Autor Wątek: Wszystko o TT GO 750  (Przeczytany 32653 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomaszt

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 59
  • Sprzęt: GO 500
Wszystko o TT GO 750
« : Styczeń 04, 2010, 20:40:35 »
Witam wszystkich forumowiczów
Mam problem z nowo zaupionm TT GO 750, mianowicie nie mogę dokonać zakupu subskrybcji mapy. Przy próbie wejścia do kasy każdorazowo pojawia sie komunikat o błędzie (treść poniżej). Ciekawy jestem czy inni posiadacze GO 750 też mają taki problem. Tymczasem Centrum obsługi klienta odpowiedziało mi że problem jest znany i proponuja "klikać co jakiś czas w TT Home na ikonę dodaj mapy" co chyba jest niepoważną odpowiedzią.

ERROR: 236/#https://community.tomtom.com/payment/initiatePayment: Error from server: %2AIT payment server returned an unexpected error%2A
%2AIT payment server returned an unexpected error%2A
Error code: 236
URL: https://community.tomtom.com/payment/initiatePayment
Additional information: info = [object]
info.func = [string] payment/initiatePayment
info.args = [object]
info.args.deviceSerial = [string] W71409K00376
info.args.pragueSerial = [string]
info.args.deviceCapabilities = [string] ASR ASRCnC ArrivalSounds Bluetooth CarSymbol Caymann Documents Durham ExtraSounds FrequentDestinations HDTraffic Handsfree HidRemote HomeBackup InternalFlash Itinerary Leeway LinkVolumeToNoise MapOverlays MapShare Microphone Newyork NotAutomotiveEmbedded OnDevicePayments PermanentMapCfg PhoneFeatures PhotoBMPViewer PhotoJPGViewer PhotoViewer PlusFixedSafetyCameras PlusFuelPrices PlusMobileSafetyCameras PlusOrRDSTMCTraffic PlusTripReporting RDSTMC RichPOI Ringtone SMSSupported SmsReceivedSound StartupImage SupportGetAMap SuspendImage TTS TTSCompressed TTSLoquendo700 Traffic UserSkin VoiceBrowser WarningSounds screensize=480x272
info.args.deviceParameters = [string] {"ApplicationVersion":"477770.1","ApplicationVersionVersionNumber":"9025","VehicleBrand":"","VehicleModel":""}
info.args.items = [string] 80300
info.args.productlist = [string] 80300

info.method = [string] POST
info.useCache = [string] false
info.dryRun = [string] false
info.xmluploadbody = [xml] <initiatePayment>
  <contentidlist>
    <content idurl="http://num1.id.tomtom.com/14478?version=840.2566" certificate="Europe_2GB-112.meta.dct:BAAAABuo74Ubcb92ElOLP5vOuq6fHH/JH0uby0wywrRptNilFQ37wc1YPVvXz1laSnakgdW81Z9+k1+x7ZErZi/CQrys2MXpy4d7hdnKZHxLOs5askkxHZq4opI8xVr4IQZfzSpSUZ9UE/gWb803LsLNmLKG7tyReKqzLw8epBLNybJK,"/>
  </contentidlist>
</initiatePayment>

Severity: 1105
Stack:
0. chrome://tthome/content/logic/comm.js:468
                                                xmluploadbody: this.xmluploadbody
1. chrome://tthome/content/logic/comm.js:430
            this._doneCallbacks();
2. chrome://tthome/content/logic/comm.js:277
            this.request.onload = function() { me._done(true); }

Time: Mon, 04 Jan 2010 19:13:10 GMT

Pozdrawiam


PDAclub.pl

Wszystko o TT GO 750
« : Styczeń 04, 2010, 20:40:35 »
R E K L A M A:


Offline jansol

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 809
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPh 8
  • VIP Level: 50
Odp: TomTom GO 750, problem
« Odpowiedź #1 : Styczeń 04, 2010, 21:23:53 »
przedzwoń  do suportu
+48 22 34 91 598
od poniedzialku do piatku 09:00 to 16:00

może wina jest po stronie serwera TT.

pozdrawiam


Offline Myomi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 526
  • Sprzęt: I9505
Odp: TomTom GO 750, problem
« Odpowiedź #2 : Styczeń 05, 2010, 01:35:35 »
Może przeinstalowanie TomTomHome pomoże. Masz napewno najnowszą wersję?

« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2010, 14:04:40 wysłana przez Myomi »

Offline JerzyMarian

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Wszystko o TT GO 750
« Odpowiedź #3 : Luty 07, 2010, 11:48:58 »
Witam. Od piątku jestem posiadaczem TomTom jak wyżej. Poprzednio uzywałem Sony Nav93UT. Na ta chwile tomek wyoada leoiej ale:
1. skopiowałem książkę telefoniczna z Nokia E71. Nie wszystkie wpisy chciałbym miec, niektóre są błedne. Jak usnąć pojedyńcze pozycje? Znalażłem tylko mozlwiość usunięcia całej książki. W UT93 możana było usuwac pojedyńcze pozucje. Czy w Tom Tom nie ma takiej mozliwośc?
2. ma nieaktywne wiadomości (wyślij, przeczytaj, napsiasz ..) Ikonki sa szare. są szare. Dlaczego?
3. w UT93 ja uyruchamiałem silnik to Nav sią włączał, a jak wyłaczałem to byłem informowany, iz jest zasilenie z baterii i urządzenie sie wyłaczy po 30 sek. W tomu znalazłem opcję aby sie wyłaczał po odcięciu zasilania zewnetrznego. Ale po urychumieniu silnika tomka musze właczyc ręcznie . Tak ma być?

Pozdrawiam


Offline Waszko

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1313
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #4 : Luty 07, 2010, 11:58:45 »
2. ma nieaktywne wiadomości (wyślij, przeczytaj, napsiasz ..) Ikonki sa szare. są szare. Dlaczego?

Widocznie TT nie obsługuje Twojego telefonu.

http://www.tomtom.com/phones/compatibility/

3. w UT93 ja uyruchamiałem silnik to Nav sią włączał, a jak wyłaczałem to byłem informowany, iz jest zasilenie z baterii i urządzenie sie wyłaczy po 30 sek. W tomu znalazłem opcję aby sie wyłaczał po odcięciu zasilania zewnetrznego. Ale po urychumieniu silnika tomka musze właczyc ręcznie . Tak ma być?

Nie ma możliwości samoczynnego włączenia TT.


Offline JerzyMarian

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #5 : Luty 07, 2010, 12:34:56 »
Dzieki za odpowiedź. Masz rację ale.... mój telefon to Nokia E71 i rzeczywiście nie występuje na liście kompatybilnych. Jednakże mogę się E712 łaczy sie z TomTom, z TomTom mogę zadzwonić i odebrac rozmowę oraz mogłem skopiować książkę. Czyżby lista była niekompletna?.
Pozdrawiam


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #6 : Luty 07, 2010, 14:45:09 »
mój telefon to Nokia E71 i rzeczywiście nie występuje na liście kompatybilnych. Jednakże mogę się E712 łaczy sie z TomTom, z TomTom mogę zadzwonić i odebrac rozmowę oraz mogłem skopiować książkę. Czyżby lista była niekompletna?.
Pozdrawiam


W komunikacji TT z telefonem wykorzystywane są polecenia AT. Z reguły telefony nie obsługują wszystkich poleceń AT dlatego niektóre ikony masz szare.

skopiowałem książkę telefoniczna z Nokia E71. Nie wszystkie wpisy chciałbym miec, niektóre są błedne. Jak usnąć pojedyńcze pozycje? Znalażłem tylko mozlwiość usunięcia całej książki. W UT93 możana było usuwac pojedyńcze pozucje. Czy w Tom Tom nie ma takiej mozliwośc?


Możesz edytować książkę telefoniczną po podłączeniu TT do komputera. Jest to zwykły plik tekstowy, możesz go znaleźć w \contacts\contacts.txt


Offline JerzyMarian

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #7 : Luty 07, 2010, 17:56:32 »
Dzięki. Tak zrobiłem i częściowo książkę uporządkowałem.Na rtesztę nie starczyło cierpliwości. TT sie nie popisał. Pozdrawiam


