Autor Wątek: 22.SEP 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8835.35 v8.5 >FULLY UNLOCKED>  (Przeczytany 15634 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jsek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 101
  • VIP Level: 10
Witam.
 Dla wszystkich zainteresowanych pojawił się nowy ROM i to WP 7.8
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1356833


PDAclub.pl

R E K L A M A:


Offline billi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 387
  • Sprzęt: HD2
  • VIP Level: 53
Niestety ale link został już usunięty.
Jak zdążyłeś pobrać to podziel się  :)

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2012, 10:25:50 wysłana przez billi »

Offline _patryk

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 140
  • Sprzęt: HD2, x51v
    heyah
  • VIP Level: 15

Offline billi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 387
  • Sprzęt: HD2
  • VIP Level: 53
Już siedzi w moim Leosiu  :ok:


Offline _patryk

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 140
  • Sprzęt: HD2, x51v
    heyah
  • VIP Level: 15
W moim też :)
Na XDA developerzy Xylograph i Rick_1995 czynią aluzje w różnych wątkach, że MAGLDR2 ma niby wyjść dzisiaj w nocy :O~
Niestety, szczerze w to wątpię, chłopaki pewnie sobie żartują... Cotulla nie logował się na xda od 20. sierpnia...

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2012, 19:15:51 wysłana przez _patryk »

Offline bushidoadas

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: HTC HD2 WP7
  • VIP Level: 3
i jak się sprawuje rom , jakieś bugi ??


Offline nixs

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 236
po jakims czasie powrot do wp7 z racji nativeSD ale w tym romie wp7 nie poznaje, lagi jak ... niby ma to być wina mojej karty kingstona class 4 ale ... majac dwie tylko na jednej po 20 minutach odpalilo

Networked Individual Xperienced in Sabotage

Offline Slav2006

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 54
  • Sprzęt: Dell AXIM x51v, HTC HD2 WM6.5/WP7.5/AD ICS4
Cześć,
Testuję ten ROM od niedzieli, na razie bez problemów, jednakże nie mam w tym dużego doświadczenia i może czegoś nie widzę.
Nie jestem też pewien, czy jest "unlocked", bo w oknie informacje wyświetla się WP 7.5, a nie WP 7.8.
Może jakaś podpowiedź jak to sprawdzić.
Dzięki, pozdrawiam.


Offline billi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 387
  • Sprzęt: HD2
  • VIP Level: 53
...w tym romie wp7 nie poznaje, lagi jak ... niby ma to być wina mojej karty kingstona class 4 ale ... majac dwie tylko na jednej po 20 minutach odpalilo



Wina karty. U mnie na karcie 16GB Patriot class 10 aplikacje w czasie instalacji romu wgrywały się 27 minut po zmianie karty na 16GB sandisk class 10 trwa to niecałe 3 minuty :)
Przy wcześniejszej karcie lagi i brak programów które nie instalowały się z romem a powinny być. Teraz wszystko chodzi a raczej śmiga.
Sprawdź prędkość karty programem WP Bench Free

...
Nie jestem też pewien, czy jest "unlocked", bo w oknie informacje wyświetla się WP 7.5, a nie WP 7.8.



To że unlocked wcale nie znaczy że ma być 7.8  Autor romu pisze że prawidłową wersje pokazuje tylko przy romie dla pierwszej grupy językowej tzn tym który ma numer 1 na przodzie. Nie ma to znaczenia mały błąd w opisie.
Błędy o których piszą to:
- jeśli zmniejszysz kafelek zdjęcia nie da się go już powiększyć na maksa
- rozłączanie się słuchawek blutoch po każdej piosence
- brak animowanych kafelków gry, muzyka
- problemy z niektórymi motywami
Używam od niedzieli, telefon pracuje na nawigacji, zdjęcia, rozmowy, korzystam z maili, przeglądarki, sms i nie mogę nic złego powiedzieć. Nie ma resetów ani zawieszek.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2012, 00:44:12 wysłana przez billi »

Offline Speedlatin

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Witam. Czy w tej "aktualizacji" mozna juz rozdzielac sterowanie glosniscia np. odtwarzacz niezaleznie od glosnosci dzwonka? Jesli nie to czy jest jakis na to sposob? No i ta glosnosc zeby tel nie ryczal juz od ustawienia 1/30. Pozdrawiam Tomasz


Offline billi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 387
  • Sprzęt: HD2
  • VIP Level: 53
Witam. Czy w tej "aktualizacji" mozna juz rozdzielac sterowanie glosniscia np. odtwarzacz niezaleznie od glosnosci dzwonka?


Nie

Jesli nie to czy jest jakis na to sposob? No i ta glosnosc zeby tel nie ryczal juz od ustawienia 1/30. Pozdrawiam Tomasz


Nigdzie o żadnym sposobie nie słyszałem.


