Autor Wątek: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL  (Przeczytany 42935 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pajton13

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 76
  • Sprzęt: HTC TOPAZ, Lark 43, AutoMapa 6
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #150 : Listopad 10, 2009, 19:36:17 »
A czy jest ktoś, kto nie żałuje przejścia z firmowego 6.1 na 6.5 ??? Zastanawiam się, ale po lekturze problemów opisanych w tym wątku ... mam wątpliwości - czy poprostu warto ... :O

ja nie zaluje. jak narazie jestem zadowolony


PDAclub.pl

Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #150 : Listopad 10, 2009, 19:36:17 »
R E K L A M A:


Offline mysioo

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #151 : Listopad 10, 2009, 22:41:35 »
aktualizacja pod vistą przebiegła prawidłowo
żadnych sensacji
po 1 HR wybór nakładki językowej


Offline avid.pl

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #152 : Listopad 10, 2009, 22:47:50 »
u mnie pod windowsem 7 bez problemu i po 1-szym HR jezyk dzialal :)

Nokia E71

Offline Tytan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #153 : Listopad 10, 2009, 22:52:03 »
Jak ktoś ma HSPL wgrany albo zamierza go wgrać to polecam dla ułatwienia ten sam oficjlny romik przed chwilą zaktualizowany http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=149401.0
Ma w środku od razu intelwrite z polskim językiem. Nie trzeba się bawić tylko zainstalować kliknąć
i już a gratis freewerowe programy w dodatku Plus  :banan:

to pa z to je s to

Offline Rybson

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
  • VIP Level: 301
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #154 : Listopad 11, 2009, 00:33:14 »
nie powiem,  w porównaniu do  WM 6.1  to ten WM 6.5 żre pięknie pamięć


« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 00:38:07 wysłana przez Rybson »
Rybson

Offline kac78

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 68
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #155 : Listopad 11, 2009, 01:28:57 »
nie powiem,  w porównaniu do  WM 6.1  to ten WM 6.5 żre pięknie pamięć



jakos tego specjalnie nie zauważyłem przy 6.1 miałem podobną liczbę zawieszeń jak przy 6,5 i użycie pamięci prawie identyczne  :mrgreen:


Offline MarioM74

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #156 : Listopad 11, 2009, 10:17:47 »
nie powiem,  w porównaniu do  WM 6.1  to ten WM 6.5 żre pięknie pamięć


Potwierdzam. Na WM6.1 zwykle oscylowała mi  między 55% a 60%, a teraz na dzień dobry 70%.
Ale chyba to raczej nie WM6.5 co nowa Manila. Jak ją wyłączę to RAM wraca do poziomu 55%.

pozdrawiam
Mario


Offline sebbirch

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 94
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #157 : Listopad 11, 2009, 10:21:01 »
Cześć !

Mam do Was prośbę, czy ktoś mógłby mi pomóc ? Chociaż nie jestem laikiem (tak mi się przynajmniej wydawało) to po upgrade do WM 6.5 mam dwa problemy z którymi nie umiem sobie poradzić - nie umiem tak skonfigurować połączenia wifi żeby automatycznie się wznawiało po wciśnięciu klawisza on/off ( do tej pory działało mi to bez żadnego problemu ) i nie umiem sobie poradzić z uruchomieniem gps'a - wszystko mam ustawione poprawnie czyli tak jak pod WM 6.1 a niestety Topaz nie widzi satelit (aGPS mam wyłączone) - czy macie jakieś pomysły ?


Po prostu nie umiem znaleźć pod WM 6.5 takiej opcji:Ustawienia ->Połączenia -> Wi-Fi  (Enable Wi-Fi on Demand Automatically turn on and use Wi-Fi to connect to the Internet.) :-(

Z góry dzięki !


« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 10:49:06 wysłana przez sebbirch »

Offline avid.pl

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #158 : Listopad 11, 2009, 10:50:33 »
zainstaluj TD2 tools.
jest tam opcja z tym WiFi
a co do GPS nie mam pojecia

Nokia E71

Offline sebbirch

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 94
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #159 : Listopad 11, 2009, 10:51:37 »
Próbowałem TD2Tools - brak rezultatów niestety


Offline avid.pl

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #160 : Listopad 11, 2009, 10:55:02 »
dziwne tak teraz patrze na swoim.. to WiFi po wl/wyl caly czas jest wlaczone  :-?
Napisane: Listopad 11, 2009, 10:52:54
a co do GPS sprobowac mozesz sciagnac dane do QuickGPS :)

Nokia E71

Offline sebbirch

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 94
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #161 : Listopad 11, 2009, 10:59:41 »
Z GPS'em poradziłem sobie - myślę że powodem była dzisiejsza fatalna pogoda. Ale z Wifi nadal nie umiem sobie poradzić - czy Wy też Macie taki problem jak opisuję ?

« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 11:05:22 wysłana przez sebbirch »

Offline avid.pl

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Sprzęt: Nokia E71, Nokia BH-503
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #162 : Listopad 11, 2009, 11:08:50 »
moze hard reset. albo wgraj jeszcze raz rom.
Napisane: Listopad 11, 2009, 11:05:55
z tego co pamietam zaraz po wgraniu romu mi sie samo rozlaczalo wifi, natomiast po upgrade microsoft myphone cos sie porobilo i sie nie wylacza. nie mam pojecia czy ma to jakis zwiazek..

Nokia E71

Offline Gikey

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #163 : Listopad 11, 2009, 12:43:03 »
1.instalacja WM 6.5
2.instalacja nakładki PL
3.Hard reset
4.wybór jezyka pL

i musi działać..


No niestety u mnie nie działa.
Po Hard Reset nie ma żadnego wyboru języka.
Jakieś sugestie.

Pzdr
G


Offline Tytan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #164 : Listopad 11, 2009, 12:50:43 »
po hard resecie patrz uważnie na ekran bo czasem okno do wpisywania pinu zakrywa okno wyboru języka i dupa blada.
ja przed hard resetem wyjąłem sima i pomogło.

to pa z to je s to

Offline adamczak

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #165 : Listopad 11, 2009, 12:52:31 »
Napisałem do supportu HTC, oto jaką otrzymałem odpowiedź: "Dzień Dobry, Problem został przekazany do inżynierów HTC aby ponownie sprawdzili aplikację Sunny Soft. Przepraszamy za utrudnienia oraz prosimy o cierpliwość. Kiedy otrzymamy odpowiedź od HTC skontaktujemy się z Panem w trybie natychmiastowym. Z poważaniem, Edyta, Europe customer support team HTC Corp. Global Service Division http://www.htc.com/europe/CA_Hotline.aspx"


Offline Gikey

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #166 : Listopad 11, 2009, 12:55:48 »
po hard resecie patrz uważnie na ekran bo czasem okno do wpisywania pinu zakrywa okno wyboru języka i dupa blada.
ja przed hard resetem wyjąłem sima i pomogło.


Właśnie to było problemem. Jeśli jest karta SIM to przy pytaniu o PIN trzeba dać Cancel.


Offline kac78

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 68
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #167 : Listopad 11, 2009, 13:54:00 »
Cześć !

Mam do Was prośbę, czy ktoś mógłby mi pomóc ? Chociaż nie jestem laikiem (tak mi się przynajmniej wydawało) to po upgrade do WM 6.5 mam dwa problemy z którymi nie umiem sobie poradzić - nie umiem tak skonfigurować połączenia wifi żeby automatycznie się wznawiało po wciśnięciu klawisza on/off ( do tej pory działało mi to bez żadnego problemu ) i nie umiem sobie poradzić z uruchomieniem gps'a - wszystko mam ustawione poprawnie czyli tak jak pod WM 6.1 a niestety Topaz nie widzi satelit (aGPS mam wyłączone) - czy macie jakieś pomysły ?


Po prostu nie umiem znaleźć pod WM 6.5 takiej opcji:Ustawienia ->Połączenia -> Wi-Fi  (Enable Wi-Fi on Demand Automatically turn on and use Wi-Fi to connect to the Internet.) :-(

Z góry dzięki !



u mnie wznawia sie tylko jezeli włacze jakąś aplikacje korzystającą z netu i uważam że to fajna sprawa względem 6,1


Offline sebbirch

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 94
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #168 : Listopad 11, 2009, 14:45:55 »
U mnie też jest tak samo .... tylko co z tego jak i tak wtedy korzysta z połączenia GSM - sprawdź czy u Ciebie jest tak samo OK ?


Offline RudeBoy

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 70
  • Sprzęt: HTC TyTN II, HTC Topaz, HTC Wildfire, HTC Desire
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #169 : Listopad 11, 2009, 15:01:47 »
No i mam KWAS.

Rom wgrany.
Próba instalacji nakładki skutkuje komunikatem:

"package version is not larger than the one in your device"

I koniec zabawy.

Instalowałem z XP.

Jakiś pomysł?

EDIT:
O dziwo z pod Visty poszło.

« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 15:04:54 wysłana przez RudeBoy »

Offline Tytan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #170 : Listopad 11, 2009, 15:04:56 »
To moze świadczyć o tym, że masz inny rom niż wymaga nakładka.

to pa z to je s to

Offline ls29

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #171 : Listopad 11, 2009, 15:26:20 »
A czy ktoś wie kiedy pojawi się w pl. na stronie htc?


Offline kac78

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 68
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #172 : Listopad 11, 2009, 16:04:08 »
A czy ktoś wie kiedy pojawi się w pl. na stronie htc?

nie pojawi sie bo za spolszczenie odpowiada sunnysoft
u mnie własnie nie pobiera zadnych danych przez gsm tylko czeka aż sie wifi połączy ,bardzo mi tego brakowało w 6.5


Offline gogigi

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 79
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #173 : Listopad 11, 2009, 16:21:54 »
No i ja mam juz 6.5 :)

Windows update poszedl pod vista ale mialem problem z nakladka PL. Zainstalowala sie bez problemu pod windows 7.

