Autor Wątek: Problem z Xperią POMOCY :C  (Przeczytany 1721 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline safrin

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • d-_-b
  • Sprzęt: Xperia X1i Android CM-7-20130123-UNOFFICIAL
Problem z Xperią POMOCY :C
« : Kwiecień 15, 2012, 12:27:39 »
Mam problem i to nie byle jaki  :( od tygodnia Xperia mi fiksuje... już pisze o co chodzi .
Pochłania mi baterie cała w ciągu 12 godzin nie wiem co sie dzieje przeczytałem mnóstwo postów na necie ale mnie to jakiś dziwny przypadek po naładowaniu bateria do Płena 100% do rozładowania 0% to 12 max 13 godzin na czuwaniu  :O program SpoonCharge pokazuje temperaturę 31 stopni i nie spada choć położyłem w ,miejscu gdzie temp wynosiła 16 stopni to i tak nie spadła (spr. na 2 oryginalnych bateriach w czym jedna jest NOWA ) , taktowanie procesora jest niskie nie przekracza 50% wiec odpada że procek wcina. Wgrałem na próbę Oryginalny ROM, ROM 826X, i teraz Venus 2,4 bez zmian... Robiłem Task29>>ROM>>HARD RESET>>RESET i też nic. Wczoraj naładowałem baterie do pełna i wył Xperie dziś juz sie nie włączył bateria wyssana... ręce opadają. Czy to spęcie w elektronice w środku?? i co można z tym zrobić. Czy ktoś miał podobnie?? PROSZE O POMOC :C


PDAclub.pl

Problem z Xperią POMOCY :C
« : Kwiecień 15, 2012, 12:27:39 »
R E K L A M A:


Offline WaFel1985

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
  • VIP Level: 53
Odp: Problem z Xperią POMOCY :C
« Odpowiedź #1 : Kwiecień 15, 2012, 13:44:52 »
nie upadl,nie zalany?grzeje sie cos na plycie albo bateria sie nagrzewa podczas ladowania?


Offline safrin

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • d-_-b
  • Sprzęt: Xperia X1i Android CM-7-20130123-UNOFFICIAL
Odp: Problem z Xperią POMOCY :C
« Odpowiedź #2 : Kwiecień 15, 2012, 14:17:55 »
własnie nie  :-? nie upadł mi ,i nigdy nie miał kontaktu wodą. Podczas ładowania temperatura w okolicach max 34 stopni nie więcej, jak jest na czuwaniu to utrzymuje sie temperatura 31 stopni  :S , nigdy tak nie miałem do teraz  :-?


Offline WiateR

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
  • VIP Level: 135
Odp: Problem z Xperią POMOCY :C
« Odpowiedź #3 : Kwiecień 15, 2012, 18:13:08 »
Niech zgadne, korzystasz z 3G? ;) Korzystasz z oryginalnej ładowarki? Czy po podłączeniu ładowarki wtyczka usb ma luzy? Ładujesz telefon z jednego gniazdka czy sprawdzałeś na kilku? Ja miałem podobny problem z Milestone.

Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

Offline safrin

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • d-_-b
  • Sprzęt: Xperia X1i Android CM-7-20130123-UNOFFICIAL
Odp: Problem z Xperią POMOCY :C
« Odpowiedź #4 : Kwiecień 15, 2012, 18:51:38 »
nie korzystam z 3G mam wł na GSM, ładowarka oryginalna  :) ,zero luzu na usb itd . Sam już nie wiem co się sypło :/ , wkurza mnie to że bez ładowarki ani rusz u_u bo baterie wcina jak opętany. Ktoś ma jakieś pomysły ?? czy to może być spęcie w elektronice w środku ?

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2012, 18:55:46 wysłana przez safrin »

Offline WiateR

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
  • VIP Level: 135
Odp: Problem z Xperią POMOCY :C
« Odpowiedź #5 : Kwiecień 15, 2012, 19:14:31 »
A co z gniazdkiem z którego ładujesz? Jedno czy na kilku sprawdzałeś

Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

Offline safrin

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
  • d-_-b
  • Sprzęt: Xperia X1i Android CM-7-20130123-UNOFFICIAL
Odp: Problem z Xperią POMOCY :C
« Odpowiedź #6 : Kwiecień 15, 2012, 19:22:41 »
w kilku  :-? i to samo ...


Offline zupa9872

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 118
  • Sprzęt: TP2(t7385), HTC HD2, blackstone
Odp: Problem z Xperią POMOCY :C
« Odpowiedź #7 : Lipiec 08, 2012, 19:05:37 »
Moge byc cos z prockiem mimo ze nie wchodzi powyzej 50%, mialem swego czasu x1 w ktorej proc ponizej 25% schodzil to bateria jak malina..
moze telefon byl rozbierany i ktos uszkodzil jakis uklad..