Autor Wątek: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?  (Przeczytany 4567 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline utek

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« : Maj 09, 2007, 01:57:51 »
witam
czy jest jakas mozliwosc aby z ASUSA A636N zrobic komorke.  tak zeby wszytkie dane przechodzily na palma (rozmowy, sms itd) no i oczywiscie sprzydal by sie odrazu soft sterujacy do tego
za wszelkie info z gory dziekuje


PDAclub.pl

Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« : Maj 09, 2007, 01:57:51 »
R E K L A M A:


Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #1 : Maj 09, 2007, 07:19:35 »
nie da się, nie masz modułu GSM w Asusie

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline Tymon

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 356
  • Wroclove :)
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3463311
  • Sprzęt: LG L7, SE P900
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #2 : Maj 09, 2007, 08:40:05 »
chyba chodzi o jakie program synchronizujacy telefon z palmem w ten sposob, ze palm bedzie sluzyal jako telefon??

Częstochowa,Opole,Wrocław :D

Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #3 : Maj 09, 2007, 09:39:03 »
witam
czy jest jakas mozliwosc aby z ASUSA A636N zrobic komorke.  tak zeby wszytkie dane przechodzily na palma (rozmowy, sms itd) no i oczywiscie sprzydal by sie odrazu soft sterujacy do tego
za wszelkie info z gory dziekuje



raczej soft jest dodatkiem, chodzi raczej o urządzenie które pomoże zrobić z asusa telefon, jednak nie jest to takie proste i dodatkowo tanie, bo np. można wykorzystać moduł GSM/EDGE motorola G24 z odpowiednim mikrokontrolerem, ale cena i nakład wyniesie na tyle sporo, że nie raczej nie warto....

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline utek

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #4 : Maj 09, 2007, 12:34:09 »
nie no sluchajcie poprostu wkurza mnie noszenie koma i palma  a tak milbym jedno urzadzenie wilo funkjcyjne. .  niestety madry polak po szkodzie, przeciez mozna bylo zakupic jakies Vario z MDA i miec wszystko jak nalezy.   jezeli jest taki soft ktory przejmnie wszystkie dane z koma np z noki 6310i i bedzie odbieral SMS i polaczenia i oczywiscie mial mozliwosc wybierania numeru itd.  to da sie to uglaskac wtedy w komie BT sie zapnie w plamie tak samo.  kom do plecaka lub jakas kieszen sobie zrobie a operowal bede tylko palmem.  jezeli ktos ma jakies propozycje lub info bardzo prosze.  a sprawa z tym zestawem motoroli jakie to sa koszta i gdzie wiecej info szukac


Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #5 : Maj 09, 2007, 12:48:47 »
musiałbyś próbować kombinować z połączeniem tego przez BT, jednak nie wiem po co...jeśli i tak będziesz musiał nosić dwa urządzenia...a zawsze pda jest mniej wygodne w obsłudze (jako telefon...bez klawiatury) niż zwykła komórka

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline utek

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #6 : Maj 09, 2007, 12:53:04 »
w sumie to racja. . .  ale z drugiej strony tak przy polaczeniu Koma z palmem, przy sluchaniu muzyki bede slyszla wiadomosc ze cos przylazlo. . .  chociaz zaczyna to podchodzic pod drobne wydziwianie. .  ehh trzeba bylo kupic plama z GSM odrazu a nie teraz roziwazan szukac
dzieki za info.


asus to nie palm pimpus

« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2007, 13:35:10 wysłana przez pimpus sadelko »

Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #7 : Maj 09, 2007, 12:53:19 »
program Running Voice GSM robi dokładnie to czego potrzebujesz


Offline luksan13

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 157
    • www.fotografiakielce.fora.pl
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #8 : Maj 10, 2007, 16:37:55 »
właściwie to ja też byłbym czymś takim zainteresowany, bo mam podobny problem jaki został poruszony w tym wątku  :)


Offline pimpus sadelko

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #9 : Maj 10, 2007, 16:46:22 »
ja rozumiem sms, kontakty archiwizowac ale noszac ze soba gsm odbierac rozmowe na asusie  ::)


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #10 : Maj 10, 2007, 16:50:04 »
chyba nie chodzi o to żeby gadać do Asusa, tylko za pomocą słuchaweczki ;]


Offline pimpus sadelko

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #11 : Maj 10, 2007, 16:51:36 »
ale sluchaweczka na kabelku czy BT ? choc zreszta co to za roznica skoro i to i to mozna pod gsm podpiac ?


Offline ornitolog

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2465
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
  • VIP Level: 10
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #12 : Maj 10, 2007, 17:01:43 »
a da sie tak zrobic aby smsy, mmsy, poczta były odbierane na PPC, kontakty zapisane na telefonie zapisywały sie też w PPC i na odwrót a jak ktos dzwoni to abym mógł o tym wiedzieź na PPC( np. podczas słuchania muzy) ale odebrałbym oczywiscie na telefonie chociaż jak by sie dało na PPC to tez by było dobre


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #13 : Maj 10, 2007, 17:23:14 »
no to mówię że jest program Running Voice GSM
nie wiem jak na Asusie, ale działał ładnie na moim 4150 + S55
można pisać smsy rysikiem i wysyłać, dostepne są numery z kontaktów na PDA do dzwonienia też, PDA widzi numery z telefonu z tym że u mnie jakoś widział tylko z karty SIM, a te zapisane w telefonie już nie
ogólnie fajnie to działa, ale jak z rozmowami to nie powiem za wiele bo nie mam żadnej słuchaweczki


Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #14 : Maj 10, 2007, 18:20:37 »
to już się nazywa kombinatoryka stosowana, nic innego...Panowie, kombinujecie jak koń pod górke...

