Witam,
nie wiem, co jest z moim HP114, ale nie chce się ładować z ładowarki samochodowej.
Używałem najpierw ładowarki od GPS Pentagram - ale zero reakcji i brak zasilania.
Sądziłem, że to być może wina słabej ładowarki, bo ta od Pentagrama ma tylko 450mA prąd ładowania i może wtyczka musi być oryginalna.
Zakupiłem przejściówkę z zapalniczki samochodowej na USB (1500mA) i podłączyłem oryginalny przewód USB/USBmini od HP114.
PDA odpalił się, ale nie wykrywa zasilania (brak ikony zasilania i nie świeci pomarańczowa dioda świadcząca o ładowaniu).
Z sieci ładuje się każdą ładowarką nawet taką od MP3, która ma prąd ładowania 450mA.
Czytałem, że niektórzy używali HP 114 w samochodzie - jeśli tak to jakiej ładowarki używacie??? czy oryginalnej HP, czy też jakiejś innej???
Niestety na baterii długo nie pociągnie, góra 3-3,5 godz. a do nawigacji samochodowej to zdecydowanie za krótko, zwłaszcza w dłuższą trasę.
Nie wiem co jest grane, wszystko inne ładuje się z tych ładowarek w samochodzie, czyli GPS i odtwarzacz MP3, tak więc ładowarki są sprawne.