Witam wszsytkich posiadaczy 114,zakupilem jakies 2 mies temu powyzszego palmtopa i jestem bardzo zadowolony. Dlugo wybieralem sposrod dostepnych na rynku urzadzen. Probowalem dojsc do kompromisu:)) pomiedzy cena a wyposazeniem jakiego szukalem. Mysle ze Hp114 jest takim przykladem, przynajmniej dla mnie. Cena: ja zaplacilem niecale 800zl w sklepie online, wyposazenie: szybki procesor, wireless b/g , karty sdhc. Uzywam glownie do przegladania www(zastepuje mi obecnie mojego uszkodzonego laptopa - wiadomo 3,5 cala display nie jest tutaj rewelacyjny ale nie narzekajmy), email,skype,gg plus rozne freeware'owe oprogramowanie. Na gps sie nie nastawialem zbytnio iz mam osobny navigator Garmina, z ktorego jestem rownie bardzo zadowolony. Jedynym problemem jaki mi "troche" przeszkadza jest pamiec RAM tego uzadzenia. Cholera 64MB to stanowczo za malo, kiedy w tle pracuje outlook i "cos jeszcze" a otwieram powiedzmy 3 zakladke w operze mobile to widzimy ze winda zaczyna sie krztusic i tnie sie straszliwie. Nawet kazdorazowe wylaczanie chodzacych " w tle" programow nie pomaga zbytnio i jest uciazliwe. Uzywam n aten moment karty SD 2 Gb extreme max3, smiga ladnie..ale najwazniejsze pytanie: czy moge przypisac jakos wiecej pamieci z karty fizycznej do RAMu uzadzenia?? Szukalem jzu w sieci ale nic nie znalazlem konkretnego na ten temat, zaczolem jzu watpic czy to wogole mozliwe jest? Moze jakims softem to sie dam zrobic?? Prosze o pomoc i rady. Pozdrawiam serdecznie.