Nie odczujesz
214 ma 4x więcej do wyświetlania więc wzrostu szybkości nie zauważysz .
Ale ile więcej ? W wartościach bezwzględnych obraz 640x480x32bity to niewiele ponad jeden megabajt.
Czy to tak dużo ?
A procesor jest Marvell'a, które są o wiele lepsze od Samsungów i Qualcomm'ów.
Na iPAQ np. wrzucam film DivX na SDHC i otwarzam w CorePlayer (na sterownikach Intel Xscale) i działa płynnie.
Bez przeróbek, bez konwersji.
PS.
Jedna rzecz to tylko polecam wywalić oprogramowanie hp'eka z ekranu Today i z autostartu. To straszny shit.
Oryginalny Internet Explorer i na stronach np. Allegro - brak obrazków (zdjęć) przedmiotów wystawionych na aukcjach
Zapomnij o Internet Explorer'ze dla PocketPC. Ta przeglądarka to czysta prowizarka - tak jest aby była.
Na PocketPC to Netfront, Opera lub Iris Browser.
do tego można wgrać takie skrypty, że z pulpitu uruchamiasz wszystkie lub nawet więcej programów niż na jakimkolwiek PPC. Moim zdaniem urządzenie uniwersalne nie jest optymalne, lepiej mieć osobno nawigację i osobno palma. Moje spostrzeżenia są poparte doświadczeniem.
Pierwsze słyszę, żeby na Windows CE można było odpalić wszystkie (a nawet więcej) programów niż na Windows Mobile. To daj instrukcje do odpalenia Netfronta, Opery i Iris'a o których wspomniałem powyżej. Tak żeby nie szukać daleko.
Prawda jest taka, że z WinCE z każdą aplikacją jest osobna zabawa. Raz działa od razu, raz trzeba dodać biblioteki, a raz trzeba mieć zhackowaną wersję, a innym razem w ogóle nie da się odpalić.
WinCE jest system przeszłości jeśli chodzi o PDA. Coraz mniej jest urządzeń z pełnowartościowym Windows'em CE (nie mówię tutaj o nawigacjach, kuchenkach, itp. gdzie system jest ukryty przed użytkownikiem) i co za tym idzie, coraz mniej jest aplikacji.
Większość tworzonych jest obecnie z myślą o PocketPC i Windows Mobile, niestety.
Systemy Windows CE i Windows Mobile mają te same jądra, ale różnią się m.in. GUI, zestawem bibliotek oraz paroma detalami i nie są w 100% kompatybilne.
Poza tym, Lark nie jest żadną alternatową dla iPAQ'a, to urządzenie zdecydowanie gorszej klasy. Larka co prawda nie miałem, ale miałem GPS Blow 4.3 cala (który ma dokładnie takie same menu jak lark ale jest trochę droższy i lepiej wykonany).
Gorszy jest (w Larku i Blow) procesor, mniej ramu, gorszy weświetlacz, niższa rozdzielczość.
Jeśli ktoś nie chce Pocket'a, a samą nawigację to alternatywą dla iPAQ'a 21x jest iPAQ 31x.
To urządzenia tej samej klasy, do których na pewno nie można przyrównać szajsów typu Lark.
......Poza tym nie ma, żadnego kłopotu z ustawieniem mapy w pionie. Np automapa ma to w samym programie. ...........
Jesteś pewien że w AM to działa
Z tego co Ja wiem to Win CE (a taki system jest w larku) nie obsługuje obracania ekranu i funkcja ta w AM na larku jest nieaktywna .Akurat w larku jest programik do obracania ekranu ale trzeba zamknąć AM obrócić i włączyć AM ,dlatego nie pisałem że nie można tylko że jest problemik 
............Jeśli chodzi o rozdzielczość to przecież Lark i tak ma dużo większe możliwości niż dowolny program nawigacyjny wymagania.
Tu coś walnąłeś . Jakie wymagania i dlaczego programy .nie mówmy o programach bo każdy jest inny .Ja pisałem o Automapie bo takie było pytanie . AM obsługuje 640/480 a jest to więcej niż ma larek i zapewniam że widać dużo więcej szczegółów . Ale to są wszystko kwestie do przemyślenia przy zakupie .Larek jest dobrym sprzętem szczególnie jeśli wziąć pod uwagę cenę 
Gwoli ścisłości AutoMapa obsługuje nawet WVGA (800x480) na 4.3".