HP iPaq seria 200

• 1118 Odpowiedzi
  • 216632 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PabloG

• *
  • 85
  • Ipaq 214
Odp: HP iPaq seria 200
« Odpowiedź #630 dnia: Kwiecień 28, 2008, 09:05:54 »
Witam
Ja zakupiłem go w 50% do nawigacji i z auto mapą 5 chodzi BDB. Mam wrażenie że 3D trochę go zwalnia ale  jest to do zaakceptowania. Konkurencją dla niego to chyba tylko 7" dedykowane.
Wielkościowo jest faktycznie spory ale używany jako czytacz i nawigacja jego wielkość jest zaletą. Do MP3 i telefonowania jednak wolę swojego K800 bo jest mniejszy no i ma 2 baterię. ;).
Jedno co mnie nie pokoi to szybkość wcinania baterii, właściwie muszę mieć ciągle pod ręką jakąś ładowarkę inaczej by dnia nie wytrzymał. Jest to mój pierwszy PDA więc może te typy tak mają.

P.S Mam tylko problem z dodatkowymi klawiaturami....pomimo zainstalowania nie mogę na nie przełączyć .....czy jest na to jakieś lekarstwo? Klawiatura to SPB Full

Pozdrawiam
PabloG

« Odpowiedź #631 dnia: Kwiecień 29, 2008, 17:51:15 »
Tak dodam tylko, że sprzęt ładnie odtwarza divx-y w wersji ''dla peceta'' - koniec z przerabianiem pocket divx encoderem. Niestety, przy włączeniu wszystkich dopalaczy (wygładzanie dla rozdzielczości innych niż vga) i z pełnym podświetleniem dwugodzinny film zżera 60% prądu.
(Gdyby ktoś twierdził, że film w pockecie jest bez sensu, wyjaśniam, że sprawdzić, czy nie w pociągu/autobusie itp)
pozdrawia Adam

HP iPaq seria 200 - protokół RTSP
« Odpowiedź #632 dnia: Kwiecień 29, 2008, 19:22:15 »
Witam użytkowników ipaq 214. Mam problem z odtwarzaniem wideo z internetu np. youtube, wyświetla mi komunikat RTSP nieobsługiwany protokół. Jak mozna to naprawić

Pozdrowienia,
Pedrotasz

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #633 dnia: Kwiecień 29, 2008, 20:43:18 »
Witam użytkowników ipaq 214. Mam problem z odtwarzaniem wideo z internetu np. youtube, wyświetla mi komunikat RTSP nieobsługiwany protokół. Jak mozna to naprawić

Pozdrowienia,
Pedrotasz

TCPMP posiada wtyczkę do odtwarzania filmów z YouTube, z poziomu przeglądarki film raczej nie ruszy.

Tak dodam tylko, że sprzęt ładnie odtwarza divx-y w wersji ''dla peceta'' - koniec z przerabianiem pocket divx encoderem. Niestety, przy włączeniu wszystkich dopalaczy (wygładzanie dla rozdzielczości innych niż vga) i z pełnym podświetleniem dwugodzinny film zżera 60% prądu.
(Gdyby ktoś twierdził, że film w pockecie jest bez sensu, wyjaśniam, że sprawdzić, czy nie w pociągu/autobusie itp)

To nie jedyny pocket, który nie wymaga przerabiania - poprzednik, czyli hx4700 też tak ma :grin:

*

Offline davidof

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 - GPS NOKIA 500 AM - AVIC 900BT
« Odpowiedź #634 dnia: Maj 01, 2008, 08:36:30 »
sa jakies odtwarzacze poza core playrerem do odtwarzania plikow rmvb????
htc jest bogiem, tuning nalogiem,
windows mobile to podstawa a internet to zabawa

*

Offline PabloG

• *
  • 85
  • Ipaq 214
« Odpowiedź #635 dnia: Maj 05, 2008, 15:07:57 »
A core player obsługuje RMVB --- jak to wykonać?

*

Offline davidof

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 - GPS NOKIA 500 AM - AVIC 900BT
« Odpowiedź #636 dnia: Maj 05, 2008, 23:49:03 »
core nie obsluguje, wgralem real playera i nic.
htc jest bogiem, tuning nalogiem,
windows mobile to podstawa a internet to zabawa

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #637 dnia: Maj 06, 2008, 00:03:56 »
nie ma nic sensownego do rmvb

ale tak w ogóle to miał to być temat o 214 i może trzymajmy się tego, bo jeśli każdy będzie tu wpisywał pytania ogólne (przecież problem z rmvb czy youtube nie dotyczy tylko 214 ale każdego pocketa) to za chwilę temat będzie miał sto stron

