HP iPaq seria 200

• 1118 Odpowiedzi
  • 216870 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
Odp: HP iPaq seria 200
« Odpowiedź #480 dnia: Marzec 14, 2008, 23:33:25 »
Cytat: bubi
Każdy ma inne potrzeby. Ja osobiście nigdy nie podłączałem zewnętrznej klawiatury do PDA.

Klawiatura nie tyle mi jest potrzebna co mojej dziewczynie na studiach dziennikarskich - jakiś czas temu podarowałem jej ślicznego Acerka n310 razem ze zwijaną klawiaturką (zerknij na ten temat: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=85613.0 ). Ona po prostu na zajęciach zamiast notowania na kartkach wszystko odrazu wprowadza do mobilnego Worda :)

Nie wiedziałem że wykorzystujesz PDA do pracy z dźwiękiem, myślałem raczej o dysku sieciowym udostępniającym dane m.in. dla PDA i tylko na nim wykorzystywane.

Bo nie wykorzystuje :) Po prostu mam jestem przeczulony na jakość dźwięku.

A tak na zakończenie - "Każda sroczka własny ogon chwali" więc dyskusja ta mogła by się ciągnąć w nieskończoność... Cieszmy się że mamy spory (chociaż ciągle za mały) wybór pocketów i każdy może znaleźć coś dla siebie :)
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline platyna

• *
  • 83
  • Sprzęt: hx4700
« Odpowiedź #481 dnia: Marzec 14, 2008, 23:45:34 »
nawet w tym wątku poruszany był temat--co do ilości wyświetlanych kolorów przez 214tke--sprawdzaliśmy ówczesne linki i wszędzie było,że 260tys.wydaje mi się,że wyświetlacz samsunga w 214tce ma 260 tys kolorów--ale WM6 ma ograniczenia do 65tys kolorów.--ale to jest tylko moje zdanie--napewno na ten temat wypowiedzą się mądrzejsi.
co do OQO--właśnie kumpel go zamówił--i za kilka dni będe miał go w rękach--to napisze co i jak.

*

Offline bubi

• 38
« Odpowiedź #482 dnia: Marzec 15, 2008, 00:17:04 »

Klawiatura nie tyle mi jest potrzebna co mojej dziewczynie na studiach dziennikarskich - jakiś czas temu podarowałem jej ślicznego Acerka n310 razem ze zwijaną klawiaturką (zerknij na ten temat: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=85613.0 ). Ona po prostu na zajęciach zamiast notowania na kartkach wszystko odrazu wprowadza do mobilnego Worda :)

No ciekawe zastosowanie PDA, ja swego czasu używałem Jornade 680 (nadal ją mam :) ), wcześniej jeszcze Psiona Revo (super się na nim pisało).

Bo nie wykorzystuje :) Po prostu mam jestem przeczulony na jakość dźwięku.

A tak na zakończenie - "Każda sroczka własny ogon chwali" więc dyskusja ta mogła by się ciągnąć w nieskończoność... Cieszmy się że mamy spory (chociaż ciągle za mały) wybór pocketów i każdy może znaleźć coś dla siebie :)

Tylko co to za jakość z PDA i to pewnie jeszcze mp3.

Nie jest tak, że tylko chwale widzę pewne wady, ale każde urządzenie je posiada.
Nie mogę natomiast czytać komentarzy ludzi, którzy nie używali czegoś, a to krytykują i powtarzają jakieś "zasłyczne" opinie, które często nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

Na pytanie:

A tak przy okazji, jak myślicie czy warto się przesiadać już teraz z mojego Loox'a n560 na 214-kę? Brak GPS to nie problem (są zewnętrzne na BTi USB via CF) ale brakuje akcesoriów, np. kołysek...

romann odpowiedział:
Zastanawiam się, skąd taki pomysł. Wydaje mi się, że nie ma to najmniejszego sensu.

