HP iPAQ 114 Classic nie wlacza sie

• 5 Odpowiedzi
  • 4095 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP iPAQ 114 Classic nie wlacza sie
« dnia: Marzec 14, 2010, 03:36:51 »
Witajcie. Sorry za brak polskich liter, ale mieszkam w USA i nie mam na sluzbowym komputer polskich znakow.

Wiec, pewnego dnia sluchalem muzyki z PDA. Nagle sie wylaczyl i nie chcial juz wlaczyc. Mysle - low battery level. OK, jak wroce to naladuje. Podlaczylem do gniazdka i po ok. 3 minutach ladowania zapalila sie zielona dioda informujaca o naladowanej baterii. Mimo to PDA nie wlacza sie. Niezaleznie czy podlacze go do PC czy do sieci, dzieje sie to samo. Hard Reset & Soft Reset nie pomaga. Nie mam pojecia o co chodzi, ale PDA jest mi bardzo potrzebny.

Pozdrowienia z FT. Wayne, IN. ;)

// Edit:

Tak jak myslalem, battery is out. Doczytalem sie na innym forum, ze najprawdopodobniejsza przyczyna takiego zachowania (tyle ze na przykladzie 214 - ale to podobno mala roznica) jest akumulator. Czy ktos to potwierdzi?
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2010, 15:27:08 wysłana przez PolakFromUsa »

*

Offline jaras72

• 19
  • Sprzęt: hp ipaq 214
Odp: HP iPAQ 114 Classic nie wlacza sie
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2010, 19:08:51 »
Może, ale palmtop działa na samym zasilaczu. Jeżeli nie działa to oznacza że coś albo z sytemem albo z urządzeniem. Jeżeli nie działa na zasilaczu spróbuj jeszcze wgrać jakiś rom, miałem palmtopa w takim stanie że nawet ekran nie mignął ale wgrać rom się dało.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2010, 03:46:17 »
Na samym zasilaczu nie dziala.

Czy wgranie ROM jest trudne? I co sie moze stac jak sie wgranie nie powiedzie? Aha, czy wgranie ROM moze rozwiazac moj problem?

*

Offline jaras72

• 19
  • Sprzęt: hp ipaq 214
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2010, 11:07:16 »
Nie mam pojęcia czy coś zmieni ale spróbuj. Masz tu temat  http://pdaclub.pl/forum/114214-184/(hp-ipaq-21x)-moje-custom-romy-kuchnie-oryginal/  instrukcja banalna i przy wgrywaniu z karty sd nie powinno nic się stać. Tak jak mówie wgrałem uszkodzony rom i nawet ekran się nie zaświecał po czym wgrałem inny i wszystko działało.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2010, 19:43:13 »
OK. Problem rozwiazany. Przylecialem wczoraj do Polski do rodziny i podlaczylem PDA do pradu. Co sie okazalo? Ze dziala :D

Napiecie w gniazdkach w USA jest niskie niz w Polsce. Do tej pory ladowalem go tylko przez komputer (via USB), nigdy przez ladowarke sieciowa, dlatego nie bylo problemu. Ale to i tak jest dosc dziwne zachowanie, bo na ladowarce jest napisane 110-230V 60-75Hz. Czyli miesci zarowno standard USA i Polski.

Big thanks for help!!

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2010, 16:22:31 »
Nie mam pojęcia czy coś zmieni ale spróbuj. Masz tu temat  http://pdaclub.pl/forum/114214-184/(hp-ipaq-21x)-moje-custom-romy-kuchnie-oryginal/  instrukcja banalna i przy wgrywaniu z karty sd nie powinno nic się stać. Tak jak mówie wgrałem uszkodzony rom i nawet ekran się nie zaświecał po czym wgrałem inny i wszystko działało.

nie proponuj ludziom wgrywania romów od innych urządzeń bo to głupia i niebezpieczna zabawa :ohreally:
114 a 214 to zupełnie różne modele