1. mam folię Brando - matową. Dlaczego Brando - bo jest najlepsza

Dlaczego matową? Bo po pierwsze ekran 214 z natury jest matowy a nie błyszczący jak w innych modelach więc jakoś tak wydaje mi się że lepiej matowa pasuje. Poza tym mam wrażenie że matowa jest wytrzymalsza i starcza na dłużej, a błyszcząca się w newralgicznych punktach matowi
2. pokrowce to temat-rzeka

Nie mogę odżałować że 214 nie ma klapki ochronnej na ekranie jak niektóre modele ipaqów i tak sobie czekam aż się pojawi jakiś ciekawy pokrowiec... może właśnie z klapką - istnieją takie rozwiązania do starszych modeli, np.
takie coś więc kto wie... Jeśli nie - pewnie kupię Krusella jak do wcześniejszych "bezklapkowców". Ale na razie Krusella do 214 nie ma w sprzedaży. Są bardzo ładne pokrowce Piel Frama, ale drogie. Chyba jest też do kupienia alu case, ale zależy co kto lubi, ja wolę skórę niż alu. Tak więc na razie używam pokrowca z zestawu, a jako dodatkowe extra zabezpieczenie mam jeszcze etui Case Logic które polecił mi clubowicz usercontrol (
link do recenzji) przy czym ja tego etui używam inaczej niż jest przewidziane tzn. żeby wpinać palmtopa w te trzymające łapki, ja po prostu wkładam do niego 214 w tym pierwszym pokrowcu - mieści sie idealnie (oczywiście po wyrwaniu łapek) i w takim podwójnym pokrowcu 214 jest super bezpieczna. Oczywiście to tylko w takich przypadkach kiedy palmtop lata luzem w plecaku z innymi rzeczami które by mogły go uszkodzić lub zgnieść, normalnie wystarcza jeden pokrowiec ;P
3. kartę pamięci spokojnie możesz kupić SDHC - plusem jest duża pojemność i o wiele większa szybkość niż w przypadku zwykłej SD. Mam 8GB Transcenda i złego słowa nie mogę na nią powiedzieć. Chyba tylko to że stary ipaq jej nie czyta

więc teraz myślę nad kartą CF aby móc przenosić większe pliki. Z tym że z kartami CF na jedno trzeba zwrócić uwagę - potrafią zjadać baterię nawet w uśpieniu i mimo że 214 ma opcję która powinna to wyeliminować to ponoć nie na każdą kartę to pomaga...