Kolego o co chodzi z tą wtyczką na ekranie Today? U mnie też jest ten problem z TomTomem. Nie umiem sobie poradzić, czy mógłbyś opisać bardziej szczegółowo co zrobić?
Odpisałem ci na priv'a, ale ponieważ zadałeś pytanie także na forum, to wklejam też tutaj.
Jak wiadomo po zainstalowaniu TomToma v7 na iPAQ'u, nie daje się uruchomić Bluetooth'a, a więc nie można korzystać z zewnętrznego odbiornika GPS, a tym samym jakiejkolwiek nawigacji.
U mnie problemem okazał się nie sam TomTom, ale wtyczka TTToday.dll, którą TomTom doinstalowuje przy instalacji, a która jest zbędna dla samego użytkowania programu.
Spróbuj poniższe czynności by temu zardzić, któraś zadziała na pewno:
1. Wejdź na "Start" -> "Settings" -> zakładka "Personal" -> "Today" -> zakładka "Items".
Znajdź tam TomToma i odchacz go, a następnie zrestartuj iPAQ'a (Soft Reset).
jeśli to nie pomoże:
2. Uruchom jakiś program do edycji rejestru (np. PHM RegEdit, który można znaleźć na google) i przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Today\Items
znajdź tam klucz TomToma, wykasuj i zrestartuj iPAQ’a (Soft Reset).
jeśli to nie pomoże:
3. Skopiuj sobie na komputer dane TomToma, tj. katalog "\Program Files\Navigator" (na karcie pamięci lub w pamięci iPAQ'a, zależnie gdzie zainstalowałeś), plik "\ttnavigator.bif", katalog "\Voices" oraz katalog map. Następnie zrób Hard Reset i przegraj spowrotem katalogi tam gdzie były (bez używania instalki TomToma). Uruchom TomToma ręcznie z katalogu "\Program Files\Navigator", ew. utwórz sobie skrót do programu w katalogu "\Windows\Start Menu\Programs" przy użyciu np. Total Commandera. Będzie działał i nie będzie problemów.
Pozdr!