Autor Wątek: TomTom XXL  (Przeczytany 24110 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Waszko

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1266
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi
Odp: TomTom XXL IQ Routes EU 42 opinie
« Odpowiedź #30 : Styczeń 08, 2011, 11:56:07 »
W TT jest tylko wyświetlanie ikony. Nie ma opisów. Stąd ten manewr co wyżej nie uda się.
Każdy punkt musiałby mieć swoją ikonkę z konkretnym kilometrem czyli setki POI :)
Tak mi się wydaje. Jedynym rozwiązaniem jest wrzucenie wszystkiego do jednego pliku. Nazwanie go np. Pikietaz. Dodanie ikonki.
Po zaplanowaniu trasy wchodzimy w przejdź do/użyteczne miejsce/UM wzdłuż trasy/Pikietaz
wtedy widzimy kolejne kilometry. Ten najwyżej na liście to jest ten najbliższy np. DK1 - 470 km.


PDAclub.pl

Odp: TomTom XXL IQ Routes EU 42 opinie
« Odpowiedź #30 : Styczeń 08, 2011, 11:56:07 »
R E K L A M A:


Offline flash81x

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: TomTom XXL IQ Routes EU 42 opinie
« Odpowiedź #31 : Listopad 26, 2011, 12:40:02 »
Witam

od wczoraj jestem posiadaczem nawigacji XXL IQ Routes Europa jest jednak problem mimo aktualizacji map nie wykrywa niektórych adresów np nr ulicy w centrum miasta (nie ma problemu ze znalezieniem ulicy ale z numerem już jest problem) czy można znaleźdź jaką nakładke na to ? czy może wystarcza jakieś zmiany w ustawieniach ?

Z góry dziękuje  za ppmoc


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom XXL IQ Routes EU 42 opinie
« Odpowiedź #32 : Listopad 27, 2011, 11:58:40 »
Prawdopodobnie ta ulica nie ma numeracji na mapie.


Offline dodo

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 110
  • Sprzęt: Iphone 3g, Nokia E52
Odp: TomTom XXL IQ Routes EU 42 opinie
« Odpowiedź #33 : Kwiecień 24, 2012, 22:03:36 »
Witam właśnie podłączyłem nowego tt xxl2 do homa w celu aktualizacji i ku mojemu zaskoczeniu się wysypał tzn na okrągło się włącza i wyłącza komp go nie widzi jak go można zresetować ?????

Połączone: Kwiecień 25, 2012, 10:54:45
Witam ponownie wszystko ruszyło okazało się że powodem było podłączenie do komputera Apple jak tylko podpiołem go do PC natychmiast ruszył . Nie będę wnikał o co chodzi ale i tak wysyłam go spowrotem do sprzedawcy bo wiesza sie non stop nie jestem wstanie nawet trasy z A do B wyznaczyć porażka mam trzy  inne TT 1005,930, i zwykłego Go Start i wszystkie działają świetnie a ten to jakaś masakra więc nie polecam.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2012, 10:54:45 wysłana przez dodo »
całe mnóstwo telefonów od NOKIA przez SE HTC Samsung do Iphone 3g

Offline Slavo_S2k

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 134
    • www.slawex.net.pl
  • Sprzęt: HTC One X
TomTom XXL wisi na starcie
« Odpowiedź #34 : Marzec 02, 2013, 13:48:03 »
Pojawia się tylko jakiś dziwny komunikat po afrtykański  i nie da się nic wybrać, nawigacja od znajomego, któremu inny znajomy próbował zaktualizować mapy i mu się nie udało :) w każdym razie nie wiadomo nawet co zrobił. Teraz patanie czy jest szansa jakoś go zreanimować, problem jest na pewno programowy, bo wcześniej działała, niestety teraz komputer jej nie wykrywa, po włączeniu pojawia się tylko ta plansza co na foto i nic nie da się dalej wybrać, nie reaguje na dotyk.



Offline Waszko

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1266
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi
Odp: TomTom XXL wisi na starcie
« Odpowiedź #35 : Marzec 02, 2013, 18:51:12 »
Spróbuj zrobić reset. Przytrzymaj tak z pół minuty przycisk power. Może coś pomoże.