Zadałem pytanie dlaczego nie ma najmniejszego sensu skoro nie potrzebuje wbudowanego GPS. Ja taki sens widzę i jest to na pewno większa ilość pamięci RAM (co jest bardzo ważne) oraz mniej ważne ROM, nowszy procesor, większy wyświetlacz  (różnica w porównaniu do 3,5 cala jest bardzo duża znacznie większa niż by mogło się wydawać), nowy system operacyjny, bezproblemowa obsługa kart SDHC, duża bateria. Pewnie że 214 ma wady i każdy musi już sam rozważyć te plusy i minusy.
Co do ceny N560 czy jeżeli coś jest droższe to znaczy że jest lepsze? Moim zdaniem obecna cena nowego FS (już nie produkowanego) jest astronomiczna; urządzenia elektroniczne tanieją koszty produkcji się zmniejszają, a więc nowe urządzenia są tańsze.

nawet w tym wątku poruszany był temat--co do ilości wyświetlanych kolorów przez 214tke--sprawdzaliśmy ówczesne linki i wszędzie było,że 260tys.wydaje mi się,że wyświetlacz samsunga w 214tce ma 260 tys kolorów--ale WM6 ma ograniczenia do 65tys kolorów.--ale to jest tylko moje zdanie--napewno na ten temat wypowiedzą się mądrzejsi.
co do OQO--właśnie kumpel go zamówił--i za kilka dni będe miał go w rękach--to napisze co i jak.

Podobnie było z jornadą 680 początkowo miała 256 kolorów, a później pojawił się sterownik do obsługi 65 tys. kolorów.
Skąd wiesz kto jest producentem wyświetlacza?
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2008, 00:27:07 wysłana przez bubi »

*

Offline Kuras77

• 410
« Odpowiedź #483 dnia: Marzec 15, 2008, 00:28:21 »

Tylko co to za jakość z PDA i to pewnie jeszcze mp3.

Tak mp3, ale tylko z bitrarem 256kb/s więc różnicę między nieskompresowanym plikiem .wav usłyszy chyba tylko jakiś przewrażliwiony meloman :)
A wyjście audio z Looxa jest zaskakująco dobre - sam miałem pewne obawy ale okazało się, że do puszczania muzy w domu nadaje się znakomicie  :ok:
Poza tym Loox w kołysce pełni jeszcze inną, ważną dla mnie rolę - razem z mym domowym AP i programem Resco Pocket Radio 1.71 (oryginalnym) znakomicie sprawuje się jako radyjko internetowe - codziennie go słucham!  :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2008, 00:34:17 wysłana przez Kuras77 »
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline bubi

• 38
« Odpowiedź #484 dnia: Marzec 15, 2008, 00:31:36 »
Ta mp3, ale tylko z bitrarem 256kb/s więc różnicę między nieskompresowanym plikiem .wav usłyszy chyba tylko jakiś przewrażliwiony meloman :)
A wyjście audio z Looxa jest zaskakująco dobre - sam miałem pewne obawy ale okazało się, że do puszczania muzy w domu nadaje się znakomicie  :ok:

A już myślałem że w FLAC ;)
No i mamy kolejny plus dla looxa, a minus dla 214 (mam nadzieje że poprawią w jakiejś aktualizacji)

*

Offline Kuras77

• 410
« Odpowiedź #485 dnia: Marzec 15, 2008, 00:37:44 »
Ta mp3, ale tylko z bitrarem 256kb/s więc różnicę między nieskompresowanym plikiem .wav usłyszy chyba tylko jakiś przewrażliwiony meloman :)

A już myślałem że w FLAC ;)
No i mamy kolejny plus dla looxa, a minus dla 214 (mam nadzieje że poprawią w jakiejś aktualizacji)

Hm, nie rozumiem...   :-?  214-stka nie odtwarza mp3??

*

Offline bubi

• 38
« Odpowiedź #486 dnia: Marzec 15, 2008, 01:00:00 »
Hm, nie rozumiem...   :-?  214-stka nie odtwarza mp3??

