kolega Kuras77 ma rację,że rynek innych urządzeń mobilnych dynamicznie się rozwija,a PDA od lat stoi w miejscu.
Jak ktos jest bardzo wymagający to warto rozważyć zakup mini laptopa.
choćby OQO model 2,który rozmiarem już dorównuje palmtopom i da się go przykleić do szyby-
posiada moduł 3G-HSDPA,HDD 120GB--wkrótce ma być dostępna wersja z dyskiem 250 GB.,wyjście HDMI full hd.--- :(długo by pisać--urządzenia te dzieli technologiczna przepaść.
A powiedz mi ile takie coś wytrzyma na baterii i jaka jest tego cena?
214tka ma bardzo dobre materiały 

?pozbyłem się tego badziewia po 2 dniach urzytkowania-i nie jestem jedynym przypadkiem na tym forum.---takiej tandety to jeszcze w ręku nie trzymałem.
hx4700 ma lepszej jakości ekran od 214tki
Jak czytam takie komentarze to zaczynam wątpić w to czy miałeś tego iPaq-a w ręku. Według mnie ekran w 214 jest lepszy w szczególności w pełnym słońcu.
A inne PDA nie są wykonane z plastiku?
Nie "urzytkowania" tylko użytkowania.
miałem w reku oba PDA--pomijając dotyk----wielkim plusem hx4700 jest to,że wyświetla kolor czarny,któtego w 214tce nie mogłem dostrzec.
Napisane: Marzec 14, 2008, 21:16:13
chciałbym dodać,że joystick w 214tce--też nie jest dopracowany-mam normalnych rozmiarów męski palec i miałem problemy z wciśnięciem górnego przycisku.
Dotyk działa ciężej ale to dlatego że jest bardziej przystosowany do obsługi palcem, u mnie kolor czarny wyświetlany jest poprawnie.
Mi tam klawisz nawigacyjny nie przeszkadza.
Zauważ, że nikt tu nie podaje "lewych" linków do oficjalnych, płatnych upgrade romów, więc takie upgrade wm2003 dla 3970, czy wm2003se dla loox420 próżno tu szukać.
Natomiast co do innych romów to dla mnie osobiście jest to zupełnie inna sprawa niż zwykłe oprogramowanie. Owszem, cooked romy są pewnie nielegalne, jednak to właśnie one w jakimś stopniu przyczyniły się do popularności palmtopów HTC.
Zresztą czy naprawdę jesteś za softwarowym ograniczeniem możliwości palmtopów?
[/quote]
Tylko powiedz mi czym to się różni czy producent wydał oficjalną wersje systemu i ktoś sobie ją skopiował, czy ktoś inny przerobił WM pod konkretny model PDA i rozpowszechnia to? W obu przypadkach okradasz MS.
To jest tylko moja opinia, na studiach miałem tylko prawo gospodarcze więc mogę się nie znać, warto by było aby jakiś prawnik wypowiedział się w tej kwestii.
Ja nie jestem z żadnym ograniczeniem, tylko dziwi mnie to że na tym forum tak tępi się wszelkie tematy z pirackim oprogramowaniem, a toleruje i popiera się pirackie według mnie rozpowszechnianie os-ów.