Autor Wątek: TomTom One - problem  (Przeczytany 22785 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mendoro

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 28, 2012, 16:48:02 »
już tak robiłem i wyświetlił sie tak jakby bios


PDAclub.pl

Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 28, 2012, 16:48:02 »
R E K L A M A:


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #31 : Kwiecień 28, 2012, 17:29:18 »
Poszukaj w nim takiej linijki:
BootLoaderVersion=


Offline Darek2306

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #32 : Maj 04, 2014, 16:46:50 »
Witam,mam starszej generacji tomtom one xl z wejsciem na karte pamieci ! tam wlasnie sciagalem sobie oprogramowanie i mape do ciezarowek !!! do tego czasu chodzilo bez zadnego problemu ( ok 2 lata ) teraz kiedy przez przypadek nacisnelem na karte pamieci i wysunela sie ona z navi ( zaraz jal wlozylem z powrotem ) przestala dzialac !!!! Jest tylko obraz startowy i nie ma zadnej reakcji ! musze nacisnac na reset by ja wylaczyc , ale kiedy karte wyjme to nawigacja dziala na karcie wewnetrznej calkiem normalnie ! po ponownym wlozeniu jej do srodka znowu to samo , wlanczam slysze bebenki i nic po za tym ! wisi ..... prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu .... DZIEKI


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 724
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #33 : Maj 04, 2014, 20:58:33 »
Sprawdzales karte w czytniku na pc? Moze karta padla?


Offline nunek87

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #34 : Lipiec 26, 2014, 10:03:35 »
Witam
Posiadam urządzenie TOM TOM ONE na Europę centralną, wschodnią i Włochy
W związku z tym mam parę pytań i liczę na pomoc

1. Zauważyłem że czasem mi się gps wiesz gdy pojawia się "właścicielem urządzenia jest: " na środku moje imię i nazwisko a poniżej "kontynuuj" naciskam ten napis i nic dalej nie idzie i się wiesza i nie wiem co się dzieje, dlaczego tak jest, w innych sytuacjach wszystko działa wiec ekran dotykowy jest ok

2. Aktualizuje co jakis czas mapę na stronie tom tom ( ta darmowa aktualizacja) i jakoś dalej nie mam np A4 Kraków - Szarów nie mówiąc o A4 Kraków - Tarnów czy innych nowych drogach.

3.Jest możliwość wgrania na ten gps jakiegoś oprogramowania z nowymi mapami ( pobrać skądś) bądź jakiegoś programu co pokazuje gdzie są przenośne fotoradary oraz gdzie stoi policja.

4. Można z internetu ściągnąć inne mapy i wgrać na tom tom one classić czy tylko produkty tom tom ?

5. Dostałem jakieś 50zł bonusu od TOM TOM jak to można wykorzystać i gdzie to można wykorzystać na ich stronie ? jak to się wykorzystuje ?


Offline nunek87

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #35 : Lipiec 26, 2014, 13:39:19 »
a można do tom tom dograć inne mapy niż te oryginalne a jak tak, to jak to można zrobić ?


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9850
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #36 : Lipiec 26, 2014, 13:42:26 »
Nie można. A jeśli masz na myśli jakieś pirackie mapy, to wkraczasz na śliski grunt i uważaj żebyś nie wpadł pod gilotynę regulaminu forum.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline jansol

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 782
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPhone SE gold 64
  • VIP Level: 50
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #37 : Lipiec 27, 2014, 09:01:04 »
a można do tom tom dograć inne mapy ?

tylko TT. Innych map (jak np.AM)- nie zainstalujesz bo nie ten system.


Offline nunek87

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #38 : Lipiec 27, 2014, 10:24:56 »
1. Jak można sprawdzić jaką pojemność ma gps ? bo nie wiem jak to zrobić

2. Jak sie instaluje mapy ? jest gdzieś instrukcja dla zielonych, żeby było opisane krok po kroku bo nigdy tego nie robiłem a nie chce czegoś zepsuć. Żeby nie wyszło że nie bede miał ani starej ani nowej mapy.

Pozdrawiam


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #39 : Lipiec 27, 2014, 14:20:36 »


Offline WhImP

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #40 : Marzec 12, 2017, 11:14:46 »
Czy mógłby mi ktoś dać stare sterowniki do tomtoma one xl, ponieważ jest to stare urządzenie i nie ma wystarczającej pamięci,by zainstalować nowe. Z góry dziękuję. :)


Offline angler22

  • Redaktor
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4751
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #41 : Marzec 12, 2017, 16:08:45 »
Jakie znowu sterowniki? Pewnie chodzi Ci o Navcore. Jak podłączysz nawigację do PC z zainstalowanym programem TT Home,tenże wskaże Ci zalecane Navcore (o ile w ogóle aktualizacja jest konieczna).


Offline Komarek.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 359
  • Sprzęt: TT_GO_Mobile + japko 7
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #42 : Marzec 13, 2017, 08:34:55 »
pewnie masz navcore v.7 wiec problem z nowymi mapami
mozna wykonac myk z usunieciem bootloadera co umozliwi upgrade do v.8
tak jak kolega wyzej napisal najpierw sprawdz navi przez tomtom home

tapatalked
verstuurd vanaf mijn sony

Pozdrawiam!
Komarek z Holenderskiej Depresji
RIP: TT_940_LIVE / GO 1005_LIVE :(
HTC (bez)Sensation - do smietnika / A696 - zabytek, ale nadal pracuje.

Offline Larsenek

  • Newbie
  • Wiadomości: 49
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #43 : Kwiecień 26, 2017, 09:42:13 »
Przepraszam, moja sprawa to trochę innej beczki ale jednak problem z tomtomem. Mam Go40 (żona używa), chciałem nawigacja zaktualizować jednak nie jest on widoczny dla komputera. Zresetowałem nawigacje, wymieniłem kabel, ale nic. Macie może jakieś pomysł. Na komputerze najświeższa wersja mydrive, więc powinno działać.