WM6 - HP ipaq114

• 3 Odpowiedzi
  • 1729 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WM6 - HP ipaq114
« dnia: Wrzesień 01, 2008, 15:07:26 »
Pytanie pewnie łatwe - jednak ja nie wiem - jak dodać ikonkę na pulpicie? Automapa przy wgrywaniu sama się dodała, ale tomtom już nie (a właśnie jego ikonę chcę dodać).

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: WM6 - HP ipaq114
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2008, 15:24:00 »
tak łatwo się nie, da żeby dodac dowolną ikonkę na ekran Today potrzebujesz dodatkowego programu typu launcher, np. iLauncher

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2008, 10:57:31 »
Otwórz Start/Settings/Today i sprawdź, czy masz na liście program TomTom - jeśli tak to zaznacz pole przy tym programie.
Powinien być na liście programów jeśli instalowałeś go przez ActiveSync, natomiast jeśli tylko go skopiowałeś na kartę SD,
to się nie pojawi i bez dodatkowego programu zarządzającego ekranem Today nic nie zrobisz.

Natomiast łatwo możesz dodać ikonę programu do rozwijanego menu Start
Jeśli program TOMTOM ma gotową ikonę to nie ma problemu.

Poszukaj w katalogu programu TomTom ikony (plik z rozszerzeniem .lnk) i skopiuj go do katalogu My Device/Windows/Start Menu.
Następnie wybierz Settings/ Menus i tam poszukaj nazwy ikony, którą skopiowałeś (prawdopodobnie TomTom) - zaznacz kwadracik przy odpowiedniej ikonie i problem z głowy.
Musisz tylko pamiętać, że max. liczba ikon wyświetlanych w menu Start to 7, więc jeśli już masz ustawione 7 ikon to musisz odznaczyć którąś aby zrobić miejsce dla TomToma.

*

p123tf

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2009, 12:33:27 »
tak przy okazji, zmień nazwę wątku bo myślałem że chodzi o aktualizacje... :banan: