Autor Wątek: [Projekt] WM6 wersja PL  (Przeczytany 44424 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ladgim

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #570 : Luty 18, 2008, 23:15:46 »
Witam. Tak dla ogólnej informacji. Na forum Mobione jest wersja dla Wizarda WM6.1pl. Oczywiście beta ale po zassaniu i odpaleniu chodzi całkiem przyzwoicie. Spolszczenie na poziomie 95%. ROM jak dla mnie trochę przeładowany ale ponieważ robiony na Octavii to trudno sie dziwić. Link http://rapidshare.com/files/92861218/nk.nbf.html


PDAclub.pl

Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #570 : Luty 18, 2008, 23:15:46 »
R E K L A M A:


Offline mikolajg

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #571 : Czerwiec 12, 2008, 15:52:14 »
Znalazłem Rom WM6 w wersji Pl dla Wizarda jeśli kogoś to jeszcze interesuje
Ma parę drobnych byków ale wygląda i działa Bardzo Dobrze  :ok:
http://wiesiek2009.wrzuta.pl/other/file/q7FaW3DIGx/wm6_pl.rar

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2008, 16:26:24 wysłana przez mikolajg »

Offline hurng

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: Xda Mini S G4
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #572 : Czerwiec 21, 2008, 22:16:10 »
Czy to normalne ze po wgranu fajnego Romka od KATwawa ( mam nadzieje ze nie pomylilem nicka ) uruchamia sie ExtRom ??
Dlaczego na G4 nie mozna usunac tego badziewia ... ( no wiem ze mozna zablokowac instalowanie z niego )
tak by zaladowac EXTRA soft do niego ??

Adam ...

Offline OleYek

  • [Pyrlandia] [GMzP]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 18323
  • Skąd: Poznań
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad Air WiFi+Cellular
  • VIP Level: 3
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #573 : Czerwiec 21, 2008, 22:36:50 »
Bo do G4 nie da sie dograc wlasnego ExtROMu ...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Offline hurng

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: Xda Mini S G4
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #574 : Czerwiec 23, 2008, 18:35:11 »
Zakładając ze mam kilka plików mui po polsku gdzie je skopiować i jak ustawić by system korzystał z nich ??

Adam ...

Offline utak3r

  • Ekspert WM
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #575 : Czerwiec 23, 2008, 22:07:25 »
A gdzie są inne pliki mui?..... Tylko weź pod uwagę, że to nie jest tak, że bierzesz dowolne mui i dogrywasz do dowolnego systemu...


Offline hurng

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
  • Sprzęt: Xda Mini S G4
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #576 : Czerwiec 26, 2008, 22:45:37 »
sa to te pliki ( wyciagniete z tego polskiego romu )