Czy wiecie jak wlaczyc pod win 6.5 powiadomienie dioda LED o nieodebranym polaczeniu.

Wchodze w dzwieki\ rozmowa nieodebrana i nie mam dostepnego okienka "migaj przez" ????

Mozna to zmienic w rejestrze ?


Offline ls29

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #174 : Listopad 11, 2009, 16:57:07 »

I czy tak mam to zainstalować :
Pobrać ROM ze strony  Sunsoft ew HTC (to chyba obojętne)
Zainstalować
Pobrać spolszczenie ze strony sunsoft i zainstalować (tylko nie wiem jednej rzeczy zainstalować rom i zrobić hard reset czy zrobić hard reset jak zaintaluję rom i spolszczenie)
Czy jakoś inaczej to ma wyglądać?

« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 17:03:59 wysłana przez ls29 »

Offline Tytan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #175 : Listopad 11, 2009, 17:05:18 »
czytaj ze 20 postów wyżej ten wątek. dałem całą masę linków i komentarzem.

to pa z to je s to

Offline sebbirch

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 94
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #176 : Listopad 11, 2009, 17:37:08 »
Cześć !

Mam do Was prośbę, czy ktoś mógłby mi pomóc ? Chociaż nie jestem laikiem (tak mi się przynajmniej wydawało) to po upgrade do WM 6.5 mam dwa problemy z którymi nie umiem sobie poradzić - nie umiem tak skonfigurować połączenia wifi żeby automatycznie się wznawiało po wciśnięciu klawisza on/off ( do tej pory działało mi to bez żadnego problemu ) i nie umiem sobie poradzić z uruchomieniem gps'a - wszystko mam ustawione poprawnie czyli tak jak pod WM 6.1 a niestety Topaz nie widzi satelit (aGPS mam wyłączone) - czy macie jakieś pomysły ?


Po prostu nie umiem znaleźć pod WM 6.5 takiej opcji:Ustawienia ->Połączenia -> Wi-Fi  (Enable Wi-Fi on Demand Automatically turn on and use Wi-Fi to connect to the Internet.) :-(

Zrobiłem HR i wszystko już jest OK !





« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 19:42:39 wysłana przez sebbirch »

Offline sosna@d2

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 143
  • Sprzęt: HTC Diamond 2
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #177 : Listopad 11, 2009, 18:38:34 »
A u mnie zonk. Zainstalowałem nowy oryginalny rom, numerki się zgadzają, pozwoliło z HTC ściągnąć itp...
Niestety przy instalacji spolszczenia  dostaję magiczny komunikat: "Package version is not larger than one in your device" !!!
Czy ktoś podpowie ło co chodzi  :mysli:

Mój Rom: RUU_Topaz_S_HTC_WWE_EastEurope_2.16.479.1_Radio_Sign_Topaz_61.44tc.25.32_4.49.25.17_Ship.exe

Wgrałem jeszcze raz ten rom i dupa, robi się to samo...

Widzę że RudeBoy miał to samo i na Vista poszło... ale rom mam pobrany z Sunnysoft, więc gdzie tu sens?
Aaaa nie, rom ściągnąłem z linka od Tytana, ale opis jest identyczny ...

« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 19:16:26 wysłana przez sosna@d2 »
Life's good ...

Offline RudeBoy

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 70
  • Sprzęt: HTC TyTN II, HTC Topaz, HTC Wildfire, HTC Desire
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #178 : Listopad 11, 2009, 19:29:56 »
A u mnie zonk. Zainstalowałem nowy oryginalny rom, numerki się zgadzają, pozwoliło z HTC ściągnąć itp...
Niestety przy instalacji spolszczenia  dostaję magiczny komunikat: "Package version is not larger than one in your device" !!!
Czy ktoś podpowie ło co chodzi  :mysli:

Mój Rom: RUU_Topaz_S_HTC_WWE_EastEurope_2.16.479.1_Radio_Sign_Topaz_61.44tc.25.32_4.49.25.17_Ship.exe

Wgrałem jeszcze raz ten rom i dupa, robi się to samo...

Widzę że RudeBoy miał to samo i na Vista poszło... ale rom mam pobrany z Sunnysoft, więc gdzie tu sens?
Aaaa nie, rom ściągnąłem z linka od Tytana, ale opis jest identyczny ...



Rom na sunnysoft jest bit w bit identyczny z tym co jest na stronce htc. Mi instalka nakładki poszła na innym kompie z Vista. Spróbuj na jakiejś innej maszynie instalować.


Offline gogigi

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 79
Odp: Oficjalny WM 6.5 dla HTC Diamond 2 do pobrania !!! już jest PL
« Odpowiedź #179 : Listopad 11, 2009, 19:30:14 »
Czy ktos wie dlaczego pod tym nowym romem opcja "migaj przez "w dzwiekach w zakladce polaczenia nieodebrane jest ?

byla to dla mnie jedna z ciekawych funkcji wykorzystujaca diode LED. Na chwile oboecna miga przez 5 min i koniec nie mozna tego zmienic u Was tez tak jest ?