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline Gufer-posepny

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 195
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #15 : Maj 10, 2007, 19:57:32 »
Nie ma to jak utrudniać sobie życie . Nie prościej MDA Vario czy Compact ? Masz fona i pocketa w jednym .

Ja nosze ze sobą 2 fony służbowe i pokefona przy tym  także z GSM . Także jestem pozytywnie " naładowany"

Navroad 350

Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #16 : Maj 10, 2007, 20:05:09 »
Nie ma to jak utrudniać sobie życie . Nie prościej MDA Vario czy Compact ? Masz fona i pocketa w jednym .

Ja nosze ze sobą 2 fony służbowe i pokefona przy tym  także z GSM . Także jestem pozytywnie " naładowany"


Ja bym ujął to bardziej radykalnie, nie naładowany, ale...napromieniowany ;D ;)

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline kwieto

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2785
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #17 : Maj 10, 2007, 20:48:19 »
jezeli jest taki soft ktory przejmnie wszystkie dane z koma np z noki 6310i i bedzie odbieral SMS i polaczenia i oczywiscie mial mozliwosc wybierania numeru itd.  to da sie to uglaskac wtedy w komie BT sie zapnie w plamie tak samo.  kom do plecaka lub jakas kieszen sobie zrobie a operowal bede tylko palmem.  jezeli ktos ma jakies propozycje lub info bardzo prosze.  a sprawa z tym zestawem motoroli jakie to sa koszta i gdzie wiecej info szukac


Wszystko tyle że bez odbierania rozmów via palmop da się zrobić. Są do tego aplikacje systemowe (np. do wybierania numerów via BT), choć na WM działają one dosyć kijowo. Na Palm OS masz systemową aplikację do SMS, pod WM musiałbyś poszukać takiego programu (pewnie są)

Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #18 : Maj 10, 2007, 22:21:19 »
Wszystko tyle że bez odbierania rozmów via palmop da się zrobić. Są do tego aplikacje systemowe (np. do wybierania numerów via BT), choć na WM działają one dosyć kijowo.


czemu zaraz kijowo, w kontaktach wystarczy przytrzymać rysik na wybranym numerze i wybrać Dial via Bluetooth


Offline utek

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #19 : Maj 11, 2007, 02:52:39 »
sie burza mozgow stworzyla.  wkazdym razie running GSM spelnia moje wymagania w 100 procentach.  pojawil sie inny problem.  a mianowicie zainstalowalem zla wersje potworzyly mi pliki ktorych wywalic zuplenie nie moge.  trzepalem forum i download i albo ja jestem jakis inny lub tez zle to nazywam ale nic znalesc nie moge.  a nie powiem zeby ten syf mi palma nie pochamowal.  skubaniec juz nie jest tak szybki jak byl za mlodych swierzo postawionych lat WM5 ;) tak wiec jezeli macie jakas porade to z mila checia skorzystam lub sugestie jak tego szukac.

co do kombinatoryki stosowanej. .  niewiem ja jestem gosc ktory lubi miec mnostwo zuplenie nie potrzebnych funkcji w palmie badz tez telefonie.  to ma jakas nazwe ale nie moge sobie przypomniec teraz.  a tak prubujac sie wytlumaczyc logiczniej i sensowniej to wygodnie jest pisac SMS i przy okazji wykorzystac palma jako zestaw glosno mowiacy w samochodzie.

pzd.
i jeszcze raz dzieki za informacje


Offline DinthKSC

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #20 : Maj 11, 2007, 10:12:22 »
a modul GSM na CF i przelaczka CF/SD nie przejdzie ?


Offline ornitolog

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2465
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
  • VIP Level: 10
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #21 : Maj 11, 2007, 14:40:51 »
ale to będzie baaaardzo drogie


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #22 : Maj 11, 2007, 14:51:51 »
i nieporęczne - o ile nawet istnieje takie coś jak przełączka CF/SD - to przecież musi toto albo mocno wystawać albo dyndać na zewnątrz palmtopa


Offline pimpus sadelko

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #23 : Maj 11, 2007, 14:55:34 »
to juz nawet nie jest sztuka dla sztuki, za te pieniadze od reki jest wizard


Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #24 : Maj 11, 2007, 18:07:54 »
ja mówię, że ten pomysł nie ma totalnie sensu...

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline ornitolog

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2465
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
  • VIP Level: 10
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #25 : Maj 13, 2007, 14:35:47 »
moderatorzy mam propozycje aby siusiakmusiak dostał bana bo jak teraz spojrzałem w jego posty to wszędzie są bezsensowne teksty, które nic nie wnoszą a tylko śmiecą i na kilometr widac ze ten użytkownik robi sobie tylko jaja z naszego forum


Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #26 : Maj 13, 2007, 16:01:27 »
kto to jest siusiakmusiak?

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline ornitolog

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2465
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
  • VIP Level: 10
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #27 : Maj 13, 2007, 18:16:39 »
jest to osoba która na naszym forum robiła sobie jaja i pisała bezsensowne teksty które jak widze zostały juz usunięte a sam użytkownik zapewne dostał bana


Offline ziele

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 5160
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #28 : Maj 14, 2007, 12:56:20 »
Dostał bananka na tydzień

Are you shpongled?

Offline utek

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: Asus A636N - da sie z tego komorke zrobic?
« Odpowiedź #29 : Maj 14, 2007, 21:23:06 »
spoko spoko. . .  wiedze ze debata zostal podjeta. . .  jest szansa aby ktos mi doradzil jak rozwiazac problem syfu, opisany wyzej?