AudioManager.exe.0409.mui   14584   2008.5.24   9:1.46
Backlight.exe.0409.MUI   22272   2008.5.24   9:1.46
browsres.dll.0409.mui   24832   2008.5.24   9:1.46
btftpres.dll.0409.mui   4344   2008.5.24   9:1.46
ButtonsExt.dll.0409.mui   8440   2008.5.24   9:1.46
Camera.exe.0409.mui   51456   2008.5.24   9:1.46
ClearStorage.exe.0409.MUI   7936   2008.5.24   9:1.46
commctrl.dll.0409.mui   2048   2008.5.24   9:1.46
commdlg.dll.0409.mui   13056   2008.5.24   9:1.46
CommManager.exe.0409.MUI   6392   2008.5.24   9:1.46
coredll.dll.0409.mui   82176   2008.5.24   9:1.46
coreres.dll.0409.mui   12536   2008.5.24   9:1.46
crypt32.dll.0409.mui   8960   2008.5.24   9:1.46
ctlgres.dll.0409.mui   9984   2008.5.24   9:1.46
DeviceInfo.exe.0409.mui   9464   2008.5.24   9:1.46
fatutil.dll.0409.mui   9472   2008.5.24   9:1.46
FilePushCtxMenu.dll.0409.mui   9976   2008.5.24   9:1.46
FilePushLib.dll.0409.mui   9464   2008.5.24   9:1.46
filesys.exe.0409.mui   1024   2008.5.24   9:1.46
getMMSCtxMenuInfo.dll.0409.mui   7424   2008.5.24   9:1.46
GifPlayer.exe.0409.mui   10488   2008.5.24   9:1.46
GPRSAuthentication.exe.0409.mui   18176   2008.5.24   9:1.46
gwes.exe.0409.mui   84736   2008.5.24   9:1.46
HTC HDlg.exe.0409.mui   10240   2007.6.21   22:47.32
HTCMessage.exe.0409.mui   7632   2008.5.24   9:1.46
jeodek.exe.0409.mui   40696   2008.5.24   9:1.46
miscres.dll.0409.mui   3832   2008.5.24   9:1.46
MMSTransport.dll.0409.mui   77312   2008.5.24   9:1.46
NetworkPluginRes.dll.0409.mui   5880   2008.5.24   9:1.46
NetworkWizard.0409.mui   7424   2008.5.24   9:1.46
notify.dll.0409.mui   6400   2008.5.24   9:1.46
officeres.dll.0409.mui   122104   2008.5.24   9:1.46
OneNoteMobileIntl.dll.0409.mui   86272   2008.5.24   9:1.46
outres.dll.0409.mui   219904   2008.5.24   9:1.46
phcanrc.dll.0409.mui   7416   2008.5.24   9:1.46
Powerexe.exe.0409.mui   9472   2008.5.24   9:1.46
pptres.dll.0409.mui   12032   2008.5.24   9:1.46
quartz.dll.0409.mui   12544   2008.5.24   9:1.46
shellres.dll.0409.mui   195840   2008.5.24   9:1.46
shellresapps.dll.0409.mui   79616   2008.5.24   9:1.46
Simlock.exe.0409.mui   9472   2008.5.24   9:1.46
SmartDialing.dll.0409.mui   9976   2008.5.24   9:1.46
SMSService.exe.0409.MUI   6608   2008.5.24   9:1.46
StorageLow.exe.0409.mui   6912   2008.5.24   9:1.46
sympad.dll.0409.mui   6096   2008.5.24   9:1.46
syncres.dll.0409.mui   57088   2008.5.24   9:1.46
tapres.dll.0409.mui   97536   2008.5.24   9:1.46
tshres.dll.0409.mui   93440   2008.5.24   9:1.46
unimodem.dll.0409.mui   4352   2008.5.24   9:1.46
waveapi.dll.0409.mui   8960   2008.5.24   9:1.46
WLANSettings.exe.0409.mui   25856   2008.5.24   9:1.46
wmploc.dll.0409.mui   40192   2008.5.24   9:1.46
WowXTCP_ARM_WCE_SP_Hires.exe.0409.mui   31216   2008.5.24   9:1.46
wsp.dll.0409.mui   5888   2008.5.24   9:1.46

i zastanawiam sie czy mozna je wpakowac do innego romu ... z tego co pamietam pl wersja to 0415.mui ....
jak zrobic by te lub 415 chodzily

Adam ...

Offline may

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
  • VIP Level: 50
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #577 : Czerwiec 26, 2008, 23:19:08 »
Zacznij od rejestru (porównaj jakiś PL z WWE), initflashfiles.dat, Zmień nazwy MUI z 0409 na 0415, jeśli będzie problem z certyfikatami - zrób z MUIami XIP - w większości przypadków ich oryginalne wersję już są XIPami więc MUI też może (sprawdzałem)
Na poczatek powinno starczyć.

I pamiętaj o tym co pisał @utak3r - większość z tych MUI nie podejdzie pod WM6.1, konieczne będzie przetłumaczenie ich od nowa.
Poza tym:
Commmanager - każdy jest inny
mmsy - każde są inne
network wizard - na 90% inna wersja
itd.

Piszę tu oczywiście o "wkładaniu" mui na etapie gotowania ROMU, nie widzę takiej roboty na żywym organiźmie.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2008, 23:32:35 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu
  


Offline Dominikj

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #578 : Lipiec 02, 2008, 18:32:07 »
Mógłby ktoś wrzucić spolszczenie ? bo tamto z wrzuty przerywa po kilku sekundach sciagania najlepiej niech ktos na rapida wrzuci albo podesle mi link na pw mam wm 6 proffesional

« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2008, 19:36:29 wysłana przez Dominikj »

Offline OleYek

  • [Pyrlandia] [GMzP]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 18323
  • Skąd: Poznań
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad Air WiFi+Cellular
  • VIP Level: 3
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #579 : Lipiec 02, 2008, 19:47:09 »
Spolszczenia nalezy sobie kupic, poza tym nie ma spolszczen dla WM6, mozesz jedynie wgrac spolszczony ROM, ale nie warto.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Offline Lukasz170787

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #580 : Listopad 25, 2009, 11:46:15 »
Macie link do romu z wm5 po polsku albo wm6 po polsku? mam i-mate jaq3 prosze o pomoc


Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: [Projekt] WM6 wersja PL
« Odpowiedź #581 : Listopad 25, 2009, 11:50:09 »
Macie link do romu z wm5 po polsku albo wm6 po polsku? mam i-mate jaq3 prosze o pomoc


A Ty co? Z choinki się urwałeś?
Od kiedy to jaq3 jest klonem Wizarda?
Nie ten dział.