Offline Speedlatin

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: 22.SEP 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8835.35 v8.5 >FULLY UNLOCKED>
« Odpowiedź #11 : Październik 01, 2012, 18:33:15 »
Moze ktos podac inny link w sensie wrzucic na inny serwer? Bo idzie jak krew z nosa przez 20minut 2%:-\ 


Offline nixs

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 236
Odp: 22.SEP 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8835.35 v8.5 >FULLY UNLOCKED>
« Odpowiedź #12 : Październik 04, 2012, 12:58:22 »
z kartą sundisk wszystko dziala jak nalezy, szukając w pamieci przypomnialem sobie ze wczesniej równierz mialem sundisk karte oryginalna 8gb w zestawie z telefonem ale po spaleniu wymienilem na kingston, nie wiem czy to chodzi o predkość bo kiedyś pamiętam coś czytałem że wp7 nie wszystkie karty akcepuje

Networked Individual Xperienced in Sabotage

Offline as

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
Odp: 22.SEP 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8835.35 v8.5 >FULLY UNLOCKED>
« Odpowiedź #13 : Październik 09, 2012, 22:31:36 »
pod koniec operacji "Flashing 4 partition ... 4 [365-F00] M2" wyskakuje coś takiego:

An error has occurred
Read below for more information

Error Description: send d000ff partition data failed
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (1279)

Error Description: block send fail
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (962)

Error Description: Block is after end.
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (704)

może ktoś podpowiedzieć co jest grane


Offline billi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 387
  • Sprzęt: HD2
  • VIP Level: 53
Odp: 22.SEP 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8835.35 v8.5 >FULLY UNLOCKED>
« Odpowiedź #14 : Październik 09, 2012, 23:36:19 »
Przed instalacją w MAGLDR
 10. Services, 4. UseLast24NAND, YES
 10. Services, 5. ClearSD MDR, YES
i dopiero 5. USB Flasher


Offline as

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
Odp: 22.SEP 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8835.35 v8.5 >FULLY UNLOCKED>
« Odpowiedź #15 : Październik 10, 2012, 00:04:36 »
Wielkie dzięki  :ok:


Offline billi

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 387
  • Sprzęt: HD2
  • VIP Level: 53
Odp: 22.SEP 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8835.35 v8.5 >FULLY UNLOCKED>
« Odpowiedź #16 : Październik 10, 2012, 00:09:39 »
Po całej instalacji nie zapomnij o resecie, często popełniany błąd.
Ustawienia / informacje / zresetuj telefon


Offline nixs

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 236
Odp: 22.SEP 25 Lang HD2 Pdaimatejam Rom Wp7.8 OS 7.10.8835.35 v8.5 >FULLY UNLOCKED>
« Odpowiedź #17 : Październik 10, 2012, 11:27:27 »
no niestety chwile byłem i już uciekam z tego działu zainstalowałem JellyBean CMTight Leo v1.0  z nativeSD i polecam i mimo iż mam miejsce w NAND na coś to myslałem ze w temacie wp7 sie coś zmieniło ale jednak nie, dalej brak jest aplikacji jesli chcemy coś konkretniejszego zrobić, moge go porównać do IOS, gwoździem do trumny było to że nawet przez http po róznych portach nie chciał mi sie lączyć, a internet w telefonie w zasadzie tylko poto mi potrzebny by podejrzec jakiego webifa na porcie 8888 telenetu i ssh juz nawet nie chcialem dotykac

« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2012, 11:29:55 wysłana przez nixs »
Networked Individual Xperienced in Sabotage

Offline Zi0mal

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 70
  • Sprzęt: WIZARD TRINITY LEO JLO S+ SII
Mam tego WP od trzech dni udało mi się przeprowadzić aktywację tylko jeszcze nie mogę zainstalować *.xap niby miał być fullunocked a jak chciałem użyć Tom XAP Installer to mi wyświetla że telefon nie odblokowany?

HTC [Wizard G4 WM 6.1 by Ham3r] [Black Trinity WM 6.1 033s by Tommi]

Offline czarusGG

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
Witam!

Ja mam podobny problem. To znaczy:

Cytuj
An error has occurred
Read below for more information

Error Description: send d000ff partition data failed
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (1279)

Error Description: block send fail
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (962)

Error Description: Block is after end.
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (704)


Przy czym, kilka dni temu miałem ten rom, później ANDROIDA i teraz próbuję ponownie wrócić do WP 7.8

Ja uruchamiam wcześniej używanie ostatniego obszary NAND oraz usunięcie sektora SD.

I mam objaw taki, że u mnie ten problem pojawia się tak przy 20% czwartej partycji...

Jakieś sugestie?

Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

Offline Zi0mal

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 70
  • Sprzęt: WIZARD TRINITY LEO JLO S+ SII
Witam!

Ja mam podobny problem. To znaczy:


Przy czym, kilka dni temu miałem ten rom, później ANDROIDA i teraz próbuję ponownie wrócić do WP 7.8

Ja uruchamiam wcześniej używanie ostatniego obszary NAND oraz usunięcie sektora SD.

I mam objaw taki, że u mnie ten problem pojawia się tak przy 20% czwartej partycji...

Jakieś sugestie?


Zainstaluj WM 6.5 (ja zainstalowałem oryginalny) potem  w magldr pozycja 10 i 4 potem 10 i 5 a potem to już tylko już tylko setup WP
i tyle

A ja przeinstalowałem jeszcze raz tylko z inną kartą pamięci (8GB) i i odrazu zaczęło to inaczej wyglądać i działać ;)

Mam tylko problem z ładowaniem baterii to znaczy nie za każdym razem jest ładowana niby pokazuje ststus ładowanie ale dioda miga żółto czerwono a bateria tak jak by była rozładowywana ktoś mi powie jak to naprawić?

« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2012, 20:09:07 wysłana przez Zi0mal »
HTC [Wizard G4 WM 6.1 by Ham3r] [Black Trinity WM 6.1 033s by Tommi]

Offline Tschapa

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
Hej,
mam pytanie - jak wygląda sprawa z głośnością tego systemu? ja zainstalowałem Dynamics HD20 - i jest, jak dla mnie, tragedia... Przy maxymalnym ustawieniu 30/30 jest za cicho... - macie jakiś pomysł jak to zwiększyć?

pozdro


Offline marjust

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Witam wszystkich to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość.PO wgraniu tego romu nie działają mi przyciski głośności.Wcześniej miałem mango i było ok


Offline mirekbb

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 169
  • Orange postpaid
  • Sprzęt: Wizard, Tytn, HD2
  • VIP Level: 50
Witajcie,
Po androidzie postanowiłem spróbować wp7.
Fajne, ładne ale czy z tym odblokowaniem marketu to takie jaja muszą się dziać?
Nie ma jakiejś prostej metody?

Pozdrawiam,
Mirek

RADIO: 2.15.50.14
ROM: BarrDroid Barr2

Offline Zi0mal

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 70
  • Sprzęt: WIZARD TRINITY LEO JLO S+ SII
Ja napisałem z polskiej strony Windows live maila że mam problem z zalogowaniem się się do marketu z mojego telefonu htc hd7 w odpowiedzi dostałem zapytanie jaki operator jeszcze raz jaki telefon jaki kraj i jaki imei (tego ostatniego nie podałem ) i za jakieś pół godziny otrzymałem kod

HTC [Wizard G4 WM 6.1 by Ham3r] [Black Trinity WM 6.1 033s by Tommi]

Offline mirekbb

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 169
  • Orange postpaid
  • Sprzęt: Wizard, Tytn, HD2
  • VIP Level: 50
Na jaki adres? Na member_service@live.com?

RADIO: 2.15.50.14
ROM: BarrDroid Barr2

Offline Zi0mal

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 70
  • Sprzęt: WIZARD TRINITY LEO JLO S+ SII
Tak tylko przez formularz na stronie po zalogowaniu wtedy oni generują kod na podstawie twojego adresu mailowego podanego do usług microsoft


windows live

« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2012, 17:34:01 wysłana przez Zi0mal »
HTC [Wizard G4 WM 6.1 by Ham3r] [Black Trinity WM 6.1 033s by Tommi]

Offline mirekbb

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 169
  • Orange postpaid
  • Sprzęt: Wizard, Tytn, HD2
  • VIP Level: 50
Wybacz, ale na jakiej stronie?  :(


Połączone: Grudzień 07, 2012, 18:02:37
Jedyny formularz jaki znalazlem to feedback i to wyslalem. Czy to o to Ci chodzilo?

« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2012, 18:02:37 wysłana przez mirekbb »
RADIO: 2.15.50.14
ROM: BarrDroid Barr2

Offline mirekbb

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 169
  • Orange postpaid
  • Sprzęt: Wizard, Tytn, HD2
  • VIP Level: 50
Dzięki, pomoglo :grin: dostałem kod i działa.
Nasuwa mi się pytanie: czy jak zmienię rom to kod zostaje ten sam czy znowu będę musiał pisać maila po nowy?

RADIO: 2.15.50.14
ROM: BarrDroid Barr2

Offline Zi0mal

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 70
  • Sprzęt: WIZARD TRINITY LEO JLO S+ SII
Kod jest przypisany (chyba ) do konta na windows live a nie do telefonu

HTC [Wizard G4 WM 6.1 by Ham3r] [Black Trinity WM 6.1 033s by Tommi]