ipaq 214 + gps

• 4 Odpowiedzi
  • 1456 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ipaq 214 + gps
« dnia: Czerwiec 27, 2008, 21:51:48 »
witam. kolega zakupil sobie wlasnie taki zestawik. niedlugo jedzie na urlop wiec nie ma wiele czasu na przegladanie i orietowanie sie w dostepnym sofcie. prosze o porade jakie ciekawe programy do codziennego uzytku warto sobie poinstalowac. wiem oczywiscie ze to zalezy od tego czego kto potrzebuje ale chodzi mi o taka podstawe jak na pc. cos do filmow, zdjec, muzy itp. napewno znacie tez inne ciekawe progsy ktore czesto sie przydaja i ktore warto miec. jaka najlepsza mapa na polske? i jeszcze jedno. koles jezdzi duzo motorem wiec moze jest cos ciekawego dla motocyklistow? i ostatnia kwestia. czy jest jakis sofcik ktory jakos ulatwia/usprawnia prace z pda. wiem ze napewno znajde na te pytania odpowiedz na forum (czytam, czytam) ale mam malo czasu, wiec moze ktos pomoze i podzuci taki zestaw informacji o potrzebnym sofcie. moze innym tez sie to przyda. aha aha. jakie istnieja sposoby na posiadanie po polsku wm6 (aktualnie wgrany angielski)? najlepiej takie by nie utracic gwarancji. nakladki? zmiana wm6 na polski? (jak na to patrza serwisy?).
pozdrawiam i z gory dziekuje za kazde info.

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
Odp: ipaq 214 + gps
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2008, 23:08:27 »
Jeśli chodzi o programy na ppc to
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=1415.0

filmy - TCPMP
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58491.0

co do softu usprawniającego pracę z pda - o co konkretnie chodzi?

nie ma polskiego ROMu do IPAQ214.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2008, 23:24:15 »
dzieki za linke. a z tym usprawnieniem to chodzi o uproszczenie obslugi urzadzenia. na przyklad widzialem gdzies (na przykladzie spv m3100, ktorego sobie nawiasem mowiac zakupilem i czekam wlasnie na paczuche) jak gostek obslugiwal pda samym kciukiem. zapomnialem jak to sie nazywalo. jak znajde czas to poszukam, ale pewno ktos sie orietuje co to bylo.

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2008, 13:24:07 »
Pewnie chodzi ci o "nakładki" na ekran today.

Co do polskiej wersji dla 214 to można zakupić spolszczenie mWriter - zainstalujesz i masz po polsku.

*

Offline profbolek

• *
  • 65
  • Sprzęt: ipaq214 drzewiej krótko Loox720
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 29, 2008, 00:34:14 »
usprawnienie obsługi: magic button (wreszcie mamy windowsa), launcher (skróty do programów na pulpicie). Bez tych dwóch rzeczy życie traci sens...