Autor Wątek: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root  (Przeczytany 11364 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xargen

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« : Listopad 07, 2012, 10:36:16 »
Witam mam problem z Medion p4310 android 2.3.5 nie otwiera dobrze filmów w 840x480 próbowałem wszystkich programów MX Player chodzi niby najlepiej ale filmy się zawieszają i mam pytanie czy zrootowanię umożliwi podkręcenie cpu i filmy będą chodzić płynnie ?


PDAclub.pl

ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« : Listopad 07, 2012, 10:36:16 »
R E K L A M A:


don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #1 : Listopad 07, 2012, 10:44:15 »
Root sam w sobie nie, ale pozwoli wgrać kernel, który być może podkręci procesor.
Nie masz jednak gwarancji, bo procesor w "deskorolce" to już podkręcona wersja procka z ZTE Blade, więc niekoniecznie coś to pomoże. Ale wgranie nowego ROMu, który przeważnie jest zawsze szybszy niż fabryczny, na pewno mu nie zaszkodzi.


Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #2 : Listopad 07, 2012, 10:45:46 »
To co w końcu masz ? Sam root dużo nie da najlepiej wgrać gotowany rom  :) Procka wiele nie podkręcisz właściwie to sobie daruj bo już jest wykręcony do 800mhz,  no i w jakim formacie jest ten film ile Mbit ma itp. ?


don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #3 : Listopad 07, 2012, 10:54:07 »
Medion p4310 = ZTE Skate, tak samo jak ZTE Blade = Red Bull Mobile One = Orange San Francisco.
Nic nowego.


Offline Xargen

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #4 : Listopad 07, 2012, 10:56:04 »
np teledysk jest w formacie avi i mp4 1500 bit obraz i dziwiek 128 co bym nie zrobil to na tej rozdzialce 840 x480 sie zawiesza a jesli chodzi o rom to zalezy mi na opcji zakonczenia polaczen przyciskiem bo w czasie rozmowy ekran gasnie i jest czarny , czujnik sie zawiesza , w oryginalnym romie mam opcje zakoncz poloczenie przyciskiem wgaszania ekranu

Połączone: Listopad 07, 2012, 11:01:32
ogolnie jestem zadowolony z telefonu chodzi szybko i dlugo ale ta jedna rzecz mnie denerwuje nawet nie oplaca sie kupywac wiekszej karty bo byle film sie zawiesza nawet te wieksze pliki np 700 mb 640 x 360 sie wieszaja ale juz teledyski ok 75 mb nie wiesza

« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2012, 11:01:32 wysłana przez Xargen »

Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #5 : Listopad 07, 2012, 11:04:03 »
Możliwe że nie masz włączonej akceleracji gpu wgraj jakiś custom rom . Mój zte blade na 600mhz miota bez problemu 640x360  :wink:


don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #6 : Listopad 07, 2012, 11:09:13 »
Jeśli się wiesza czujnik zbliżeniowy, to raczej jest to niedorobiony ROM. Na MoDaCo jest spory wybór ROMów, widze nawet, że jakiś port CM9, ale ten na pewno nie będzie dobrze działał.


Offline Xargen

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #7 : Listopad 07, 2012, 11:22:05 »
to prosilbym o wasza pomoc w wgraniu tego romu nigdy nie mialem stycznosci z medion powiem wam ze mialem htc hd2 z androidem i to byla maszyna a teraz od biedy cos z namiastka 4.3 calowym ekranem...


Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #8 : Listopad 07, 2012, 12:01:28 »
Jakie bebechy taka moc  :mrgreen: Poszukaj po forach działu dla swojego modelu znajdziesz tam co i jak; instrukcje,poradniki,romy itp.  :)


don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #9 : Listopad 07, 2012, 12:57:50 »
Generalnie tutaj jest cały dział:
http://www.modaco.com/forum/542-zte-skate-skatemodacocom/

Root jest tutaj:
http://www.modaco.com/topic/344819-09-aug-superboot-root-access-for-the-zte-skate/

Wgrywanie recovery jest tutaj:
http://www.modaco.com/topic/344820-09-aug-clockworkmod-recovery-4014-unofficial-modaco-edition-for-the-zte-skate/

A tutaj przykładowe ROMy:
http://www.modaco.com/topic/350805-list-known-roms-for-the-zte-skateorange-monte-carlooptimus-monte-carlo/



Ależ ja jestem uczynny :mrgreen: Szkoda, że w prawdziwym życiu taki pomocny nie jestem :evil:

Połączone: Listopad 07, 2012, 13:00:22
jirajamgo, raczej jakie fundusze, taka moc. Z powodów finansowych musiałem kiedyś przez jakiś rok używać ... HTC Magician, a później HTC Prophet. Nawet całkiem niedawno, jeszcze na początku 2011 miałem te rupiecie.

« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2012, 13:00:22 wysłana przez don_kamillo »

Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #10 : Listopad 07, 2012, 13:09:37 »
Zte skate raczej nie jest aż taki tani  :) Sam używałem galaxy 551 w 2011/12 niedawno też i zte blade  :wink:


don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #11 : Listopad 07, 2012, 13:20:37 »
Tylko dwie sztuki na allegro po 450 zł... Za tyle sprzedałem ZTE Blade Jakiś rok temu. Ale w tej cenie teraz brałbym Desire jakiegoś, może HD.


Offline Xargen

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #12 : Listopad 07, 2012, 13:43:31 »
dzieki wielkie zaraz zobaczę może coś zdziałam ogólnie to z miłą chęcią zamienił bym się na htc hd2 za dopłatą ^^ ...


don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #13 : Listopad 07, 2012, 13:49:29 »
No to zapraszamy do działu giełda :P

Podejrzewam, ze z ZTE SKate proces rootowania będzie tak banalny, jak w ZTE Blade. Wgrywanie ROMu to też banał, ale to już wiesz, skoro miałeś HD2 z androidem :)


Offline Xargen

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #14 : Listopad 07, 2012, 13:52:49 »
a mam pytanie czy wgrywając ClockworkMod Recovery musze mieć  uprawnienia root

Połączone: [time]Listopad 07, 2012, 13:54:19[/time]
No plus minus wiem praktycznie wszystko wgrywa się z ClockworkMod Recovery na karte pamieci tylko zipa  i z recowery sie instaluje

« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2012, 13:57:02 wysłana przez Xargen »

don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #15 : Listopad 07, 2012, 14:04:16 »
Musisz mieć roota do wgrania CWM.


Offline Xargen

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #16 : Listopad 07, 2012, 14:08:51 »
Niby takie proste ale telefon sie uwalił zaznaczyłem tryb tebugwania wgrałem sterowniki i kliknąłem install-superboot-windows i teraz cały czas czarny ekran i medion mruga


don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #17 : Listopad 07, 2012, 14:20:27 »
I co, nadal mruga? Miałeś sterowniki? Co miałeś w okienku terminala?


Offline Xargen

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #18 : Listopad 07, 2012, 14:23:32 »
telefon ponownie się uruchomił i już się nie włącza a w okienku pisałosuccessful a jak chce włączyć pojawia się medion potem ikona android i na ciemno miga medion


don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #19 : Listopad 07, 2012, 19:29:28 »
I co, ruszyło coś?
Robiłeś zgodnie z instrukcją?


Offline Xargen

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #20 : Listopad 08, 2012, 11:12:17 »
ZTE to nie to samo co Medion systemowo , dzwoniłem do serwisu i wyślą mi oryginalny rom który da się zainstalować z recovery vol up i home i sie uruchamia recovery


don.kamillo

  • Gość
Odp: ZTE Skate a dokładniej Medion life p4310 root
« Odpowiedź #21 : Listopad 12, 2012, 11:44:55 »
Oryginalny soft można również ściągnąć z MoDaCo. Ale skoro wyślą Ci link, to powinno być ok.