A ja chyba mam dla Ciebie rozwiązanie. Bo miałem też podobny problem z odtworzeniem z backupu. Też iPAQ 214, a program to SPB Backup.
Sprawa pierwsza. Roblisz CLEAN BOOT - niby jest to określane jako HARD RESET - ale wg. mnie nim nie jest tak do końca.
Po pierwsze sypały mi się programy, wywalało że jest nie zarejstrowany, brak bibliotek dll, znikały pozycje w menu Start, programy nie działały, wtyczki z Today też.
Clean boot - instalacja softu od nowa... instaluje.. i za instalacją jakiegoś losowego programu sypie się wszystko.
I tak parę razy... aż myślałem że sprzęt padł i że serwis mur beton.
Ale wracając do tematu. Robimy CELAN BOOT.
Wciskamy jednocześnie:
RECORD
WINDOWS
OK
rysikiem RESET
(--- TRZYMAMY WSZYSTKIE RAZEM WCIŚNIĘTE Z PARE SEKUND)
puszczamy RESET (pozostale klawisze nadal trzymamy)
iPAQ powinien sie zresetowac i na ekranie na bialym pasku powinien pojawic sie zielony napis CLEAN BOOT.
Teraz sprawa druga i bardzo wazna. Bierzemy plytke ktora mielismy dolaczona do iPAQA.
Instalujemy HP iPAQ Setup Assistant. Jak mamy podlaczonego 214 do komputera, przez Active Sync wgra sie nam wersja mobilna tego softu. Trzeba miec i desktopowy i ten na iPAQu. Wtedy wzajemnie miedzysoba sie komunikuja.
Robimy teraz tym programem FACTORY RESET (klikamy na przycisk z ta nazwa), wpisujemy tekst potwierdzajacy.
iPAQ sie resetuje... troche to trwa.. i startuje dalej WM.
Odtarzamy system z backupu.
I w moim przypadku ... WOW TO DZIAŁA

A już myślałem że sprzęt do serwisu poleci.
Co lepsze nie sądziłem że FACTORY RESET przez ten soft to coś innego niż HARD RESET (CLAN BOOT).
Spróbj. Mi pomogło.
Walczylem ze sprzętem prawie dwa dni. Hard Restowałem go z 20x, instalowalem soft na nowo, próbowałem rózne backupu.. i zawsze wszystko się psuło. Uparłem się i zrobiłem.. magiczny FACTORY RESET z płytki HP pomógł.
Mam nadzieje że moje doświadczenie się Tobie również przyda.
Pozdrawiam i powodzenia.