Autor Wątek: TomTom One - problem  (Przeczytany 22088 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mendoro

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 28, 2012, 16:48:02 »
już tak robiłem i wyświetlił sie tak jakby bios


PDAclub.pl

Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #30 : Kwiecień 28, 2012, 16:48:02 »
R E K L A M A:


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #31 : Kwiecień 28, 2012, 17:29:18 »
Poszukaj w nim takiej linijki:
BootLoaderVersion=


Offline Darek2306

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #32 : Maj 04, 2014, 16:46:50 »
Witam,mam starszej generacji tomtom one xl z wejsciem na karte pamieci ! tam wlasnie sciagalem sobie oprogramowanie i mape do ciezarowek !!! do tego czasu chodzilo bez zadnego problemu ( ok 2 lata ) teraz kiedy przez przypadek nacisnelem na karte pamieci i wysunela sie ona z navi ( zaraz jal wlozylem z powrotem ) przestala dzialac !!!! Jest tylko obraz startowy i nie ma zadnej reakcji ! musze nacisnac na reset by ja wylaczyc , ale kiedy karte wyjme to nawigacja dziala na karcie wewnetrznej calkiem normalnie ! po ponownym wlozeniu jej do srodka znowu to samo , wlanczam slysze bebenki i nic po za tym ! wisi ..... prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu .... DZIEKI


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 722
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #33 : Maj 04, 2014, 20:58:33 »
Sprawdzales karte w czytniku na pc? Moze karta padla?


Offline nunek87

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #34 : Lipiec 26, 2014, 10:03:35 »
Witam
Posiadam urządzenie TOM TOM ONE na Europę centralną, wschodnią i Włochy
W związku z tym mam parę pytań i liczę na pomoc

1. Zauważyłem że czasem mi się gps wiesz gdy pojawia się "właścicielem urządzenia jest: " na środku moje imię i nazwisko a poniżej "kontynuuj" naciskam ten napis i nic dalej nie idzie i się wiesza i nie wiem co się dzieje, dlaczego tak jest, w innych sytuacjach wszystko działa wiec ekran dotykowy jest ok

2. Aktualizuje co jakis czas mapę na stronie tom tom ( ta darmowa aktualizacja) i jakoś dalej nie mam np A4 Kraków - Szarów nie mówiąc o A4 Kraków - Tarnów czy innych nowych drogach.

3.Jest możliwość wgrania na ten gps jakiegoś oprogramowania z nowymi mapami ( pobrać skądś) bądź jakiegoś programu co pokazuje gdzie są przenośne fotoradary oraz gdzie stoi policja.

4. Można z internetu ściągnąć inne mapy i wgrać na tom tom one classić czy tylko produkty tom tom ?

5. Dostałem jakieś 50zł bonusu od TOM TOM jak to można wykorzystać i gdzie to można wykorzystać na ich stronie ? jak to się wykorzystuje ?


Offline nunek87

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #35 : Lipiec 26, 2014, 13:39:19 »
a można do tom tom dograć inne mapy niż te oryginalne a jak tak, to jak to można zrobić ?


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9843
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #36 : Lipiec 26, 2014, 13:42:26 »
Nie można. A jeśli masz na myśli jakieś pirackie mapy, to wkraczasz na śliski grunt i uważaj żebyś nie wpadł pod gilotynę regulaminu forum.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline jansol

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 782
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPhone SE gold 64
  • VIP Level: 50
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #37 : Lipiec 27, 2014, 09:01:04 »
a można do tom tom dograć inne mapy ?

tylko TT. Innych map (jak np.AM)- nie zainstalujesz bo nie ten system.


Offline nunek87

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #38 : Lipiec 27, 2014, 10:24:56 »
1. Jak można sprawdzić jaką pojemność ma gps ? bo nie wiem jak to zrobić

2. Jak sie instaluje mapy ? jest gdzieś instrukcja dla zielonych, żeby było opisane krok po kroku bo nigdy tego nie robiłem a nie chce czegoś zepsuć. Żeby nie wyszło że nie bede miał ani starej ani nowej mapy.

Pozdrawiam


Offline sbi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #39 : Lipiec 27, 2014, 14:20:36 »


Offline WhImP

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #40 : Marzec 12, 2017, 11:14:46 »
Czy mógłby mi ktoś dać stare sterowniki do tomtoma one xl, ponieważ jest to stare urządzenie i nie ma wystarczającej pamięci,by zainstalować nowe. Z góry dziękuję. :)


Offline angler22

  • Redaktor
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4738
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #41 : Marzec 12, 2017, 16:08:45 »
Jakie znowu sterowniki? Pewnie chodzi Ci o Navcore. Jak podłączysz nawigację do PC z zainstalowanym programem TT Home,tenże wskaże Ci zalecane Navcore (o ile w ogóle aktualizacja jest konieczna).


Offline Komarek.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 352
  • Sprzęt: TT_GO_Mobile + Xperia Z5
Odp: TomTom One - problem
« Odpowiedź #42 : Marzec 13, 2017, 08:34:55 »
pewnie masz navcore v.7 wiec problem z nowymi mapami
mozna wykonac myk z usunieciem bootloadera co umozliwi upgrade do v.8
tak jak kolega wyzej napisal najpierw sprawdz navi przez tomtom home

tapatalked
verstuurd vanaf mijn sony

Pozdrawiam!
Komarek z Holenderskiej Depresji
RIP: TT_940_LIVE / GO 1005_LIVE :(
HTC (bez)Sensation - do smietnika / A696 - zabytek, ale nadal pracuje.