Offline JerzyMarian

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Pierwsze praktyczne doswaidczenie z TT 750 TRAFFIC 45
« Odpowiedź #8 : Luty 08, 2010, 17:20:05 »
Witam. Jak juz w poprzednim wątku wspomniałem w piatek nabyłełem ww TT. Dzisiaj pierwsze próby na trasie Grodzisk Maz. - Warszawa (do pracy) i Warszawa - Grodzisk Maz (do domu). Głos katarzyna, zaznaczobe ostrzeżenie o przekrioczobej szybkości.
1. KATARZYNA
Miły głos ale..... Dojeżdzam do celu i słysże "za 50 skręć w prawo i następnie" I na tym "nastepnie" sie kończy. A powinno byc dalej (znam z Nav Sony) ..... "natychmiast osiągniesz cel" i na koniec "osiągnąłes cel". Katarzynakpńczy przedwcześnie:) (pewnie z wrażenia) a TT prawidłowo pokazuje, iz dojechałem.
2. OSTRZEŻENIE O PRZEKROCZENIU SZYBKOSCI
Zaznaczyłem ostrzeżenie. W Warszawie działa, pokazał w Al. Jerozolimskich dozwoloną szybkość i poinformował dźwiękiem o jej przekroczeniu. Czyli działa, ucieszyłem sie jak głupi bo akurat w tym miejscu zapłaciłem mandat. Ale jak wyjechalem z Warszawy to dupa - na całej trasie TT nie pokazywał dozwolonej szybkosci. Mapa?
Pozdrawiam


Offline Waszko

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1313
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi
Odp: Pierwsze praktyczne doswaidczenie z TT 750 TRAFFIC 45
« Odpowiedź #9 : Luty 08, 2010, 17:40:36 »
1. KATARZYNA
Miły głos ale..... Dojeżdzam do celu i słysże "za 50 skręć w prawo i następnie" I na tym "nastepnie" sie kończy. A powinno byc dalej (znam z Nav Sony) ..... "natychmiast osiągniesz cel" i na koniec "osiągnąłes cel". Katarzynakpńczy przedwcześnie:) (pewnie z wrażenia) a TT prawidłowo pokazuje, iz dojechałem.


Coś masz nie tak. U mnie nie tnie , w kolejnym komunikacie po 50 jest np. przy skręcie "skręć w prawo", na koniec "dotarłeś do celu".Głos- Andrzej. Nie będzie mi baba rozkazywać  :mrgreen:

2. OSTRZEŻENIE O PRZEKROCZENIU SZYBKOSCI
Zaznaczyłem ostrzeżenie. W Warszawie działa, pokazał w Al. Jerozolimskich dozwoloną szybkość i poinformował dźwiękiem o jej przekroczeniu. Czyli działa, ucieszyłem sie jak głupi bo akurat w tym miejscu zapłaciłem mandat. Ale jak wyjechalem z Warszawy to dupa - na całej trasie TT nie pokazywał dozwolonej szybkosci. Mapa?


Na drogach też pokazuje. Może nie na wszystkich ale w większoSci napewno. U mnie pokazuje na czerwono jak przekroczę prędkość/obok pokazuje dopuszczalną prędkość na tej drodze.


Offline JerzyMarian

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Odp: Pierwsze praktyczne doswaidczenie z TT 750 TRAFFIC 45
« Odpowiedź #10 : Luty 08, 2010, 17:52:02 »
1."Coś masz nie tak" - ale co? Głos Katarzyny jesy oryginalny, nie wgrywany.
2. Tow takim na trasie Warszawa - Grodzisk nie pokazuje. W Warszawie pokazywał i jak przekroczyłem szybkość to rzeczywioście było na czerwo.
pozdrawiam


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: Pierwsze praktyczne doswaidczenie z TT 750 TRAFFIC 45
« Odpowiedź #11 : Luty 08, 2010, 20:47:24 »
1. KATARZYNA
Miły głos ale..... Dojeżdzam do celu i słysże "za 50 skręć w prawo i następnie" I na tym "nastepnie" sie kończy. A powinno byc dalej (znam z Nav Sony) ..... "natychmiast osiągniesz cel" i na koniec "osiągnąłes cel". Katarzynakpńczy przedwcześnie:) (pewnie z wrażenia) a TT prawidłowo pokazuje, iz dojechałem.



Osobiście wolę jeździć z Andrzejem, ale jeśli wolisz Katarzynę to zerknij tutaj


2. OSTRZEŻENIE O PRZEKROCZENIU SZYBKOSCI
Zaznaczyłem ostrzeżenie. W Warszawie działa, pokazał w Al. Jerozolimskich dozwoloną szybkość i poinformował dźwiękiem o jej przekroczeniu. Czyli działa, ucieszyłem sie jak głupi bo akurat w tym miejscu zapłaciłem mandat. Ale jak wyjechalem z Warszawy to dupa - na całej trasie TT nie pokazywał dozwolonej szybkosci. Mapa?



