewnego czasu obserwuja pewna aukcje na allegro:
http://www.allegro.pl/item902101102_nowy_pda_ipaq_214_624_mhz_256mb_rom_wm_6_ros_kr_gw.html
Chcialabym zakupic 214, ale ten jezyk rosyjski mnie zupelnie nie urzadza i nie wiem czy zmiana (chyba ROM'u, a nie samej nakladki) jest mozliwa. Warto zaryzykowac i kupic taki sprzet? W sumie cena tez jest dosc wysoka na tle konkurencji, a prawdopodobienstwo, ze sie cos nie uda przeflashowac jest duze. Jestem slabo zaawansowanym uzytkownikiem, ale potrzebuje czegos do obslugi internetu. Gdzies swita mi zeby docelowo kupic HTC HD2, ale wydac prawie 2100 za telefon to jak dla mnie nie jest to powazne, tym bardziej, ze zastosowanie bedzie mial tylko typowo internetowe przez WiFi. Z uwagi na potrzebny dosc duzy ekran wybor padl na iPaqa 214. Sama posiadam ipaqa 914c i jestem zadowolona z niego, nie chce go sprzedawac, zeby miec wszystko w jednym.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2010, 18:04:32 wysłana przez alibabka »