PDAclub.pl

Nawigacja GPS => Nawigacja GPS - ogólnie => Yanosik => Wątek zaczęty przez: sti w Sierpień 28, 2014, 21:08:46

Tytuł: ile danych pobiera Yanosik?
Wiadomość wysłana przez: sti w Sierpień 28, 2014, 21:08:46
a tak z ciekawosci ile danych pobiera Yanosik na powiedzmy 100 km przejechanej trasy z nawigacją online?
Tytuł: Odp: ile danych pobiera Yanosik?
Wiadomość wysłana przez: adrianos287 w Sierpień 28, 2014, 21:54:41
na 400 km mi około 20 mb pobrało
Tytuł: Odp: ile danych pobiera Yanosik?
Wiadomość wysłana przez: emisiu w Sierpień 29, 2014, 13:46:14
A mnie na 500km pobrało 3,1MB - ciekawe od czego to zależy. Może od skali?
Tytuł: Odp: ile danych pobiera Yanosik?
Wiadomość wysłana przez: lola w Sierpień 29, 2014, 13:56:17
A mnie na 500km pobrało 3,1MB - ciekawe od czego to zależy. Może od skali?

Może już jechałeś tą trasą i Yanosik miał ją w swoim cache'u?


Pozdrawiam,
Ł.O.
Tytuł: Odp: ile danych pobiera Yanosik?
Wiadomość wysłana przez: emisiu w Sierpień 29, 2014, 20:34:24
Właśnie nie bo to była trasa pokonana na nowym smartfonie, praktycznie 2 dni po instalacji. Tyle że nie prowadziła przez żadne większe miasta czy miasteczka.
Tytuł: Odp: ile danych pobiera Yanosik?
Wiadomość wysłana przez: rgr w Wrzesień 04, 2014, 10:52:28
A mnie na 500km pobrało 3,1MB - ciekawe od czego to zależy. Może od skali?

Miałeś Yanosika na pierwszym planie czy w tle?
Pewnie w tle -- u mnie po przełączeniu na Yanosika z tła na pierwszy plan mam wrażenie, że dopiero wtedy ściąga całą okolicę, jeżeli nie ma jej w cache.

Tytuł: Odp: ile danych pobiera Yanosik?
Wiadomość wysłana przez: vonski w Wrzesień 04, 2014, 12:38:32
Jeszcze pytanie czy macie odpaloną planszę z mapą czy tą statyczną ze znakami zgłoszeń. W pierwszym przypadku pobiera sporo więcej...
Tytuł: Odp: ile danych pobiera Yanosik?
Wiadomość wysłana przez: emisiu w Wrzesień 08, 2014, 14:09:34
Miałeś Yanosika na pierwszym planie czy w tle?


Na pierwszym planie.
Z kolejnych testów widzę że jest b.duża różnica w zakresie tern miejski i pozamiejski.