co do Internet Explorera to on akurat potrafi podobnie jak Opera wykorzystać większą rozdzielczość. Ustawia się to w menu -> view -> use high resolution. Przynajmniej w 214, ale chyba o tym jest temat
Niestety w mojej wersji IE tego nie ma. Jaka to jest wersja, to nie wiem. Jestem przyzwyczajony do programów na PC, gdzie w sekundę można sprawdzic wersję programu, na PPC nie wiem. Mam WinMobile 6.1, ale menu w IE jest chyba inne na Acerze niż iPaqu (ja dogrywałem 6.1 na fabryczne 5.0).
Co do Real VGA, to jak napisałem na początku, mam program do przełączania w ten tryb. Dla mnie jest to bardzo fajna sprawa, tylko niestety literki na moim ekranie są zbyt małe do czytania. Nie mogłem zrobić próby z oglądaniem obrazków na pełnym ekranie, ponieważ w trybie Real VGA nie chce mi działać SlideShow (pisze, że nie może otworzyć pliku). Jednak tak na oko,to nie mogę zauważyć różnicy. Widzę tylko, że mam 2x mniejsze litery, czyli 4x więcej ich się mieści na ekranie.
Przy okazji mam głupie pytanie. Zeby zrobić zrzut ekranu w PPC, to jest coś w Windowsach, czy trzeba oddzielnego programiku. Brakuje mi klawisza PrtScr

W jednym z wątków natrafiłem na tekst, żeby na PPC znaleźć jakiś plik, kliknąć prawym klawiszem myszy i utworzyć skrót do tego pliku. Tak jest oczywiście na PC, aż mi się nie chce wierzyć, że gdzieś jest w PPC coś w stylu kliknięcia prawym klawiszem myszy. A może jest ?