Offline lion77

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 104
  • Sprzęt: TT GO LIVE 1005 HDT&M EUROPE
Odp: TomTom XXL wisi na starcie
« Odpowiedź #36 : Marzec 02, 2013, 20:59:26 »
Kolego, znajomy ustawil jezyk TT jako Afrikaans czyli język obowiązujący wspolnie z angielskim w Republice Poludniowej Afryki. a tak w ogole to sugeruje nie korzystac z uslug "znajomych" tylko aktualizowac urzadzenie i kupowac mapy przez TT Home.


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 724
  • Sprzęt: Moto X Style
xxl iq chce mi zaktualizować mapy do 880.3810
« Odpowiedź #37 : Czerwiec 18, 2014, 17:18:43 »
Dokładnie jak w temacie. Podłączam urządzenie do komputera tthome2. Pojawiają się aktualizacje fotoradarów (wykupione), mapshare i aktualizacja map do wersji 880.3810 z map 930 które mam obecnie. Nie żebym nie mógł tego wyłączyć ale dlaczego tak. Przez chwilę nieuwagi nieźle można sobie zaktualizować. Zna ktoś rozwiązanie. Pzdr


Offline rpzem

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 125
  • iPhone TT GO Mobile
Odp: xxl iq chce mi zaktualizować mapy do 880.3810
« Odpowiedź #38 : Czerwiec 18, 2014, 21:35:25 »
Dokładnie jak w temacie. Podłączam urządzenie do komputera tthome2. Pojawiają się aktualizacje fotoradarów (wykupione), mapshare i aktualizacja map do wersji 880.3810 z map 930 które mam obecnie. Nie żebym nie mógł tego wyłączyć ale dlaczego tak. Przez chwilę nieuwagi nieźle można sobie zaktualizować. Zna ktoś rozwiązanie. Pzdr

A jesteś pewien pochodzenia posiadanych w urządzeniu map?
Kolega miał kiedyś w TT Go930  wgrane pirackie mapy i system proponował mu zainstalowanie ostatniej legalnie przysługującej, oczywiście dużo starszej :)


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 724
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: TomTom XXL
« Odpowiedź #39 : Czerwiec 19, 2014, 10:24:47 »
Jestem pewny. Placilem za nie osobiscie. Subskrypcja do jesieni. Urzadzenie mam trzeci rok. Fotoradary wykupione. Urzadzenie ze sklepu kupione jako refurb o ile pamiętam właśnie z mapa 880.


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 724
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: TomTom XXL
« Odpowiedź #40 : Czerwiec 19, 2014, 10:50:27 »
Dokładnie po tej aktualizacji zaczęły się jaja. Napisałem do pomocy technicznej i zobaczymy co odpowiedzą. Pzdr

Połączone: Czerwiec 19, 2014, 11:45:35
Jest odpowiedź. Jest to kopia zapasowa mapy przypisanej do urządzenia. Mam ignorować w trakcie aktualizacji bo oni nie mogą jej usunąć w systemie. Aktualizacje mają przechodzić bez problemu. Zobaczymy jak się pojawią nowe mapy. Pzdr

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2014, 11:45:35 wysłana przez andrus75 »

Offline seba_god

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
TomTom XXL czy da się wgrać Automapę?
« Odpowiedź #41 : Lipiec 15, 2015, 16:07:21 »
Witam

Googlowałem parę minut i jakoś wyników brak. Może ktoś ma temat oblatany i podpowie. Z tego co słyszałem niektóre TT mają linuxa czy jakiś własny system i żadna AM nie wejdzie. Czy jest szansa aby na ten model wgrać AM?

