Host USB - gdzie kupić?

• 4 Odpowiedzi
  • 1797 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ziem

• **
  • 108
  • Sprzęt: HP iPAQ 214
Host USB - gdzie kupić?
« dnia: Luty 04, 2010, 21:14:35 »
Witam!
Chciałbym zapytać, czy wiecie gdzie mogę kupić kabelek host USB do iPAQ 214? Jaka może być jego cena? Ile może kosztować używany?

Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam, Ziem!

*

Offline Progressive

• 251
  • Heavy Reggae!
  • Sprzęt: HP iPAQ 214; iPad2; Milestone; iPhone 4S
Odp: Host USB - gdzie kupić?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2010, 21:44:57 »
Na stronie HP możesz kupić takowy za 123 zł, kiedyś na forum się pojawił używany za 80 zł. Imo cena jest kosmiczna jak na taka pierdołę, wystarczy kabelek z żeńską końcówką i dolutować do przejściówki do ładowania.

*

Offline Ziem

• **
  • 108
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2010, 22:03:49 »
Na stronie HP możesz kupić takowy za 123 zł, kiedyś na forum się pojawił używany za 80 zł. Imo cena jest kosmiczna jak na taka pierdołę, wystarczy kabelek z żeńską końcówką i dolutować do przejściówki do ładowania.
Dzięki za informacje!
 :O Myślałem, że będzie to kosztować około 40zł, ale nie aż tyle...
Co do tego lutowania, to mówisz o tym: http://pdaclub.pl/forum/zrob-to-sam/kabelek-usb-host-dla-ipaq-214/ ?
Czy idzie to jakoś zrobić, bez "psucia" oryginalnych kabli do iPAQ?

*

Offline Progressive

• 251
  • Heavy Reggae!
  • Sprzęt: HP iPAQ 214; iPad2; Milestone; iPhone 4S
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2010, 22:10:20 »
Tak, chodzi mi dokładnie o rozwiązanie z podanego przez Ciebie linku. No pewnie dałoby się bez "psucia" tylko musiałbyś  wyczarować końcówkę pasującą do 24 pinowego złącza, a tak jak jest napisane w tym temacie o kablu, host jest wyprowadzony jedynie na złącze 24 pinowe, więc przeróbka jakiegoś dowolnego kabla miniusb nie wchodzi w grę.

*

Offline Ziem

• **
  • 108
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2010, 10:15:21 »
Tak, chodzi mi dokładnie o rozwiązanie z podanego przez Ciebie linku. No pewnie dałoby się bez "psucia" tylko musiałbyś  wyczarować końcówkę pasującą do 24 pinowego złącza, a tak jak jest napisane w tym temacie o kablu, host jest wyprowadzony jedynie na złącze 24 pinowe, więc przeróbka jakiegoś dowolnego kabla miniusb nie wchodzi w grę.
Trochę szkoda :(.
Dzięki za pomoc!