Ipaq 200 - wymiary z extended battery

• 4 Odpowiedzi
  • 1627 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline frequency

• 17
  • Sprzęt: IPAQ 214
Ipaq 200 - wymiary z extended battery
« dnia: Maj 08, 2009, 23:26:16 »
Dzień dobry
Jakie wymiary posiada IPAQ 214 z baterią extended 4400 mAh. Interesuje mnie zwłaszcza grubość. Jakoś nie mogę tego znaleźć a pytanie jest o tyle istotne, że chodzi mi po głowie zakup takiej baterii i do tego obudowy OtterBox 1900, której wymiary wewnętrzne to: 141,2 x 89 x 23,6 mm  http://www.palmejros.pl/product_info.php/cPath/2_18/products_id/84.
Drugie pytanko to czy ktoś z Was używa takiej baterii? Jakieś opinie?
Za wszelkie info dziękuję
Adam

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
Odp: Ipaq 200 - wymiary z extended battery
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2009, 16:32:44 »
Mam taką : http://www.batimex.pl/towar.asp?idtowaru=3083&menu=51&menu2=55 Grubość pocketa wzrosła z 17 do 22 mm
Co prawda nie jest to oryginał ale i tak jestem zadowolony . (Kupowałem już w tej firmie i akumulator  był  bdb. to był ten  http://www.batimex.pl/towar.asp?idtowaru=2640&menu=51&menu2=59 )
Jeszcze jest nie uformowany ale zrobiłem już próby i wyszło tak : Włączona AM ,ekran ~80%      standard 4h      extended 7h40'
  AM, ekran0%     standard 7h20'      extended 10h35'  z tym że w tym ostatnim przypadku  sprawdzałem coś w net-ie i zapomniałem wyłączyć  WiFi przez ~ 1h .   Po paru cyklach ładowania przeprowadzę próbę jeszcze raz  i napiszę co wyszło
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline frequency

• 17
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2009, 18:56:27 »
Parę dni temu kupiłem tą samą i....... chyba jest coś nie tak. Szacuję, że jej pojemność to nie 3650mAh jak ma w opisie a  tylko około 1500mAh. IPAQ w każdym bądź razie działa na niej krócej niż na oryginalnej. Dodatkowo ciekawy efekt zaobserwowałem. Przy oryginalnej baterii gdy jest już 0% to w pewnym momencie IPAQ się wyłącza i koniec trzeba podłączyć ładowarkę aby go włączyć. W tej z Batimexu gdy dojdzie do 0% to zamiast się wyłączyć raz a porządnie  palmtop zaczyna mi mrugać ekranem, gaśnie i zapala się co sekundę. Ponieważ bałem się uszkodzeń nie sprawdzałem jak długo są takie objawy. Mruganie zaczyna się gdy napięcie na baterii spadnie do około 3.82V (coś dużo, skoro akumulatory litowe moga pracować nawet przy 3 V). Tak więc wynika z tego, że chyba miałem pecha i powinienem ją reklamować.
Pozdrawiam ]
Adam

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2009, 16:50:20 »
No niestety też jestem bardzo rozczarowany  :( Ten Akumulator do p550 był  bdb. czas pracy mio wydłużył się prawie 2x i było tak przez rok ( potem sprzedałem pocketa).Niestety ten do HP okazał się niskiej jakości . Pierwsze 3 cykle były ok tak jak pisałem wcześniej .Potem popracował trochę bez zwracania uwagi przeze mnie na czas pracy i gdy teraz zmierzyłem to kicha :S  . Nie jest aż tak źle jak u kol. frequency ale tylko nieznacznie lepiej niż standardowa bateria  .Nie opłaca się teraz dźwigać tej cegły . 140 pln psu w ****
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline frequency

• 17
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2009, 19:28:39 »
Pozostaje mi tylko powołać się na niezgodność towaru z umową. W opisie na stronie www podane jest, że ma 3650 mAh a faktycznie dużo mniej. Jest to ISTOTNA niezgodność. Zgodnie z przepisami do pół roku od kupna to sprzedawca ma mi udowodnić, że jest inaczej - jak nie udowodni to mam prawo żądać wymiany na inny sprawny lub żądać zwrotu pieniędzy.
http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/faq/?sbl=standard#pytanie4. Zobaczymy co z tego wyjdzie - kupowałem na fakturę VAT dla firmy. W sumie to mam pecha:) bateria jest do d...., karta CF ok ale zamiast faktury przysłali mi rachunek a kabel USB host to znowu dane płatnika na fakturze przekręcili. Jedyne z czego jestem naprawdę zadowolony to poczta - ekspresowa dostawa, nawet szybsza od DHL expres.
Pozdrawiam
Adam