Odtwarza tylko dźwięk jest płaski, brak mu dynamiki i przy bardzo cichych utworach słychać szum.

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #487 dnia: Marzec 15, 2008, 08:39:21 »
Odtwarza tylko dźwięk jest płaski, brak mu dynamiki i przy bardzo cichych utworach słychać szum.

Może warto zainstalować SRS WOWHD - nie próbowałem ale ponoć znakomicie poprawia parametry dźwięku.

*

Offline ironderek

• 48
« Odpowiedź #488 dnia: Marzec 16, 2008, 08:22:42 »
A ja ma pytanie z innej beczki - czy 214 mozna w jakis sposob- kablem czy jakas przejsciowka podpiac pod duzy ekran czy monitor tak jak to bylo mozna zrobic z Aximem?

*

Offline ama

• *
  • 68
Odp: HP iPaq seria 200 cdn 2
« Odpowiedź #489 dnia: Marzec 16, 2008, 12:14:24 »
 No po paru dniach i pomocy kolegow troche prepchalem spraw do przodu z 214-tka. Polaczenie przez kabel nadal szwankuje. Natomiast udalo mi sie przynajmniej czesciowo rozwiazac problem z p olaczeniem przez BT.  Dzieki pomocy kolegi z Koszalina naprowadzil mnie on na przyczyne tych problemow. Do PCta mialem podpiety dongle BT na USB ale szajs tajwan z przed laty (bez MACa) Dopiero zakup nowego (EMTEC BT100) w Media Mark od razu dal szanse rozwiazania sprawy. Razem z nim bylo oprogramowanie BlueSoleil w wersji 3.2 (w internecie jest darmowy upgrade na stronie producenta Soleila do 5-tki). Sprawa od razu ruszyla z miejsca i z pcta przez ten program mam (co najmniej jednostronna - bo taka na razie sprawdzilem) synchronizacje kontaktow (a mam ich ponad 900 na PC) oraz kalendarza. Niestety nie synchronizuje mi notatek i zadan (chodz jest mozliwosc wysylania noteatek z pcta przez BT do PDA.

DALSZE MANKAMENTY DO ROZWIAZANIA:
1) czy jest mozliwa synchronizacja zadan i notatek
2) czy jest mozliwa obustronna synchronizacja
3) czy jest mozliwe ustawienie jednostronnej synchronizacji np. z pcta do pda?
4) WAZNE - nadal nie moge synchronizowac przez Microsoft ActiveSync co mnie wk... wnerwia

CZEKA NA ROZWIAZANIE:
1) synchronizacja przez Wifi - czekam na nowy router
2) instalacja automapy - jak to zrobic przez Soileja?
3) instalacja vkeya -jak to sie robi przez Soileja?
4) ERA i PLUSGSM polaczenie przez nowe numery dostepowe (dziala mi tylko Era na starym numerze dostepowym)

INNE
Wczoraj w Pasazu Grunwaldzkim troche sufrowalem po internecie - odbior emaili bez problemu b.fajne
Strony internetowe- czesc wchodzila, czesc nei wiem czemu nie, ale to moze wina slabego lacza jakie zlapalem jako free.

Czekam na Wasze uwagi i wskazowki. Generalnie WM6 jest dla mnie b.ciezkie przy konfigurowaniu a przez to moze sie zrazac wielu uzytkownikow.
Andrzej z Wroclawia

*

Offline świetlik

• 450
« Odpowiedź #490 dnia: Marzec 16, 2008, 12:59:43 »
DALSZE MANKAMENTY DO ROZWIAZANIA:
1) czy jest mozliwa synchronizacja zadan i notatek
2) czy jest mozliwa obustronna synchronizacja
3) czy jest mozliwe ustawienie jednostronnej synchronizacji np. z pcta do pda?
4) WAZNE - nadal nie moge synchronizowac przez Microsoft ActiveSync co mnie wk... wnerwia