Pozdro
Seba


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 724
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: TomTom XXL czy da się wgrać Automapę?
« Odpowiedź #42 : Lipiec 15, 2015, 16:41:00 »
Nie da się. Pzdr


Offline Krzysztof

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Problem z nawigacją TomTom XXL IQ Routes po formacie
« Odpowiedź #43 : Sierpień 21, 2016, 08:49:39 »
Witajcie, zwracam się do was z prośbą pomocy. Wczoraj chciałem sobie wgrać nowy navcore do mojego TomToma . Najpierw był problem bo nie do końca się sformatował cały dysk flash, później jak już ogarnąłem format do końca, a nie było łatwo , to teraz nie mogę wgrać navcora na pamięć toma, przy kopiowaniu navcora wyskakuje mi taki komunikat "  Nie oczekiwany błąd uniemożliwia  skopiowanie folderu. Jeśli ten komunikat o błędzie będzie nadal wyświetlany, możesz użyć kodu błędu, aby poszukać rozwiązania tego problemu" Pod spodem pisze

Błąd 0x8007045D Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia  We/Wy i mam opcje do wybrania  Próbuj ponownie, Pomiń, anuluj.

Nie mogę również zaktualizować nawigacji gdy uruchamiam TomTom home, i chcę aktualizować to  wyskakuje błąd przy instalacji na dysku twardym nawigacji "error bootloader version.txt"

Nie wiem co mam robić jak to ogarnąć, może dysk jest zabezpieczony przed kopiowaniem jakichkolwiek danych ? i dlatego nie moge wgrać nic na ten dysk flash. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Połączone: Sierpień 21, 2016, 13:50:13
Nikt nie może pomóc mi ? Nie formatował nikt  swojego tomtoma ? może polecicie jakiś program którym bym jeszcze raz mógł sformatować tomtoma i może to by coś pomogło , na tyle abym mógł coś na niego kopiować.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2016, 13:50:13 wysłana przez Krzysztof »

Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: Problem z nawigacją TomTom XXL IQ Routes po formacie
« Odpowiedź #44 : Sierpień 21, 2016, 20:36:10 »
Zresetuj urządzenie
http://pl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/6972/~/jak-moge-zresetowac-urzadzenie-tomtom%3F

Spróbuj sformatować jeszcze raz, pamiętaj aby wybrać FAT32 i wyłączyć szybkie formatowanie.

Potem najlepiej przywrócić oprogramowanie korzystając z TTH
http://pl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/7295/~/urządzenie-nawigacyjne-nie-włącza-się-lub-wyświetla-krzyżyk


Offline Krzysztof

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: TomTom XXL
« Odpowiedź #45 : Sierpień 25, 2016, 12:41:49 »
Póki co oddałem ją do kogoś kto może to ogarnie, a jak nie to zrobie tak jak piszesz, ja przy formatowaniu nie zaznaczyłem na fat 32 i tu może być pies pogrzebany, dlatego nie wgrywało mi plików żadnych na dysk wewnętrzny, jak będę miał okazje to spróbuje zrobić według instrukcji jaką podałeś, póki co czekam na info.


Offline Krzysztof

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: TomTom XXL
« Odpowiedź #46 : Sierpień 28, 2016, 06:47:12 »
Nawigacja wróciła do mnie z zainstalowanym Navcore TOMTOM GO TRUCK 2014. Wcześniej program mydrive connect nie widział mi nawigacji, teraz również gdy zainstalowałem go, zalogowałem się, program nadal nie widzi jej, co może być przyczyną ?


Offline toton

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 Live, TomTom GO 930, TomTom GO 510
Odp: TomTom XXL
« Odpowiedź #47 : Sierpień 28, 2016, 06:56:32 »
Nawigacja wróciła do mnie z zainstalowanym Navcore TOMTOM GO TRUCK 2014. Wcześniej program mydrive connect nie widział mi nawigacji, teraz również gdy zainstalowałem go, zalogowałem się, program nadal nie widzi jej, co może być przyczyną ?

Witam. Twoja nawigacja Tomtom XXL?, to do tej nawigacji potrzebujesz Tomtom HOME. Tomtom My Drive jest dla nowszych urządzeń.