Mapa. Zainstalowałeś TTH ? Spróbuj ściągnąć poprawki Map Share. Jeśli ograniczenia się nie pojawią, to sam możesz je nanieść - i oczywiście podzielić się z innymi  :wink:

Możesz też skorzystać z gwarancji najnowszych map - nie wiem jak w twoim przypadku ale do tej pory standartowo było to 30 dni od zakupu. Jeśli jednak nie skorzystałeś z tej opcji to bym się na trochę wstrzymał bo na dniach powinna pojawić się nowa wersja map.


Offline JerzyMarian

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Odp: Pierwsze praktyczne doswaidczenie z TT 750 TRAFFIC 45
« Odpowiedź #12 : Luty 08, 2010, 21:11:06 »

Witam.
Chętnie  się podzielę, jak nauczę się jak takie poprawki się robi. W Nav UT83 takiej funkcjolaności nie było, wiec nie mam zielonego pojęcia. Już w dniu zakupu podłączyłem TT do kompa i przez Home ściagnąłem poprawkę do mapy (tzn. sam zaproponował). To już sie nie powtórzy?. A w ogóle jak za każdym razem podłączam się do komputera to zawsze tomek coś pobiera.
Odnośnie zaś postu, do którego dałeś link to go przegapiłem ale i tak nie mam pojęcia jak za pomocą pliku binarnego (a mam coś takiego w Windows 7) dokonać zmiany. Jestem prawnikiem a nie informatykiem. Pozdrawiam


Offline ader7

  • Newbie
  • Wiadomości: 21
  • Sprzęt: HP iPAQ 4150, TT Go 750 Live
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #13 : Maj 09, 2010, 11:21:05 »
Witam,
czy ktoś próbował zainstalować w Tomku jak w tytule 2 telefony i dwie OSOBNE książki telefoniczne?
pzdr


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #14 : Maj 09, 2010, 13:40:13 »
Ksiązka jest jedna, nie zmienia się po wybraniu drugiego telefonu. Możesz ręcznie podmieniać ksiązkę telefoniczną (nie jest to zbyt wygodne) albo zrobić jedną zawierajacą numery z obu telefonów.


Offline ader7

  • Newbie
  • Wiadomości: 21
  • Sprzęt: HP iPAQ 4150, TT Go 750 Live
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #15 : Maj 09, 2010, 21:27:54 »
Dzięki, opcję dwóch fonów i jednej książki oczywiście sprawdzałem. Potwierdziłeś moje przypuszczenia.
Pozdrawiam cieplutko,
A.R.


Offline Fleishman

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #16 : Maj 18, 2010, 17:28:59 »
Posiada ktos instrukcje do Tomtom go 750 w języku polskim ?



Offline ader7

  • Newbie
  • Wiadomości: 21
  • Sprzęt: HP iPAQ 4150, TT Go 750 Live
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #17 : Maj 19, 2010, 10:24:42 »


Offline Fleishman

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #18 : Maj 19, 2010, 16:58:12 »
Dzięki :ok:


Offline rawemon

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 142
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #19 : Czerwiec 20, 2010, 19:41:23 »
Kupiłem niedawno TT go750 traffic. Jeżeli on ma ten szybszy procesor, to współczuję posiadaczom słabszych modeli . Przeglądanie map - strasznie marne tempo,  ekran dotykowy - mierny (raz wchodzą litery, raz nie). Ogólnie jestem rozczarowany. Na telefonach sprzed 3 lat ww funkcje działały znacznie szybciej. Nie ma kilku hoteli formuły 1 we Francji i w Hiszpanii. Mam nadzieję, że przynajmniej w trasie mnie nie zawiedzie.
 I jeszcze pytanie : kupiłem przez sklep internetowy, który dostarczył zestaw bez karty gwarancyjnej. Czy bez karty gwarancyjnej (jest tylko faktura zakupu na firmę) w razie awarii urządzenie będzie naprawione w serwisie?

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 19:45:00 wysłana przez rawemon »

Offline rawemon

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 142
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #20 : Czerwiec 26, 2010, 20:55:55 »
Jakiej wielkości kartę microSD można włożyć do Tomtom go 750 traffic?