CZEKA NA ROZWIAZANIE:
1) synchronizacja przez Wifi - czekam na nowy router
2) instalacja automapy - jak to zrobic przez Soileja?
3) instalacja vkeya -jak to sie robi przez Soileja?
4) ERA i PLUSGSM polaczenie przez nowe numery dostepowe (dziala mi tylko Era na starym numerze dostepowym)

Synchronizacja  zadań i notatek powinna być możliwa z założenia: w opcjach AS wybierasz to co chcesz synchronizować.
Natomiast nie słyszałem do tej pory i niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę, ale z tego co wiem to nie ma możliwości synchronizacji PDA z pecetem przez wi-fi. Można udostępnić połączenie internetowe czy zasoby peceta.
Nie znam wm6 na 214, ale zakładając, że jest jakieś podobieństwo między różnymi PDA z wm6, sprawdź w settings/connections/usb to pc - jeżeli jest tam opcja "enable advanced functionality..." i jest zaznaczona to ją odznacz i spróbuj synchronizacji.

*

Offline ama

• *
  • 68
« Odpowiedź #491 dnia: Marzec 16, 2008, 13:19:05 »
Synchronizacja  zadań i notatek powinna być możliwa z założenia: w opcjach AS wybierasz to co chcesz synchronizować. -
--------------------------
ODP. AMA co to jest AS? zdefiniuj prosze slowo - synchronizuje niestety przez oprogramowanie BlueSoilea mozna za pomoca niego wyslac z Outlooka zadania i notatki ale robi sie to manulatnie czyli oznacza co wyslac i wysyla via BT Przy otrzymywaniu pda generuje raport  Adynamic link library DLL initialization routine failed....
--------------------------------
Natomiast nie słyszałem do tej pory i niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę, ale z tego co wiem to nie ma możliwości synchronizacji PDA z pecetem przez wi-fi. Można udostępnić połączenie internetowe czy zasoby peceta.

ODP. AMA - A TO JESZCZE JEDEN MINUS
--------------------------------
Nie znam wm6 na 214, ale zakładając, że jest jakieś podobieństwo między różnymi PDA z wm6, sprawdź w settings/connections/usb to pc - jeżeli jest tam opcja "enable advanced functionality..." i jest zaznaczona to ją odznacz i spróbuj synchronizacji.
ODP AMA - Bylo odznaczone

No i teraz przystepuje do probu instalacji VGA i Automapy

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #492 dnia: Marzec 16, 2008, 13:42:25 »
brak synchronizacji przez wifi to nie jest żaden minus 214
ActiveSync (to jest właśnie AS) nie ma takiej funkcji w najnowszych wersjach. Innymi słowy żaden palmtop z WM5 ani WM6 nie ma takiej możliwości. Chciałeś synchronizować przez wifi (naprawdę nie wiem po co to komu) to trzeba było kupić starego palmtopa z WM2003 a nie najnowszy model  :evil:

*

Offline ama

• *
  • 68
« Odpowiedź #493 dnia: Marzec 16, 2008, 15:04:43 »
nie rozumiemy sie - pisalem o testowaniu pda - co aktualnie zrobilem i myslalem o przetestowaniu przez Wifi ale tutaj wyjasniles ze nie ma takiej opcji. Generalnie nie moge 214-tki przez BT zsynchronizowac przez AS - nie moge tez zainstalowac programow. Korzystam na razie po probach z oprogramowanie Soleira.. I b.chcialbym ta niedogodnosc naprawic. Moze przy Twojej pomocy rowniez. Andrzej

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #494 dnia: Marzec 16, 2008, 15:18:27 »
pisałeś wyraźnie o synchronizacji, ale oczywiście wifi można używać łącząc się z routerem czy hotspotem i działa to bardzo dobrze. Wczoraj na poznańskim spotkaniu pdaclubu moja 214 znakomicie poradziła sobie z połączeniem wifi w knajpce w której byliśmy, podczas gdy kilka innych urządzeń miało z tym problem
co do problemu który masz z bluetooth to nie wiem czy potrafię pomóc bo nie używam oprogramowania Bluesoleil, ale musiałbyś sprecyzować co dokładnie nie działa. Wybierasz z managera nowe połączenie ActiveSync via Bluetooth i co nie wychodzi?