TomTom GO 510, soft 17.3 Europa v995, TomTom GO 1005 Live WORLD, soft 12.074, Europe v980, TomTom GO 930 T, soft 9.510, Europe v975, Samsung Galaxy S2, Nokia E52, Samsung Galaxy A5, Huawei P9 Lite

Offline Krzysztof

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: TomTom XXL
« Odpowiedź #48 : Sierpień 28, 2016, 07:12:16 »
Rozumiem, ogólnie używam Tt Home, ale gdzieś wyczytałem coś o tym mydrive i pobrałem aby sprawdzić, ale teraz już rozumiem wszystko :) . A czemu po podłączeniu navi do TT Home i próbie aktualizacji, nie mogę nic zrobić ?, oraz mam problem gdyż nawigacja jest podłączona kablem usb i widać ładowanie, a po chwili pokazuje stan bateri bardzo niski i wyłącza się, a dlaczego pod zasilaniem się wyłącza ? tego nie wiem ...

« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2016, 07:45:18 wysłana przez Krzysztof »

Offline Waszko

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1266
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi
Odp: TomTom XXL
« Odpowiedź #49 : Sierpień 28, 2016, 14:35:33 »
Miałem ostatnio podobny problem z XL.
Z tym że u mnie pobierało wszystko poza mapą.
Jak jest teraz nie wiem bo nawigacja chwilowo nie u mnie. Wróci to dam znać.


Offline toton

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 Live, TomTom GO 930, TomTom GO 510
Odp: TomTom XXL
« Odpowiedź #50 : Sierpień 28, 2016, 15:52:41 »
A czemu po podłączeniu navi do TT Home i próbie aktualizacji, nie mogę nic zrobić ?, oraz mam problem gdyż nawigacja jest podłączona kablem usb i widać ładowanie, a po chwili pokazuje stan bateri bardzo niski i wyłącza się, a dlaczego pod zasilaniem się wyłącza ?

Moim zdaniem, to masz uszkodzone gniazdo mini usb w urzadzeniu, albo gdzieś załamany tzn. uszkodzony kabel. Ja kiedyś miałem coś takiego z wtyczką mini usb przy GO 930 i działo się tak samo.

TomTom GO 510, soft 17.3 Europa v995, TomTom GO 1005 Live WORLD, soft 12.074, Europe v980, TomTom GO 930 T, soft 9.510, Europe v975, Samsung Galaxy S2, Nokia E52, Samsung Galaxy A5, Huawei P9 Lite

Offline Krzysztof

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: TomTom XXL
« Odpowiedź #51 : Sierpień 28, 2016, 19:34:19 »
Po ładowałem nawigacje 3h i odłączyłem  i jest git póki co, pokazuje naładowaną baterie.  Tylko z ta aktualizacją nie mogę się ogarnąć, ale navcore jest w miare aktualny więc odpuszcze sobie aktualizacje.


Offline jack64vp

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Jaka mapa do tomtom XXL IQ ROUTES
« Odpowiedź #52 : Wrzesień 05, 2017, 19:02:08 »
Witam serdecznie. Proszę o poradę, mam tomtom XXL IQ ROUTES z mapą Eastern Europe 940.5963. Jest już nieaktualna. Jaką nową mapę mógłbym wgrać ? Czy mogę wgrać tylko mapę Polski, bo tylko takiej używam?

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2017, 11:45:06 wysłana przez jack64vp »

Offline pretor1610

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 122
    • VW Club Polska
  • Sprzęt: HTC Desire 610, TT Go 940 Live, HP hx4700
Odp: Jaka mapa do tomtom XXL IQ ROUTES
« Odpowiedź #53 : Wrzesień 07, 2017, 20:23:07 »
Podłącz urządzenie do kompa i za pomocą TomTom Home lub innej właściwej twojemu oprogramowaniu aplikacji, połącz się z serwerem TT i kliknij w aktualizuj. Jak masz mapę Eastern Europe to najlepiej zaktualizować właśnie tą którą posiadasz. Nie ma sensu usuwać jej z urządzenia aby wgrać samą Polskę.

Go 940 Live + TMC w uchwycie i znowu jest live ;)
HTC Desire 610 + TT Go mobile z Europe 9.85 + Yanosik
[permit: OleYek] VW Club Polska