Troche poprawek w Lodzi.
Ulica Aleksandrowska. Jest to jedna z glowniejszych wylotowych drog z miasta. W trakcie szukania nie jest latwo ja znalezc.
Po pierwsze jest oznaczona w nawiasie jako (Aleksandrow Lodzki) dlaczego? Po drugie na poczatku ma w nazwie numer drogi 72. Drugie dlaczego?
Oznaczenia kierunkow niekiedy mogly by byc prostsze zwlaszcza kierujace na lotnisko. Ja wiem, ze oficjalna nazwa to Port Lotniczy im. Wladyslawa Reymonta, ale kazdy kierowca zrozumie Lotnisko albo Airport jesli to bedzie czytane w innym jezyku. Dla sprawdzenia zaplanujcie trase od Ronda Solidarnosci do skrzyzowania Marszalka Jozefa Pilsudzkiego z Jana Kilinskiego.
Specjalnie pisze pelne nazwy, bo standardowo - chyba w calym kraju - uzywane sa nazwy od nazwisk: Pilsudzkiego, Kilinskiego pomimo tege, ze ci ludzie maja oczywiscie imiona, stopnie wojskowe, tytuly itp.
Uwaga ogolna do dzialania TomToma. Jesli poczatek trasy wypada na drodze nieutwardzonej to po kiego licha informowac o tym kierowce komunikatem, ktory sam nie znika z ekranu po np. 15 sekundach.
Przeciez kierowca widzi oczami gdzie sie teraz znajduje i przypomnienie mu o tym, ze jest na takiej drodze niczego nie wnosi. Nawet nie moge odrzucic tego komunikatu, czy tez zdecydowac sie teleportowac na najblizsza droge asfaltowa

Dookola Lodzi buduje sie wiele nowych drog: S14, S8, A1, A2, nowe drogi i ulice dojazdowe. Pewnie tak samo jest w innych miastach.
Czy Teleatlas nie moze juz teraz w trakcie budowy wyslac auta terenowego aby "zeskanowal" przebieg trasy, dodal ja do map, zaznaczyl w konfiguracji jako zablokowane, i natychmiast po otwarciu za pomoca np. MapShare ja odblokowac warunkowo i na stale w nastepnym wydaniu map?
Przeciec na EURO 2012 nie da sie tego zrobic w jeden dzien?