*

Offline ama

• *
  • 68
« Odpowiedź #495 dnia: Marzec 16, 2008, 15:29:02 »
pisałeś wyraźnie o synchronizacji, ale oczywiście wifi można używać łącząc się z routerem czy hotspotem i działa to bardzo dobrze. Wczoraj na poznańskim spotkaniu pdaclubu moja 214 znakomicie poradziła sobie z połączeniem wifi w knajpce w której byliśmy, podczas gdy kilka innych urządzeń miało z tym problem
co do problemu który masz z bluetooth to nie wiem czy potrafię pomóc bo nie używam oprogramowania Bluesoleil, ale musiałbyś sprecyzować co dokładnie nie działa. Wybierasz z managera nowe połączenie ActiveSync via Bluetooth i co nie wychodzi?
Jeszcze raz. Moze niedokladnie tlumacze, ale biore to na kark swojej niewiedzy.
WIFI- W sprawie Wifi tez juz pisalem wyzej. Mi tez w ogolnie dostepnych miejscach chodzi i synchronizacja poczty i przegladarka, chociaz niektore strony nie weszly (mialem tylko jedno wczorajsze doswiadczenie w p a sazu przy slabym sygnale)
Synchronizacja - ActiveSync na PC ikonka w dolnym menu po nacisnieciu jak we wczesniejszych info pisalem sygnalizuje ze pda jest niepodlaczony (nie sparowany?) czemu przeczy polaczenie pda przez program Solaire.
PDA synalizuje w ustawieniach sparowanie z PC-tem wiec jest polacznie
Natomiast w pda po ustawieniu polaczenia ActiveSync z PC i probie p olaczenia wyskakuje blad Active Sync with PC Connection failed. Unable to establish a connection. Plaese make sure the device is enabled and in range. Also verigy the request service isavaiable.. I mowiac kolokwialnie dupa nie wiem co dalej z tym zrobic zeby to przeskoczyc. Przeskoczylem wczoraj jeden plotek w postaci starej zlaczki BT. Co dalej? - Jezeli masz troche czasu chetnie to bym kokonferowal w tej sprawie na gg (2066318) lub skype andrzejwroclawbiskupin, zeby nie zasmiecac forum zbytnia trescia a co najwyzej wyslac na nia wnioski i spostrzezenia zeby w przyszlosci pomogly innym nowicjuszom. Andrzej

*

Offline świetlik

• 450
« Odpowiedź #496 dnia: Marzec 16, 2008, 15:47:00 »
Próbowałeś synchronizacji na innym komputerze?
Trzeba na pewno określić,które z urządzeń: pecet czy PDA, sprawiają problem.
Możliwe, że trzeba będzie pomyśleć o ponownym  wgraniu ROMu.

*

Offline ama

• *
  • 68
« Odpowiedź #497 dnia: Marzec 16, 2008, 15:49:47 »
Próbowałeś synchronizacji na innym komputerze?
Trzeba na pewno określić,które z urządzeń: pecet czy PDA, sprawiają problem.
Możliwe, że trzeba będzie pomyśleć o ponownym  wgraniu ROMu.

Nie mam innego Pcta w zalaczeniu dalsze wyniki z badan podlaczylem pda kablem AS go zauwazyl i probowal asynchronizowac - nie odalo sie i przeszedl w tryb badania problemu. W zalaczeniu to co uzyskalem:
Czy występują problemy z programem Microsoft ActiveSync?

Narzędzie do rozwiązywania problemów dla programu ActiveSync skanuje komputer i urządzenie w celu rozpoznania problemów, które mogą zakłócać używanie urządzenia z komputerem. W przypadku problemów, których nie można usunąć automatycznie, narzędzie do rozwiązywania problemów nawiązuje połączenie w celu pobrania aktualnych rozwiązań firmy Microsoft (niezbędne jest połączenie z Internetem). Skanowanie wyszukujące problemy może trwać kilka minut i wymaga podłączenia urządzenia do komputera za pomocą kabla USB.