Offline Bankier

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #21 : Czerwiec 26, 2010, 22:50:55 »
Jakiej wielkości kartę microSD można włożyć do Tomtom go 750 traffic?


4GB działa bez problemu, więc większe pewnie też...


Offline macminer

  • Newbie
  • Wiadomości: 37
    • http://www.macminer.opoka.org.pl
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #22 : Czerwiec 27, 2010, 00:02:58 »
I jeszcze pytanie : kupiłem przez sklep internetowy, który dostarczył zestaw bez karty gwarancyjnej. Czy bez karty gwarancyjnej (jest tylko faktura zakupu na firmę) w razie awarii urządzenie będzie naprawione w serwisie?


Przypuszczam, że tak. Mój niedawno kupiony TT Go 730 właśnie pojechał do serwisu do Holandii i nie kazali mi wkładać do pudełka karty gwarancyjnej, tylko kopię dowodu zakupu. Z tego co widzę, zgłaszasz problem polskiemu supportowi, podając numer seryjny TT, a oni podają ci numer RMA, zamawiasz kuriera i sprzęt jedzie do naprawy bez konieczności pokazywania gwarancji.
W moim przypadku powodem zgłoszenia serwisowego nie była awaria sprzętu, tylko słaba bateria - podejrzewam, że urządzenie musiało sporo leżeć w sklepie. Możliwe też, że się nim ktoś bawił (chociaż na ekranie żadnych śladów ani rysek nie było).


Offline rawemon

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 142
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #23 : Czerwiec 27, 2010, 07:54:08 »
Odnośnie gwarancji otrzymałem oficjalną odpowiedź z firmy Tomtom, że gwarancją jest dowód zakupu (paragon,faktura).


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #24 : Czerwiec 27, 2010, 15:50:17 »
Odnośnie gwarancji otrzymałem oficjalną odpowiedź z firmy Tomtom, że gwarancją jest dowód zakupu (paragon,faktura).


Gwarancja w ciągu 12 miesięcy od zakupu jest realizowana bezpośrednio przez TT, jeśli urządzenie ma dłuższą gwarancję to po pierwszym roku należy zgłaszać usterki u sprzedawcy sprzętu.  To też jest informacja z supportu TT


Offline rawemon

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 142
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #25 : Czerwiec 27, 2010, 20:14:55 »
Kupiłem tomtoma go 750 traffic z 2letnią bezpłatną aktualizacją map. Wprowadzam kod naklejony na wewnętrznej stronie pudełka i wyświetla się bład (próbowałem kilka razy).Próbowałem też instrukcji zamieszczonej na stronie tomtoma odnośnie problemów z aktywacją tej funkcji, i nic. Może ktoś wie co zrobić?


Offline Waszko

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1313
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #26 : Czerwiec 27, 2010, 20:59:36 »
Spokojnie. Może to problem wynikający z braku dostępności większych map. Jak ma Ci udostępnić mapę jak jej nie ma na serwerze?


Offline rawemon

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 142
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #27 : Czerwiec 29, 2010, 17:56:37 »
Otrzymałem odpowiedź z supportu TT, że aktywacja 2letniej aktualizacji nastąpiła przy pierwszym połączeniu urządzenia z TThome.Czyli wszystko ok.
Jeszcze mam pytanie czy warto kupić za 30 euro aktualizację fotoradarów na 18 miesięcy? Czy w nowych mapach są zaszyte aktualne bazy fotoradarów?


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #28 : Czerwiec 29, 2010, 19:51:22 »
Czy w nowych mapach są zaszyte aktualne bazy fotoradarów?


Nie, fotoradary są aktualizowane oddzielnie. Ale zawsze przy pierwszym podłączeniu przez TTH nowego urządzenia baza fotoradarów jest uaktualniana jednorazowo (to coś takiego jak gwarancja najnowszych map).

Sprawdź sobie katalog ...\Moje dokumenty\TomTom\HOME\Download\complete\safetycamera\
po datach plików które się tam znajdują będziesz wiedział jak aktualne są twoje fotoradary.


Offline rawemon

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 142
Odp: TomTom 750 EUROPE 45 TRAFFIC
« Odpowiedź #29 : Czerwiec 29, 2010, 21:38:23 »
W complete nie mam pliku safetycamera.