Zastanawia mnie tylko po co hp dodaje do zestawu bardziej skomplikowany kabel do synchronizacji, który nawet nie ma możliwości ładowania bezpośrednio z USB ?
wygląda na to, że znalazłem odpowiedź
Przy korzystaniu z ipaqa podłączonego do mini USB nie zawsze gniazdo USB w komputerze daje wystarczający prąd. Wczoraj gdy po raz pierwszy synchronizowałem dane właśnie przez USB nie było problemu, a dziś miga pomarańczowa dioda i nie ma ciągłego ładowania. Ale wystarczy zasłonić np. palcem fotodiodę odpowiedzialną za pomiar oświetlenia i ipaq jest znowu ładowany. Czyli na jasnym ekranie pda moje USB w laptopie nie daje wystarczającego prądu.
A pamiętam gdy wszyscy narzekali na aximy, że są prądożerne

Wtedy nie miałem problemu na korzystanie na tym samym laptopie z axima podłączonego kablem sync&charge z włączonym wifi, bt, max. podświetlaniem i prockiem na maxa

I jeszcze jedno... wiem, że wg specyfikacji usb powinno dawać 0,5A ale jestem pewien, że niektóre laptopy dają więcej. Do jednego gniazda podłączyłem hub 4 portowy a do niego: mysz bezprzewodową, dysk 2,5" hdd i głośniki i wszystko działało....