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #638 dnia: Maj 07, 2008, 09:59:49 »
Słyszałem ze pojawiła się seria 214tki z innym bardzo czułym dotykiem. Ktoś może potwierdzić?
Are you shpongled?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #639 dnia: Maj 09, 2008, 10:43:50 »
Słyszałem ze pojawiła się seria 214tki z innym bardzo czułym dotykiem. Ktoś może potwierdzić?

nie wiem czy to o to chodzi, na zagranicznych forach pojawiają się opinie osób które reklamowały iPAQa i otrzymały nowy egzemplarz z lepiej działającym touchscreenem, ale ja mam wrażenie że to użytkownicy 210 (a jak wiadomo amerykańska wersja pojawiła się wcześniej) i niektórzy mają czy mieli jakieś kosmiczne problemy z ekranem - nie działają im suwaki albo nie mogą narysować równej linii do dołu ekranu, generalnie narzekają że dotyk w narożnikach działa im słabo. U nas nikt chyba nie miał takich problemów. Może 214 od początku były lepsze. Czy teraz wyszły jakieś nowe jeszcze lepsze nie wiem, ale osobiście, po 3 miesiącach codziennego używania 214 nie mogę złego słowa powiedzieć na dotyk - działa jak należy w każdym miejscu ekranu bez jakiegoś specjalnego wysiłku, po prostu normalnie. Czy to kwestia przyzwyczajenia, czy się jakoś "wygrzał", to mi w sumie obojętne, istotne że ipaq zawsze robi to co mu tapnięciem każę.

Teraz moje pytanie z innej beczki. Pojawiły się wreszcie pokrowce Krusell do 214, jednak mają inną konstrukcję niż znane mi wcześniej kruselle do ipaqa 4150 czy looxa - zapięcie zamiast na dole jest na górze i przednia klapka otwiera się na dół. Czy ktoś to kupił i może opisać wrażenia? Bo ja pierwszy raz widzę takiego dziwoląga. Kto nie widział niech zerknie http://www.krusell.se/product.php?productID=2942

*

Offline PabloG

• *
  • 85
  • Ipaq 214
« Odpowiedź #640 dnia: Maj 09, 2008, 11:36:22 »
Witam
Faktycznie dziwne ....odwrotnie niż to :
http://www.ipaqchoice.com/no/accessories/153

tylko trochę cena duża... :E

a to ma zapięcie od dołu (też mi trochę nie odpowiada)
http://www.allegro.pl/item359962711_etui_skorzane_brando_z_klipsem_ipaq_214_flip_.html
http://www.carrymobile.pl/index.php?cat_id=18&PHPSESSID=88c440e6acc69c4219db402227f0327f

boję się trochę wielkości po umieszczeniu w takim etui.

PabloG

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #641 dnia: Maj 09, 2008, 11:46:02 »
u mnie na razie wygrywa takie etui:
http://www.senacases.com/Brands/HP-IPAQ-210-SERIES-CASES/HP-IPAQ-210-SERIES-FLIPDOWN-CASE
cenowo jeszcze do przyjęcia i ładnie wygląda na obrazku  :grin:
ale w sprzedaży jeszcze nie ma

Krusell kosztuje na Allegro 75 zł i przynajmniej wiadomo czego się spodziewać, tylko czemu się odwrotnie zapina?
osobiście uważam zapięcie u dołu za najwygodniejsze

*

Offline PabloG

• *
  • 85
  • Ipaq 214
« Odpowiedź #642 dnia: Maj 09, 2008, 13:11:16 »
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2008, 13:25:43 wysłana przez PabloG »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #643 dnia: Maj 09, 2008, 13:46:03 »
fajne, ale nie uwzględniono w nim wycięcia na głośnik, który i tak jest dość cichy żeby go jeszcze tłumić pokrowcem

*

Offline Grzekrak

• 46
  • Sprzęt: HP iPAQ 214, Nokia E71
« Odpowiedź #644 dnia: Maj 09, 2008, 17:43:08 »
To ja polecam Piel Frama -  nie wytrzymałem i kupiłem podstawową czarną wersję. Ekstra z bardzo fajnymi wytłoczeniami pod karty pamięci.
http://www.pielframa.com/cases_ipaq_200_series.htm

[edit] Pardon, nie zauważyłem, że jest już namiar na to etui. Ale ja kupowałm bezpośrednio od Włochów - tak przy okazji to chyba przygotowują stronę po polsku, bo prosili mnie o pomoc w tłumaczeniu... ;-)
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2008, 20:00:32 wysłana przez Grzekrak »
Pozdrowienia
Grzegorz

*

Offline PabloG

• *
  • 85
  • Ipaq 214
« Odpowiedź #645 dnia: Maj 10, 2008, 14:16:34 »
Witam
A jaka cena ostateczna wyszła?