Przed kontynuowaniem należy odpowiedzieć na komunikaty urządzenia z systemem Windows Mobile.

Kliknij przycisk Dalej, aby rozpocząć

Po skanowaniu komunikat

Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów, najpierw należy podłączyć urządzenie do komputera PC za pomocą kabla USB. Aby uzyskać aktualne rozwiązania najczęstszych problemów związanych z wykrywaniem urządzeń, kliknij poniższe łącze:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65460
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Nie znaleziono żadnych dodatkowych znanych problemów.
W przypadku dalszego występowania problemów wyślij wyniki do firmy Microsoft, aby pomóc w ulepszeniu przyszłych wersji.

Szczegolowe informacje
ActiveSync Troubleshooting Utility version: 4.5.5096.0
Date/Time: 2008/03/16-15:43:27.046
Analysis started
Operating system has been qualified as Windows XP (Home or Professional) SP1 or greater
Current operating system is supported
ActiveSync version found is 4.5.5096
Current version of IE is supported
Outlook 2007 found
Current version of Outlook is supported
Exchange server not found in Outlook profile
Connection to Exchange server okay
PC is qualified

Wyniki
Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów, najpierw należy podłączyć urządzenie do komputera PC za pomocą kabla USB. Aby uzyskać aktualne rozwiązania najczęstszych problemów związanych z wykrywaniem urządzeń, kliknij poniższe łącze:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65460

Exiting
Andrzej gg 2066319 skype andrzejwroclawbiskupin

*

Offline świetlik

• 450
« Odpowiedź #498 dnia: Marzec 16, 2008, 16:24:32 »
Jednak polecam spróbować synchronizacji z wykorzystaniem innego kompa - może u sąsiada czy kumpla. Zawęzisz w ten sposób pole poszukiwań, gdzie leży problem.
Co do narzędzia do wykrywania problemów: używałem go kilkakrotnie przy problemach z synchronizacją i nigdy nie wykryło żadnego problemu.

*

Offline ama

• *
  • 68
« Odpowiedź #499 dnia: Marzec 16, 2008, 16:33:18 »
Jednak polecam spróbować synchronizacji z wykorzystaniem innego kompa - może u sąsiada czy kumpla. Zawęzisz w ten sposób pole poszukiwań, gdzie leży problem.
Co do narzędzia do wykrywania problemów: używałem go kilkakrotnie przy problemach z synchronizacją i nigdy nie wykryło żadnego problemu.
To dopioero pod koniec miesiaca, gdyz bede mial notebooka lub pcpudlo w pracy. W domu jeszcze poprobuje co da sie zrobic z Apple ale to juz zupelnie inna spiewka. Jezlei dojde do czegos konkretnego to oczywiscie powiadomie Dziekuje za pomoc Andrzej.
P.S. Gdyby ktos jeszcze mial jakeis pomysly prosze bezposrednio wysylac je na gg 2066319 lub skype andrzejwroclawbiskupin .

*

Offline Xris

• *
  • 72
« Odpowiedź #500 dnia: Marzec 16, 2008, 22:15:48 »
a ja mam pytanko związane z folią brando... która się lepiej nadaje? clear czy lekko matowa?
a może coś innego kupić?

*

Offline świetlik

• 450
« Odpowiedź #501 dnia: Marzec 16, 2008, 22:28:56 »
clear czy lekko matowa?
a może coś innego kupić?

