Autor Wątek: ROM "utknął"? podczas wgrywania w X650  (Przeczytany 1568 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline istud

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
ROM "utknął"? podczas wgrywania w X650
« : Styczeń 24, 2010, 11:16:08 »
Witam!
Podkorciło mnie w moim X650 zmienić ROM na WM6,5. Ogólnie wolałem dotychczasowy WM6,1 ale po zainstalowaniu ogólnodostępnej nakładki spolszczającej sprzęt mi zmulił a nadto musiałem ręcznie ustawiać rejestr programów które przed nakładką były zainstalowane.
ROM zmieniałem już nieraz dlatego uznałem że należy preinstalowacna nowo Glofisha i mieć w nim porządek.
Wgrywanie ROM-u przeprowadziłem za pomocą Active Sync 4,5 na systemie Win. XP , ROM to: (ETEN.X650.WM6.5.3.Core.28004.V03.BY.ERICKWILL.rar)
instalacja dobiegła  do FINISH i... -sprzęt nie umiał wstać.
Po restarcie świecił na granatowo a po naciśnięciu POVER + przycisk nagrywania wyświetla na czarnym tle:

USB Downloader 0030
Flash Capacity=256MB

USB Downloader Ready.
USB host is not connected yet

-po podpięciu do kompa przez USB dochodzą napisy:

USB host is connected.
Waiting a download.

Jak dla mnie sprzęt "utknął" gdzieśw połowie instalacji tylko co teraz....

Przez Active Sync komputer Eten "nie widzi" i nie jestem w stanie nic wgrać a po zgraniu ROM-u na kartę microSD (nie SDHC)
gdzuie w ROM-ie jest zawarty plik wykonawczy Flash_ROM.bat i restarcuie Etena w kombinacji z przyciskiem nagrywania co prawda
kartę widzi ale nie ma zamiaru z niej korzystać:

USB Downloader 0030
Flash Capacity=256MB

USB Downloader Ready.
SD Card In
Find SDMMC Card.
SDMMC Load Fail.
USB host is not connected yet.

a domaga się reakcji przez port USB, po podpięciu kabla USB dochodzą napisy:

USB host is connected.
Waiting a download.

Tylko jak mu podać ten ROM skoro Ąctive Sync go nie widzi? Co prawda podpięcie Etena do portu USB sygnalizuje głośnik systemowy komputera ale to wszystko co jestem w stanie zrobić....
PROSZĘ o pomoc i fachową doradę


PDAclub.pl

ROM "utknął"? podczas wgrywania w X650
« : Styczeń 24, 2010, 11:16:08 »
R E K L A M A:


Offline Piotr41

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 83
  • Sprzęt: BT620, 4700, Eten500, Eten650, AcerS200, SGS3
Odp: ROM "utknął"? podczas wgrywania w X650
« Odpowiedź #1 : Styczeń 24, 2010, 21:07:02 »
Dlaczego zakładasz kolejny wątek mają odpowiedz 2 posty niżej
Czytaj nagłówki, później zawartość postów.