IPAQ 214 + Automapa=szybsze rozładowanie baterii

• 1 Odpowiedzi
  • 1781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

IPAQ 214 + Automapa=szybsze rozładowanie baterii
« dnia: Luty 15, 2010, 07:57:32 »
Witam. Pisałem już wcześnien o rozładowywaniu baterii w mojej 214. Już teraz wiem że problem jest po zainstalowaniu Automapy wtedy szybciej rozładowuje się bateria. Wszystkie procesy są pozamykane, AS na manual. Sprawdzałem bez Automapy i bateria trzyma dużo dłużej. Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 12:21:31 wysłana przez szupek »

*

Offline matros

• 11
  • Sprzęt: iPAQ 214
Odp: IPAQ 214 + Automapa=szybsze rozładowanie baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2010, 23:27:12 »
Miałem podobną sytuację i robiłem to co Ty - niestety szybsze rozładowywanie baterii pozostało mimo kilkakrotnego HR i późniejszego użytkowania PDA bez zainstalowanej AM.
  Myślę, że coś jest nie tak z Bluetooth. Miałem w AM włączony "używaj GPS Bluetooth" (w ustawieniach gps), czyli przy uruchamianiu AM automatycznie włączała się niebieska dioda w PDA i szukało odbiornika GPS Bluetooth. Wszystko było ok do momentu wyłączenia PDA przyciskiem nad ekranem (stand-by) bez wyłączenia AM i AS przed przejściem w stan stand-by. Potem zaczęło się z baterią - gubiła 70% energii przez 3godz  :evil:. Po HR pozostawienie na noc naładowanego w 100% PDA dawało rano jedynie 30% energii - trochę lepiej niż z AM. Pomógł jedynie serwis gwarancyjny HP