ipaq 214 - zrywa sie połączenie z internetem przez BT i komórkę

• 4 Odpowiedzi
  • 1471 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dzień dobry
Trochę (3 dni) szukałem i co-nieco znalazłem ale nie działa.
Mam ipaqa 214 z WM6. Łączę się z internetem przez komórkę. Nawiązuje piękne połączenie, które po chwili sie kończy , chyba z powodu przesłania wymaganych pakietów. Ponownie go już nie nawiązuje a na komórce cały czas wyświetla się sesja GPRS. Z tego, co rozumiem, brak jest stringu inicjującego, którego w WM 6 nie ma gdzie wpisać. Znalazłem taki mały exec: modemIS. en chyba nie działa, bo wprawdzie exec sie odpala na komputerze ale w pda nic się nie zmienia.
Trochę mnie zastanawia unikalność mojego problemu, bo jakoś nie znalazłem zbyt wielu postów dot. tego problemu - zdarza się, że w ogóle nie można się połączyć. U mnie zawsze można ale tylko raz.
A może ten problem jest tak banalny do rozwiązania, że nikt nie pytał?

*

Offline p77

• 422
  • Sprzęt: SGS+
Odp: ipaq 214 - zrywa sie połączenie z internetem przez BT i komórkę
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2008, 19:44:05 »
ja również łączę się poprzez BT z telefonem V3xx ale nie mam żadnych problemów. Sesja jest cały czas aktywna, nic nie przerywa. O ile dobrze pamiętam konfigurowałem połączenie BT programem dostarczonym na płycie z ipaq'iem.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2008, 20:00:28 »
Jeszcze raz usunąłem wszystkie połączenia i skonfigurowałem od nowa i ciągle to samo... :|

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2008, 20:23:39 »
jaki masz telefon? Wina może leżeć po jego stronie

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2008, 20:35:23 »
Motorolę V6.
Już o tym myślałem i rozmawiałem z serwisem. Powiedzieli mi o tym sławnym ciągu inicjującym, którego nie ma gdzie w pisać w WM6: AT+...
Fakt, że kiedy połaczenie sie zrywa, wciąż widzę na tel. "sesja GPRS" ale serwis twierdzi, że sesja aktywna, bo przecież tel. nie dostał sygnału, że sie skończyła. Trochę to dziwne ale chyba po prostu muszę sprawdzić z jakimś innym telefonem, żeby wykluczyć tą część problemu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2008, 20:38:26 wysłana przez toudi.pl »