Lepsza jakość dźwięku.

• 7 Odpowiedzi
  • 3511 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i600 [WM6.1 Andrew mod]

*

Offline kopiko

• 17
  • Sprzęt: HP IPAQ 214
Odp: Lepsza jakość dźwięku.
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2009, 08:14:49 »
Witam,
wreszcie ktoś znalazł sposób. U mnie działa.
http://forum.brighthand.com/showthread.php?t=265958&page=2
lub
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=4483719

program,
http://www.amv007.narod.ru/programs/Ipaq21xEx.zip
Pozdrawiam,
Mozz

Dla tych, którzy nie podążyli jeszcze za podanymi linkami warto może dodać, że program pozwala także na regulację czułości warstwy dotykowej i pozwala uaktywnić drugi głośniczek umieszczony z przodu palmtopa.

*

Offline fatom

• *
  • 79
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2009, 19:51:26 »
Witam
U mnie nie działa głośnik z przodu - chyba go nie ma. Działa zmiana czułości dotyku i dodanie mocy na głośnik z tyłu. 3D też nie działa. Może mam wybrakowanego PDA. Czy komuś chodzi wszystko łącznie z włączeniem głośnika z przodu?

*

Offline kopiko

• 17
  • Sprzęt: HP IPAQ 214
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2009, 08:12:31 »
Witam
U mnie nie działa głośnik z przodu - chyba go nie ma. Działa zmiana czułości dotyku i dodanie mocy na głośnik z tyłu. 3D też nie działa. Może mam wybrakowanego PDA. Czy komuś chodzi wszystko łącznie z włączeniem głośnika z przodu?

Głośniczek z przodu jest cichy, tak jakby projektanci założyli, że będzie służył do funkcji telefonowania.
Najprościej sprawdzić czy działa, wyłączając wspomnianą aplikacją głośnik główny. 3D nie sprawdzałem, wychodzę z założenia, że takie bajery zawsze wprowadzają dodatkowe zniekształcenia dzwięku.

*

Offline fatom

• *
  • 79
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 08, 2009, 19:01:20 »
ok działa ale gra naprawdę cicho.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2009, 11:54:16 wysłana przez fatom »

*

Offline matros

• 11
  • Sprzęt: iPAQ 214
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2010, 21:26:28 »
Uwaga na program Ipaq21xEx ! Po miesięczne fascynacji lepszą głośnością mojego iPAQa 214 przestał działać głośnik. Na szczęście zakończyło się na bezpłatnej naprawie w ramach gwarancji. Wymieniono płytę główną i głośnik. :proud:

*

Offline jaras72

• 19
  • Sprzęt: hp ipaq 214
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 10, 2010, 21:49:29 »
Uwaga na program Ipaq21xEx ! Po miesięczne fascynacji lepszą głośnością mojego iPAQa 214 przestał działać głośnik. Na szczęście zakończyło się na bezpłatnej naprawie w ramach gwarancji. Wymieniono płytę główną i głośnik. :proud:
Na ile ustawiłeś ? Który głośnik ? Napisz bo dobrze wiedzieć przy jakiej głośności na pewno się spali, zresztą jest informacja żeby nie dawać więcej niż 37 więc jeżeli dałeś to nic dziwnego.

*

Offline matros

• 11
  • Sprzęt: iPAQ 214
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2010, 22:20:02 »
Ustawiłem Ipaq21xEx na maksymalną głośność - wtedy nie czytałem ostrzeżenia w opisie autora programu. iPAQ i tak już czekał  na wysłanie do naprawy gwarancyjnej w związku z szybkim rozładowywaniem się baterii i grzaniem się (wymiana baterii nic nie dała, bezowocne były triki typowe dla tego PPC m.in. z przestawieniem "fake server", instalacją poprawki ze strony HP czy też wyłączeniem HP TodayPanel).
Brzmienie dźwięku poprawiałem dodatkowo przy pomocy SRS WOW HD, głośność regulowałem na pulpicie. Głośnik tylny pracował głośno, miał przyjemniejsze brzmienie, dżwięk nie miał tendencji do przesterowania  :ok: - zachowywał się stabilnie jakby to były typowe warunki pracy. Głośnik tylny przestał działać nagle i nic tego nie poprzedzało.
Od początku nie słyszałem przedniego głośniczka, chociaż w programie Ipaq21xEx był włączony.