Autor Wątek: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan  (Przeczytany 26503 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gregball

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: 17.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.1 by Tytan
« Odpowiedź #90 : Styczeń 23, 2010, 11:56:41 »
Dzięki.  :ok:
Mało Kto tego widac używa, bo podobny problem zauwazyłem też w innych ROMach na Manili 2.1.


PDAclub.pl

Odp: 17.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.1 by Tytan
« Odpowiedź #90 : Styczeń 23, 2010, 11:56:41 »
R E K L A M A:


Offline Tytan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Odp: 17.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.1 by Tytan
« Odpowiedź #91 : Styczeń 23, 2010, 21:24:36 »
Witam

Romik fajny. Zauważyłem natomiast jeden element wizualny, który nie pasuje do całości. W momencie ustawienia blokady telefonu hasłem pojawia się ekran odblokowujący w kolorze czerwonym, który nie pasuje do całego czarnego schematu. Dodatkowo w momencie wpisywania pinu nie pokazuja się gwiazdki na ekranie. To powoduje, ze nie wiemy ile znaków wpisaliśmy. Mam nadzieję, że uwaga się przyda do kolejnej wersji romu. Chyba, ze coś źle robię i licze na ewentualne sprostowanie

Pozdrawiam :ok:



Aktualizacja romu o poprawkę powyższego.
Aktualna wersja to 3.5.3

to pa z to je s to

Offline gregball

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: 23.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.3 by Tytan
« Odpowiedź #92 : Styczeń 23, 2010, 22:53:14 »
Ekspresowa dostawa :)
Dzięki za szybką poprawkę :ok:


Offline franki72

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: 23.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.3 by Tytan
« Odpowiedź #93 : Styczeń 24, 2010, 21:54:24 »
Witam Tytan i wszystkich, tak sie zastanawiam bo wszystko jest super ale brakuje mi jednej rzeczy ma ją HD2 a chodzi mi o Tv out żebym za pomocą topaza mógł coś odtworzyc na telewizji, gdzieś już o tym pisano ale wiem ze nie działała, prosze pomyśl o tom pozdrow 


Offline Bysio

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3655
  • Sprzęt: iPhone6, iPadMini, MacBookPro, AppleWatch
  • VIP Level: 1200
Odp: 23.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.3 by Tytan
« Odpowiedź #94 : Styczeń 25, 2010, 07:31:28 »
HD2 nie ma Tv out

OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

Offline Walery

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
Odp: 23.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.3 by Tytan
« Odpowiedź #95 : Styczeń 25, 2010, 14:49:28 »
HD2 nie ma Tv out


Miałem w Omni TV out i powiem że fajna sprawa. Brakuje mi tego w diamondzie. :(


Offline franki72

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 77
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: 23.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.3 by Tytan
« Odpowiedź #96 : Styczeń 25, 2010, 22:11:33 »
Sorry moze sie pomyliłem ale któryś z nich ma widziałem to na filmie, zastanawiam sie czy mój topaz tez tak moze albo czy którys z kolegów ma na to sposób. pozdrawiam


Offline gomez.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 471
  • Sprzęt: Galaxy S (root), LEO
Odp: 23.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.3 by Tytan
« Odpowiedź #97 : Styczeń 26, 2010, 09:48:02 »
Tytan a będziesz robił romik z manila 2.5??

HTC HD2: Dorimanx
Samsung Galaxy S: Cyanogen Mod v9 stable

Offline Tytan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Odp: 23.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.5.3 by Tytan
« Odpowiedź #98 : Styczeń 26, 2010, 13:43:32 »
Jakoś nie widzę motywacji i nie palę sie aby to robić bo sam na razie wolę M2.1.  M.2.5 według mnie jest złym kierunkiem rozwoju manilki :) bajer z przewijaniem góra/dół wcale nie praktyczny szczególnie jeśli jest w zamian zakładki z 2.1 z ulubionymi programami. Wersję beta jakis czas temu zrobiłem no i puki co tak zostało.

to pa z to je s to

Offline Tytan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #99 : Styczeń 27, 2010, 18:21:29 »
Nowa wersja romu: 2.18.21889.360

Zmieniony system na nowszy:21889.

to pa z to je s to

Offline lukaszek1981

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 103
  • Sprzęt: Leo
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #100 : Styczeń 28, 2010, 16:56:42 »
Tytan , właśnie zarzuciłem Twojego wypieka, bardzo mi sie podoba że jest z Manillą 2.1  :ok:  Ja też nie mogę zaakceptować manilli2.5
Jak wyłapię jakieś błędy to oczywiście napiszę, ale powiedz mi jak usunąć ten skrót :
Irytuje mnie troszkę, mam na to miejsce ciekawszą propozycję  :wink:

« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2010, 20:12:51 wysłana przez lukaszek1981 »

