Autor Wątek: Problem z radio w wallaby  (Przeczytany 1822 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maxwell055

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Problem z radio w wallaby
« : Listopad 28, 2009, 14:20:55 »
Witam,
Przeszukałem wszelkie możliwe fora, próbowałem setek metod, jednak dalej walczę ze MDA i nigdzie nie mogę znaleźć pomocy. Posiadam wallaby PW10A2 i mam z nim następujący problem:
gdy zauważyłem że padło radio zacząłem trochę szperać na ten temat i na xda-dev znalazłem że powinienem wgrać radio 6.24. Jak przeczytałem tak zrobiłem i tu zaczęły się schody. Flash ruszył i przy ok 12% wywalił błąd. Wcisnąłem ok i ruszył od nowa. Od tamtej pory cały czas wiesza się na 1%. Próbowałem wszystkie wersje radia z xda-dev jak i z romkitchen. Zmiana ROMu czy na special czy na jakikolwiek inny nic nie daje, zawsze staje na 1%, bateria zawsze naładowana. Zrobiłem coś nie tak? Od czego zacząć? Są jakieś blokady wgrywania radia? Jeśli tak to jak je zdjąć? Pomóżcie bo już siedzę nad nim dobre 4 miesiące i nie mogę nic zdziałać :( Od razu dodaję że ŻADNE ze sposobów jakie znalazłem na pdaclub czy xda-dev nie pomogły.

Ewentualnie jeśli ma ktoś Wallaby PW10A2 mógłby mi jakoś zrobić backup radia przez bootloadera i wysłać? Będę wdzięczny :)

« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2009, 14:49:21 wysłana przez Maxwell055 »

PDAclub.pl

Problem z radio w wallaby
« : Listopad 28, 2009, 14:20:55 »
R E K L A M A:


Offline Maxwell055

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Problem z radio w wallaby
« Odpowiedź #1 : Grudzień 08, 2009, 22:21:40 »
Pomoże mi ktoś...? Szukałem wszędzie... Zależy mi na tym MDA. Proszę, pomóżcie.


Offline Baronik21

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 382
  • "Olsztyn kocham, moją małą Amerykę"
  • Sprzęt: Qtek 1010 (komplet erowy) i Qtek 9000
Odp: Problem z radio w wallaby
« Odpowiedź #2 : Grudzień 09, 2009, 19:41:37 »
wszystko czego potrzebujesz (wiedzy) jest w wątku jedynym wątku przyklejonym w tym dziale, nie jest tych stron za dużo ale wystarczy, na pewno od czego powinieneś teraz zacząć to z fleshować przez kartę SD a nie po kablu, tak jak jest tam opisane. Powodzenia

"Powinien być prosty jak zegarek świat Po każdym "tik" byłoby "tak""

Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: Problem z radio w wallaby
« Odpowiedź #3 : Grudzień 09, 2009, 19:53:33 »
to ja napisze mniej optymistycznie. Jak Ci sie uda to prosze o info. Ja już stracilem nadzieje. Również mam uwalone Radio, ROM chodzi ale bez GSM a tym samym bez ladowania baterii.


Offline Maxwell055

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Problem z radio w wallaby
« Odpowiedź #4 : Grudzień 10, 2009, 18:30:37 »
Baronik21, którego z moich słów nie rozumiesz? Wyraźnie napisałem że próbowałem WSZYSTKICH sposobów jakie znalazłem (tu jak i na xda dev) i żaden mi nie pomógł. Gdyby sposób podany w przyklejonym temacie zadziałał nie zakładałbym tego tematu. Więc nie karz mi szukać skoro przez 5 miesięcy nic nie znalazłem a to co znalazłem nie pomogło.


Offline Baronik21

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 382
  • "Olsztyn kocham, moją małą Amerykę"
  • Sprzęt: Qtek 1010 (komplet erowy) i Qtek 9000
Odp: Problem z radio w wallaby
« Odpowiedź #5 : Grudzień 11, 2009, 22:35:46 »
Baronik21, którego z moich słów nie rozumiesz? Wyraźnie napisałem że próbowałem WSZYSTKICH sposobów jakie znalazłem (tu jak i na xda dev) i żaden mi nie pomógł. Gdyby sposób podany w przyklejonym temacie zadziałał nie zakładałbym tego tematu. Więc nie karz mi szukać skoro przez 5 miesięcy nic nie znalazłem a to co znalazłem nie pomogło.


"WSZYSTKIEGO" znaczy niczego, więc nie wiem co robiłeś, a skoro nie udaj Ci się nadal postawić maszynki - to na pewno nie zrobiłeś "WSZYSTKIEGO".
Jutro postaram się zgrć wersje mojego radia i wysłać Tobie

"Powinien być prosty jak zegarek świat Po każdym "tik" byłoby "tak""

Offline Maxwell055

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Problem z radio w wallaby
« Odpowiedź #6 : Grudzień 19, 2009, 10:34:28 »
Długo trwa to jutro :P a ja nadal nie uporałem się z problemem... Dasz radę wysłać dzisiaj?