Matowa ma redukować refleksy świetlne, jest sztywniejsza i łatwiej ją założyć. Ultra Clear ładniej oddaje kolory, ale na zewnątrz i przy mocnym oświetleniu w pomieszczeniach, światło odbija się na ekranie i gorzej widać - trudniej ją też założyć niż Protektor+.
To moje doświadczenia z obydwoma typami folii.
Pytanie: czego oczekujesz od folii?
Innych typów nie polecam - kupiłem taką za 5 zł i było to 5 zł stracone.
PS. Nie pracuję w firmie Brando ani nikt z mojej rodziny  :grin:

*

Offline Xris

• *
  • 72
« Odpowiedź #502 dnia: Marzec 16, 2008, 22:44:30 »
chce poprostu zabezpieczyć LCD przed porysowaniem :)

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #503 dnia: Marzec 17, 2008, 01:50:01 »
Co do AS to odlacz pda, wywal wszystko w zakladce usb  w panel sterowania/system, zrestuj kompa, podlacz jeszcze raz kabel z pda, ustaw widowsowego firewall by zezwal na polczenie jak sie pojawi i powinno chodzic, mi na 3 nie dzialo, nawet zrobilem HR i nic, ale jak wywalimem wszystko pod usb i jeszce raz podlaczylem jeszcez raz to bylo ok

*

Offline świetlik

• 450
« Odpowiedź #504 dnia: Marzec 17, 2008, 07:28:33 »
chce poprostu zabezpieczyć LCD przed porysowaniem :)

to losowo wybrana  :grin:

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #505 dnia: Marzec 17, 2008, 07:39:04 »
potwierdzam że sposób podany przez redi może zadziałać, u mnie pomógł z jakimś opornym pendrivem czy czytnikiem
natomiast jeśli po podłączeniu palmtopa AS na kompie nie włącza się warto odpalić go ręcznie i podpiąć palmtopa w momencie gdy przeszukuje porty

natomiast co do folii, to ja biorę matową, jest odporniejsza na zarysowania, a poza tym ekran 214 i tak jest już lekko matowy

*

Offline ama

• *
  • 68
« Odpowiedź #506 dnia: Marzec 17, 2008, 23:50:27 »
potwierdzam że sposób podany przez redi może zadziałać, u mnie pomógł z jakimś opornym pendrivem czy czytnikiem
natomiast jeśli po podłączeniu palmtopa AS na kompie nie włącza się warto odpalić go ręcznie i podpiąć palmtopa w momencie gdy przeszukuje porty

natomiast co do folii, to ja biorę matową, jest odporniejsza na zarysowania, a poza tym ekran 214 i tak jest już lekko matowy
no niestety:
1) wykasowalem z managera urzadzen wszystkie urzadzenia usb poza mysza. nie kasowalem tez kontrolerow uniwersalne magistrali szeregowej
2) wykasowalem  AS i zaisntalowalem ponownie
3) przy przeszukiwaniu portow podlanczalem pda - active syns sie uruchamia przy podlaczeniu pda prez usb i szuka, podaje ze port usb i com sa avaible i wskazuje na blad thubershoold czy cos takiego
Rece opadaja. Pamietam jak podlaczalem palma z palmos kiedys to strzelil od pierwszego podlaczenia. 

*

Offline platyna

• *
  • 83
  • Sprzęt: hx4700
« Odpowiedź #507 dnia: Marzec 18, 2008, 20:34:13 »
Mi synchronizacja z 214tką powiodła się bezproblemowo za pierwszym razem.
PC --XP sp2-może kolega ma jakiś inny system??
zawsze można oddać do serwisu--i niech tam szukają przyczyny

*

Offline ama

• *
  • 68
« Odpowiedź #508 dnia: Marzec 18, 2008, 20:47:24 »
nie dziala i tyle, jestem lekko wsciekly bo poswiecilem kupe wolnego czasu. Dzisiaj przed chwila zainstalowalem nowy router lan/wifi linksys WRT54GC i dalej bede walczyl. Chyba zakup ihpne bylby lepszy. Ale z drugiej stron mozliwosc instalacji kart, itp no i mozliwosc korzystania m.in. z automapy swoje daja...........................

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #509 dnia: Marzec 19, 2008, 13:07:19 »
ama sprawdź jeszcze na innym kablu