axis: Muszę przyznać, że mnie porażasz :-)
suer2: Co do baterii to się nie wypowiem - mam ciągle oryginalną i nie mialem potrzeby sprawienia sobie następnej. Co do zestawu - miałem w swoim życiu już kilka i z różnymi telefonami... Nigdy nie byłem zadowolony. Omnia ma przecież możliwość "glośnomówienia" - rozmowa w ten sposób w zupełności się sprawdza w samochodzie. Ale rozumiem, że ten zestaw BT daje mozliwośc odbioru rozmowy z telefonu, który może być np w torbie

... Ja osobiście polecam dobra słuchawkę BT... a jak potrzebujesz mieć zestaw głośnomówiący z prawdziwego zdarzenia, to proponuję coś co dzisiaj osobiście przetestowałem:
Mam transmitter FM (taki prosty za 20 zł), podłączyłem do Omni oryginalny kabelek (ten adapter do słuchawek z mikrofonem i klipsem, połączyłem go z transmitterem innym kabelkiem. Efekt był taki, że jechałem dzisiaj do pracy z Automapą i radiem uruchomionym na omni. Transmitter ładnie przekazywał wszystko do mojego radia w samochodzie... kiedy AutoMapa wydawala polecenie, muzyka się ściszała... oczywiście przeprowadziłem tez kilka rozmów testowych... wszystko działalo bardzo dobrze, czysty dźwięk w głośnikach samochodu zarówno muzyki jak i automapy i rozmowy telefonicznej (oczywiście podczas rozmowy ścisza się wszystko w tle i z głośników miałem samą rozmowę).
Wada takiego rozwiązania? W promieniu 10m każdy na tej częstotliwości FM mógł w swoim radiu przechwycić wszystko co ja słyszałem... Ale w końcu nie jestem przestępcą... Niech sobie inni słyszą jak rozmawiam z kumplami o dziewczynach

... a tak zupełnie poważnie, to prawdopodobieństwo, że ktoś ma akurat włączone radio na "pustej częstotliwości" jest praktycznie żadne