Piots przecież platyna i ziele już napisali na poprzedniej stronie tego tematu co konkretnie im się nie podoba w 214 i przynajmniej z niektórymi zarzutami nie sposób się nie zgodzić, choć mnie też 214 się podoba
Ale oni napisali mało konkretne rzeczy. Jakoś dźwięku (którą trudno porownać "na ucho" ) czy większa siła nacisku to nie powodują przewagi jednego modelu nad drugim. Awaryjność będzie można stwierdzić za rok, dwa. Ja pytałem w jakich parametrach ( a nie odczuciach) 4700 jest lepszy.
Ja też oczywiście wyrażam swoją i tylko swoją opinie, ale moim zdaniem jakość ekranu jest chyba lepsza w 214 , co do filmów to nie widze żadnej różnicy, programy testujące szybkość wskazują na minimalną ale przewagę 214, pamięć też ma sporo większą, hmm co w takim razie powoduje, że to zadniem kolegi platyna dno?
Ani 4700 ani 214 moim zdaniem nie są pda z górnej półki i nigdy bym się z mojego n560 nie przesiadł na ktoryś z tych modeli. Ale jestem z 214 zadowolony jako drugiego pda, i mając okazje porównac z 4700 (którego można dużo taniej kupić) nie widzę żadnej przewagi starszego modelu.
p.s ma 260 tys. kolorów, ale w sumie wątpie aby 65 czy 260 tys. robiło jakąś różnice dla użytkownika pda ( nie koniecznie w przypadku tych modeli)
Pozdrawiam