Java na Ipaq 214

• 4 Odpowiedzi
  • 1672 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PabloG

• *
  • 85
  • Ipaq 214
Java na Ipaq 214
« dnia: Wrzesień 19, 2008, 16:59:57 »
Witam
Mam pytanie dotyczące używanych przez Was maszyn JAVA.
Do tej pory osobiście i sporadycznie używałem IBM MIDP 2.0 i do moich potrzeb był wystarczający.
Gdzieś na sieci usłyszałem o Operze mini razem z maszyną "JBED", zainstalowałem i niestety dostaję komunikat na uruchomieniu chyba o braku jakiegoś certyfikatu.

Czy to jest tylko u mnie? a może jest coś podobnego i dobrego jak JBED

PozD
PabloG

*

Offline Airice

• 271
  • Sprzęt: HP 114 + panasonic SDHC 4GB
Odp: Java na Ipaq 214
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2008, 09:21:58 »
ja mam to samo na hp 114 i nie udało mi sie rozwiazać tegoż problemu... to znaczy na drugim polskim forum (nie wiem czy moge podac linka...) Utak3r podał klucz do rejestru tylko ze mi sie tego klucza wpisac nie udało... bo jakis bład wyskakiwał

EDIT a tak btw... na motoroli E6 jest program w ktorym mozna ustawic klawisze 1,3,7,9,0 na ekranie...czy takie cos by sie udało zrobic na tych HP? wtedy by juz chyba problemu z java nie bylo.. ;p
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 09:23:37 wysłana przez Airice »

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2008, 09:42:36 »
Nie wiem czy dokładnie w tym problem, ale jak ja miałem problemy z uruchomieniem różnych wersji Javy (właśnie komunikat o braku jakiś certyfikatów czy coś tędy), pomogły mi pliczki które nazywają się Fix_dlls_for_PPC (w Google dość łatwo znaleźć). Pliczki wgrywamy do katalogu Windows i wtedy wszystko zaczęło mi działać.

*

Offline Airice

• 271
  • Sprzęt: HP 114 + panasonic SDHC 4GB
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2008, 10:23:32 »
o ja zadziałało....;pp dzieki! ale tak btw...jest jakis sposób zeby softkeye z fona ustawic na jakies keye w hp?  bym sobie z checia w ICY TOWER'a zagrał...

*

Offline valdr

• 20
  • Sprzęt: hp iPAQ 214
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2008, 22:22:28 »
o ja zadziałało....;pp dzieki! ale tak btw...jest jakis sposób zeby softkeye z fona ustawic na jakies keye w hp?  bym sobie z checia w ICY TOWER'a zagrał...
Istnieje sposób, wystarczy zmapować je przy pomocy: AE keyboard mapper. Ja mam problem innej natury, a mianowicie szukam JBeda, który prawidłowo wyświetla aplikacje QVGA  na VGA FullScreen (również 3D).