PabloG

*

Offline Grzekrak

• 46
  • Sprzęt: HP iPAQ 214, Nokia E71
« Odpowiedź #646 dnia: Maj 10, 2008, 18:50:36 »
Witam
A jaka cena ostateczna wyszła?

PabloG

Tak jak podają czyli 65 EUR z już wliczoną przesyłką do Polski...
Pozdrowienia
Grzegorz

*

Offline ama2

• *
  • 90
« Odpowiedź #647 dnia: Maj 10, 2008, 21:49:08 »
Avantgo - czy ktos ma doswiadczenia z korzystania z tego serwisu? Zainstalowalem, ale nie wiem jak odtwarzac zciagniete pliki. Jakas przegladarka plikow? bo nie widze w panelu na pda mozliwosci przegladania tekstu. W palmie bylo to bez problemu z poziomu Avantgo, ale korzystalem z tego przed laty. Andrzej
Napisane: Maj 10, 2008, 21:33:40
Ja wybralem rozwiazanie oparte o aluminiowa obudowe. Tez na ebay. Wlasnie jedzie do mnie. Wyszlo z transportem okolo  65 pln Andrzej
Napisane: Maj 10, 2008, 21:37:26
Temat - emulator palma na WM 6 - czy jest jakis b.dobry? Po palmie mam niedosyt dobrego programu typu Przewodas z komunikacja. Na palma to rozwiazanie swietnie dziala. Aktualne na WM to jest zenada. Wiec pozostala emulacja palma na pda. Czy ktos korzysta? Jakies uwagi? Andrzej
Napisane: Maj 10, 2008, 21:39:35
Pozostaly mi na pda pozostalosci po wykasowanych programach tzn widze je w menu ale oczywiscie nie startuja bo ich juz nie ma. Jak to wykasowac? Czy jest jakies darmowe oprogramowanie w ktorym mozna wstawic ikony wszystkich programow i potem latwo je uruchamiac? W palmie byloc cos takiego i swietnie dzialalo. Andrzej

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #648 dnia: Maj 10, 2008, 22:09:20 »
emulator Palma - StyleTap

ikony usuniętych programów można skasować File Explorerem z Windows/Start Menu

gdzie chcesz wstawić te ikony wszystkich programów?

*

Offline ama2

• *
  • 90
« Odpowiedź #649 dnia: Maj 10, 2008, 22:21:07 »
Co z Avantgo? Czy ktos z tego korzysta? Moze potrzebna oddzielna przegladarka plikow?
czy ktos korzysta z tego Tap Style emulatora palma? Jakie wrazenia? Andrzej

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #650 dnia: Maj 11, 2008, 12:16:48 »

nie wiem czy to o to chodzi, na zagranicznych forach pojawiają się opinie osób które reklamowały iPAQa i otrzymały nowy egzemplarz z lepiej działającym touchscreenem, ale ja mam wrażenie że to użytkownicy 210 (a jak wiadomo amerykańska wersja pojawiła się wcześniej) i niektórzy mają czy mieli jakieś kosmiczne problemy z ekranem - nie działają im suwaki albo nie mogą narysować równej linii do dołu ekranu, generalnie narzekają że dotyk w narożnikach działa im słabo. U nas nikt chyba nie miał takich problemów. Może 214 od początku były lepsze. Czy teraz wyszły jakieś nowe jeszcze lepsze nie wiem, ale osobiście, po 3 miesiącach codziennego używania 214 nie mogę złego słowa powiedzieć na dotyk - działa jak należy w każdym miejscu ekranu bez jakiegoś specjalnego wysiłku, po prostu normalnie. Czy to kwestia przyzwyczajenia, czy się jakoś "wygrzał", to mi w sumie obojętne, istotne że ipaq zawsze robi to co mu tapnięciem każę.

Teraz moje pytanie z innej beczki. Pojawiły się wreszcie pokrowce Krusell do 214, jednak mają inną konstrukcję niż znane mi wcześniej kruselle do ipaqa 4150 czy looxa - zapięcie zamiast na dole jest na górze i przednia klapka otwiera się na dół. Czy ktoś to kupił i może opisać wrażenia? Bo ja pierwszy raz widzę takiego dziwoląga. Kto nie widział niech zerknie http://www.krusell.se/product.php?productID=2942
Właśnie nie... ponoć teraz wystarczy ledwo musnąć ekran i wykrywa. Na starym dotyku było to niemożliwe.
Are you shpongled?

*

Offline platyna

• *
  • 83
  • Sprzęt: hx4700
« Odpowiedź #651 dnia: Maj 14, 2008, 21:00:37 »
czyli ja miałem pecha---w mojej 214-tce--dotyk działał słabo,a szczególnie w narożnikach--może Inventec montuje rózne ekrany-mi trafił się Samsung

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #652 dnia: Maj 15, 2008, 09:50:30 »
a jak sprawdzić producenta ekranu?