Offline Tytan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #101 : Styczeń 28, 2010, 21:36:08 »
To jest zamierzony efekt  taki trik :wink:
Nie ma to dla mnie znaczenia - wyłączę w kolejnych romach.
Na razie zastosuj patcha z załączenia który odblokuje kłódkę na tej ikonce   B)

to pa z to je s to

Offline lukaszek1981

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 103
  • Sprzęt: Leo
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #102 : Styczeń 28, 2010, 22:14:20 »
Ok, dzięki  :E

A masz tam jeszcze jakieś takie zamierzone, ukryte triki  :mysli:


Offline damiankca

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #103 : Luty 16, 2010, 14:46:17 »
Panowie wszyscy tu pięknie piszecie ale czy ten ROM pasuje do HTC TOUCH2
czy to jest istotne przy aktualizacji takiego HTC


Offline lukaszek1981

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 103
  • Sprzęt: Leo
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #104 : Luty 16, 2010, 16:03:48 »
Cytuj
Panowie wszyscy tu pięknie piszecie ale czy ten ROM pasuje do HTC TOUCH2
czy to jest istotne przy aktualizacji takiego HTC



Kolego, to jest BARDZO istotne !!!!!!!!!!  Jak wgrasz rom przeznaczony do innego sprzętu to będziedsz miał np: podstawkę pod kubek  :E

Proponuję, poczytaj wszystko co tam znajdziesz i dopiero się zabieraj za wgrywanie romu :  http://pdaclub.pl/forum/blackstone/


Offline P.P.P.

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #105 : Marzec 17, 2010, 22:13:57 »
Czy zamierzasz jeszcze Kolego aktualizować ten Rom?


Offline Tytan

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #106 : Marzec 17, 2010, 23:46:03 »
Tak. Na razie mam inne bardziej fascynujące zajęcia a tu mi zabrakło motywacji. Używam swój romik i jestem zadowolony  :E

to pa z to je s to

Offline and74

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: ROM 6.5 WWE PLUS v.1.2 by Tytan
« Odpowiedź #107 : Lipiec 09, 2011, 09:21:28 »
Witam wszystkich
Prosze o pomoc :( Nie moge wgrać HardSPL do Touch Diamond 2 183 HSp nie wchodzi , pozostale po ściągnieciu są chyba niekompletne skoro po rozpakowaniu jest tylko plik signed .lWitam wszystkich
Prosze o pomoc :( Nie moge wgrać HardSPL do Touch Diamond 2 183 HSp nie wchodzi , pozostale po ściągnieciu są chyba niekompletne skoro po rozpakowaniu jest tylko plik signed .l


Offline piniop4

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • Sprzęt: TyTna II; Diamond 2
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #108 : Wrzesień 19, 2011, 14:20:08 »
Chciałbym ustawić swoje alarmy np nadejścia sms-a - gdzie należy dograć te dźwięki aby system je widzial?

 :E w Total Comanderze miałem odznaczonego ptaszka: ukryj pliki zlokalizowane w ROM ... stad tego nie widziałem ...  :wink:

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2011, 12:12:00 wysłana przez piniop4 »

Offline dam92

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #109 : Styczeń 15, 2013, 13:45:15 »
Witam, wiem i z góry wybaczcie za odgrzany kotlet ;).
Wrzuciłem tego roma do swojego Topaza. Mile zaskoczony jestem szybkością telefonu w porównaniu do standardowego ROMu, ogółem ROM spoko. Troche wkurzające jest rozmieszczenie opcji, używam go od dobrych 3-4 miesięcy i nadal jak szybko musze coś znaleźć jak swego czasu zwiększyć podświetlenie to szukałem dobre 2 albo 3 minuty... x_x... :D.
Aczkolwiek zastanawia mnie jedna rzecz i tu pytanie do autora, od początku jako tako problemów nie miałem z nim, w pamięci zostały dwa:
1. Po sylwestrze tego roku, godzina sama się przestawiała np. ustawiłem na 15:30, patrze później 17 a była 16sta itd.. Miał ktoś takowe coś?
2. nie wiem czy to przypadłość mojego egzeplarza, ale na tym ROMie chcąc odtworzyć filmik na YT czy w telefonie często miałem tak że się przycina, obraz leci wolniej potem nagle przespiesza itd, muzyka w telefonie jak leci od czasu do czasu też sama z siebie się przycina co kilka, kilkanaście kilkadziesiąd sekund, na dłuższą mete jest to irytujące.

Po za tym ROM na wielki plus :)
Pozdrawiam Damian


Offline bundiq

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: 27.01.2010 ROM 6.5 PL PLUS v.3.6.0 by Tytan
« Odpowiedź #110 : Październik 21, 2013, 10:24:57 »
Witam! Czy da się jakoś ściągnąć któryś z ROMów kolegi TYTANA? Wszystkie linki wygasły, łącznie ze stronką Tytanosa:( Może ktoś mógłby coś gdzieś udostępnić...