PDAclub.pl

Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x => SonyEricsson => Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x) => Xperia (Venus) => Wątek zaczęty przez: yaroos2 w Styczeń 22, 2012, 08:28:58

Tytuł: wyłączenie z klawisza Xpanel'a
Wiadomość wysłana przez: yaroos2 w Styczeń 22, 2012, 08:28:58
chciałem pod klawisz Xpanel przypisać programowo inne aplikacje za pomocą aplikacji AE Button plus.
 Jak wyłączyć w rejestrze uruchamianie się Xpanela spod tego klawisza?

 Wykasowałem po hamsku linijke w rejestrze i Xpanel sie już nie uruchamia z poziomu klawisza, tylko monituje o braku ścieżki czy coś podobnego.
 Podpiąłem klawisz pod AE Button, ale teraz chciałbym posłuchać radia i podpiąć Xpanel pod ten klawisz ale długo przytrzymując go i od razu chciałbym uruchamiać panel z radiem (jest taka możliwość?)...

 Reasumując:
 1.Jak bezboleśnie wybić w rejestrze Xpanel z przycisku Xpanel ?
 2.Jak uruchomić z poziomu "programy" i żeby od razu wskakiwał panel z radiem :) ?

 troche pomocy doszukałem na tej stronce, ale nie jestem zbyt anglojezyczny :/

http://forum.xda-developers.com/showthre...498&page=2 (http://forum.xda-developers.com/showthre...498&page=2)

 Jeżeli dam rade to zrobić to Xperia X1 będzie moim najlepszym telefonem !!!
Tytuł: Odp: wyłączenie z klawisza Xpanel'a
Wiadomość wysłana przez: zupa9872 w Lipiec 08, 2012, 19:09:31
Chyba to nie bedzie mozliwe.. Ale xperia jako Sony Ericsson i tak powinna byc twoim najlepszym telefonem;)
Tytuł: Odp: wyłączenie z klawisza Xpanel'a
Wiadomość wysłana przez: yaroos2 w Lipiec 11, 2012, 18:54:31
irytuje mnie przypadkowe właczanie xpanela z klawisza. Zrobiłem że xpanel włączam na ekranie na dole w trayu.
Nie ma mądrego jak to całkowicie wyłączyć ze sprzetowego klawisza ?
Tytuł: Odp: wyłączenie z klawisza Xpanel'a
Wiadomość wysłana przez: radzix27 w Lipiec 11, 2012, 20:49:39
Usuwasz:

HKLM\Software\Sony Ericsson\PanelManager

Polecam zainstalować oddzielny program do obsługi radia np. PowerRadio -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=531600 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=531600) A następnie z poziomu AEButton podpiąć pod klawisz Xpanel'a.
Tytuł: Odp: wyłączenie z klawisza Xpanel'a
Wiadomość wysłana przez: yaroos2 w Lipiec 12, 2012, 10:11:42
a starczyło śledzić XDA :)
ale jak sie nie jest obytym w obcych językach to sobie można... DZIĘKI PIĘKNE !
Mój fonik zrobił sie mocny jak nigdy i długo go nie zamienię bo po prostu nie ma na co !