*

Offline PabloG

• *
  • 85
  • Ipaq 214
« Odpowiedź #653 dnia: Maj 15, 2008, 10:42:06 »
Witam
Może coś z tego wyczytacie:
http://pl.youtube.com/watch?v=TdZZls29qk8

A ja z innej beczki:
Jak często ładujecie swoje urządzenia....i czy częstość ładowań np od 70% do 100% wpływa negatywnie na baterię.

PabloG

*

Offline p77

• 422
  • Sprzęt: SGS+
« Odpowiedź #654 dnia: Maj 15, 2008, 10:45:55 »
witam, chciałbym się podpiąć pod dyskusję. Zadałem pytanie dotyczące ipaq 214 w dziale zakupy ale niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi:
- jak działa skype ? czy bez problemu możną włączyć kasowanie echa i rozmowa nadal jest płynna ? gdzie umieszczony jest mikrofon ? czy można rozmawiać bez użycia słuchawek ?
- co z prędkością działania opery ? czy nie ma efektu "zamulenia" ? czy filmy z youtube działają płynnie ?
- jakie są realne czasy działania na baterii ?

z góry dzięki za odpowiedzi.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #655 dnia: Maj 15, 2008, 10:46:34 »
i czy częstość ładowań np od 70% do 100% wpływa negatywnie na baterię
nie, wrecz przeciwnie
za to rozładowanie do "0" może zniszczyć baterię

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #656 dnia: Maj 15, 2008, 11:03:29 »
ja ładuję codziennie bo korzystam bardzo dużo z wifi
ale nie zawracam sobie głowy doładowywaniem przy 70%, tylko przeważnie dopiero jak zakrzyczy, albo widzę że jest około 30%

odpowiadając od razu p77
- przy korzystaniu z wifi bateria starcza mi na około 4h. Chciałbyś jakieś konkretne testy?
- używam bety Opery 9.5 (lub jak kto woli 9.3) i czasami się trochę zmula, np. wywołuję menu i nie pojawia sie ono natychmiast. Ale nie ma reguły na to. Zmulenie jakby wzrasta gdy więcej okien jest otwartych i im dłużej Opera działa (nie zamykam jej bo długo się otwiera i po kilku dniach jest jakby bardziej zmulona). To chyba cecha Opery po prostu, niezależnie od sprzętu
- Skype nie używam na 214, więc tu nie pomogę

*

Offline p77

• 422
« Odpowiedź #657 dnia: Maj 15, 2008, 11:07:34 »
- przy korzystaniu z wifi bateria starcza mi na około 4h. Chciałbyś jakieś konkretne testy?
- używam bety Opery 9.5 (lub jak kto woli 9.3) i czasami się trochę zmula, np. wywołuję menu i nie pojawia sie ono natychmiast. Ale nie ma reguły na to. Zmulenie jakby wzrasta gdy więcej okien jest otwartych i im dłużej Opera działa (nie zamykam jej bo długo się otwiera i po kilku dniach jest jakby bardziej zmulona). To chyba cecha Opery po prostu, niezależnie od sprzętu
- Skype nie używam na 214, więc tu nie pomogę

- 4h z wifi to i tak lepiej niz axim x50v
- z opera miałem zawsze problem, nie wiem dlaczego ale działała u mnie tragicznie wolno. Nie mówię tu o otwartych kilku okienkach ale nawet jedno okienko np. onetu potrafiło skutecznie przymulić. Nie wspominając youtube ;)
- ze skype korzystam dość często...

*

Offline PabloG

• *
  • 85
  • Ipaq 214
« Odpowiedź #658 dnia: Maj 15, 2008, 11:07:39 »
Witam
Co do ładowania to ładuję wieczorem - po odsłuchaniu audycji i necie rano mam ok 70%
Idę do roboty tam do USB lub sinozębnego, i tam ładuje i rozładowuje (pracując) ;).
Wracam do domu z 50% i tam w ładowarkę.
......... i to mnie właśnie denerwuje ....ciągle go gdzieś podłączam.

Czy orientujecie sie co więcej zjada :
- ekran  na 100%
- WiFi
- Bluetooth 
Pozdrawiam
PabloG

*

Offline p77

• 422
« Odpowiedź #659 dnia: Maj 15, 2008, 11:11:08 »
Czy orientujecie sie co więcej zjada :
- ekran  na 100%
- WiFi
- Bluetooth 

wg mnie to ekran i wifi, ale najlepiej pomierz sam i oceń
http://www.acbpocketsoft.com/Products/acbPowerMeter/acbPowerMeter-Overview-2.html