Autor Wątek: Era MDA I + karta Kingston 512 MB  (Przeczytany 2896 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jgalecki

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« : Marzec 21, 2006, 11:09:04 »
Mam pytanie: czy ktos z grupowiczów korzystał z tego sprzętu z kartą pamięci jak w temacie. Mam mozliwośc kupna karty ale nie jestem pewien czy Era MDa I bedzie poprawnie obsługiwać tą pamięć. Z góry dzięki

Janusz


PDAclub.pl

Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« : Marzec 21, 2006, 11:09:04 »
R E K L A M A:


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #1 : Marzec 21, 2006, 11:14:04 »
bez problemu,
miałem 512 nie kingstona (ale to nie ma znaczenia) i wszystko działało
tylko czasem mda1 kasowało zawartość karty  :lol:  ale to wina mda1  :wink:  (opisywane wielokrotnie na forum)


Offline gregor_1890

  • Newbie
  • Wiadomości: 47
Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #2 : Marzec 21, 2006, 11:27:32 »
Ja teraz mam 1 gb i spoko chodzi nawet 2 gb sd obsłuzył


Offline kubans23

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #3 : Marzec 21, 2006, 15:34:28 »
Mam MDA1 + Kingston 512 MB i wszystko działa bez najmniejszego problemu.
Kupuj!
Pozdrawiam.


Offline jgalecki

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
Już kupiona
« Odpowiedź #4 : Marzec 22, 2006, 08:07:39 »
Wielkie dzięki za wszystkie posty
Napisane: Marzec 21, 2006, 17:09:13
Karta kupiona: 512 mb, kingston. Wszystko działa (Era MDA I)


Offline 0101marcin

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
  • htc wizard
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #5 : Październik 12, 2009, 00:54:57 »
a moj nie widzi karty dlaczego jak wkladam karte pyta jak zapisac i nie widzi jej
Napisane: Październik 09, 2009, 23:42:26
i stało sie uwalilem htc walleby przy zmianie romu  nie moge wgrac romu z karty bo jej nie widzi jest jakis sposob na to bardzo prosze o pomoc


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #6 : Październik 12, 2009, 07:05:09 »
a jaka to jest karta? pojemność i typ


Offline 0101marcin

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
  • htc wizard
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #7 : Październik 12, 2009, 09:22:11 »
1 gb wrzucam tam rom i nic sie nie dzieje sformatowalem ja na poczatku i wrzucilem rom na czysta karte  i nic tak jak by jej nie widzial wogole robie mu test karty sd i jest napisane po angielsku chroniona przed zapisem  co mozna zrobic


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #8 : Październik 12, 2009, 09:27:37 »
każda karta SD ma mechaniczną blokadę zapisu/kasowania
taki suwaczek z boku


Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #9 : Październik 12, 2009, 09:29:44 »
każda karta SD ma mechaniczną blokadę zapisu/kasowania
taki suwaczek z boku


O to bym nie podejrzewał tego usera, skoro formatował ją i zapisał na niej ROM to "suwaczek" jest w pozycji unlock.


Offline 0101marcin

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
  • htc wizard
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #10 : Październik 12, 2009, 09:35:03 »
dokladnie tj. micro sd  wcisnieta w adapter a w ktorym miejscu jest to cos co z tym ztobic ?   


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #11 : Październik 12, 2009, 09:36:23 »
adaptery też maja blokadę
a formatowanie mogło odbyć się w czytniku microSD na PC :E


Offline 0101marcin

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
  • htc wizard
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #12 : Październik 12, 2009, 09:54:38 »
formatowalem przez i600 zrobilem usb jako dysk wymienny sformarowalem wrzucilem rom  wsadzilem w adapter i w mda1 tylko w jakiej pozycji ma byc suwaczek na gorze czy na dole czy cos jeszcze musze zrobic
Napisane: Październik 12, 2009, 09:42:40
bardzo prosze o pomoc


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #13 : Październik 12, 2009, 10:09:19 »
na górze bliżej styków


Offline 0101marcin

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
  • htc wizard
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #14 : Październik 12, 2009, 10:18:01 »
a naj lepiej jaki rom wrzucic juz znalazlem teraz niby karte widzi ale romu nie widzi :(


Offline Antej

  • Ekspert HTC Blueangel
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2999
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #15 : Październik 12, 2009, 10:27:38 »
@marcinl
Miło że pomagasz świeżemu userowi w tak podstawowych sprawach.
Ja zapytam inaczej..
Jeśli ktoś ma problemy z obsługą karty/adaptera SD (gdzie jest tylko jeden przycisk i maksymalnie 2 połozenia kiedy kartę da się "wcisnąć" do slotu) to po co taki ktoś ma się zabierać za zmianę ROM?

Widać już po kolejnym pytaniu "jaki rom najlepszy" że nie ma kompletnie pojęcia o PDA i pewnie zaraz będzie wciskał tam ROM od Kaisera albo Artka.

Podejrzewam że kupił Wallaby za 100-120zł i myśli że da się z niego wiele wycisnąć.  :-?

Żeby nie było że nic nie wnoszę do tematu:
Na Wallaby nie widziałem nic powyżej  WM2003SE  v1.2 stworzony przez xda-developers i tego polecam.
Uprzedzam kolejne pytanie:
Poszukaj trochę po forum.

« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 10:31:24 wysłana przez Antej »

Offline 0101marcin

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
  • htc wizard
Odp: Era MDA I + karta Kingston 512 MB
« Odpowiedź #16 : Październik 12, 2009, 11:12:46 »
mialem  wizadra mam i 600 a ten o ktorym mowa jest zbnajomego prosil mnie o zmiane romu to mu zmienilem :p mam  troche pojecia  i nie wiem dlaczego mnie obrzasz grzecznie prosze o pomoc  bo przypuszczam ze jestem o krok tylko cos robie nie tak
Napisane: Październik 12, 2009, 10:45:07
wszystko robie zgodnie z opisami tylko nie wiem dlaczego nie pyta czy rozpoczac flashowanie
znalazłem jeszcze coś takiego wprowadzając go w tryb bootloadera wciskając klawisz głośności pokazuje sie coś takiego usb,, flash mode   connect usb cable now" podłanczam go do komputera activesync łączy ale po chwili przerywa urządzenie usb nie rozpoznane

« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 20:35:16 wysłana przez 0101marcin »