Baterie zamienniki do omni - allegro - co polecacie

• 22 Odpowiedzi
  • 5217 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline suer2

• *
  • 62
  • Sprzęt: Regulamin - avatar !! Samsung Omnia i900 8gb
Baterie zamienniki do omni - allegro - co polecacie
« dnia: Lipiec 20, 2009, 19:23:43 »
 :)witam chciałem sie zapytać znawców w sprawach technicznych takich jak:

1.bateria do Omnii jaka jest najlepsza na rynku?? i czy na allegro cos dobrego rowniez można znalesc(proszę o przykłady)i czy np. ten jest dobry?
http://www.allegro.pl/item690906634_potezna_bateria_samsung_i900_omnia_premium.html 
2.zestaw głosnomówiacy jakie są dobre jakie polecacie również proszę o przykłady i również pytam np. o ten zestaw   http://www.allegro.pl/item682137891_zestaw_glosnomowiacy_bluetooth_wyprzedaz.html

Przy okazji wiem ze podobno jak wgrasz nowy Rom to mnie zżera Ci baterii i ze lepiej chodzi ale ja nie bawię sie w to bo sie pogubię:)
regulamin!

*

Offline axis

• **
  • 200
Odp: Baterie zamienniki do omni - allegro - co polecacie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2009, 19:40:52 »
witam
oczywiście możesz to zastosować
pozdrawiam

*

Offline suer2

• *
  • 62
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2009, 09:39:31 »
ale wypowiedziałesz sie zastosowac moge wszystko ale cos wiecej jak działaja inne urzadzenia??czy ten sie scina??przy rozmowach itp. itd... dzikeuje z góry za suche odpowiedzi
regulamin!

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2009, 13:40:24 »
Witam
ale co ma sie ścinać przy rozmowach GPS bo nie bardzo rozumiem
pytałeś o baterie wiec odpisalem ze oczywiście można i zestaw głośnomówiący
a prawdę mówiąc masz w allegro opcje zadaj pytanie sprzedającemu
to przecież nic nie kosztuje wiec pytaj a może rozwiać wszystkie niejasności
co do romu juz nie raz sie przekonałem ze nie zawsze co nowsze jest lepsze
pozdrawiam

*

Offline suer2

• *
  • 62
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 21, 2009, 16:15:40 »
no tak zgadzam sie poniekąd z tobą ale sprzedawca zawsze chwali swój produkt(żal) ...tu jest forum i dlatego chciałem zapytać jaki wy używacie sprzed i jakie chwalicie czy polecacie??
regulamin!

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 21, 2009, 19:32:44 »
witam
wiec odpowiadam ci ze warto
zestaw głośnomówiący oczywiście polecam
a baterię polecał bym tą gdyż jest silniejsza tu link
http://www.allegro.pl/item687060122_bateria_samsung_i900_omnia_li_ion_1200_mah_fvat.html
sprzedawców tez polecam gdyż maja sklepy i przy awarii masz gwarancje lub wymienia ci na nowe
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2009, 19:44:32 wysłana przez axis »

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2009, 09:00:26 »
axis: Muszę przyznać, że mnie porażasz :-)

suer2: Co do baterii to się nie wypowiem - mam ciągle oryginalną i nie mialem potrzeby sprawienia sobie następnej. Co do zestawu - miałem w swoim  życiu już kilka i z różnymi telefonami... Nigdy nie byłem zadowolony. Omnia ma przecież możliwość "glośnomówienia" - rozmowa w ten sposób w zupełności się sprawdza w samochodzie. Ale rozumiem, że ten zestaw BT daje mozliwośc odbioru rozmowy z telefonu, który może być np w torbie :)... Ja osobiście polecam dobra słuchawkę BT... a jak potrzebujesz mieć zestaw głośnomówiący z prawdziwego zdarzenia, to proponuję coś co dzisiaj osobiście przetestowałem:
Mam transmitter FM (taki prosty za 20 zł), podłączyłem do Omni oryginalny kabelek (ten adapter do słuchawek z mikrofonem i klipsem, połączyłem go z transmitterem innym kabelkiem. Efekt był taki, że jechałem dzisiaj do pracy z Automapą i radiem uruchomionym na omni. Transmitter ładnie przekazywał wszystko do mojego radia w samochodzie... kiedy AutoMapa wydawala polecenie, muzyka się ściszała... oczywiście przeprowadziłem tez kilka rozmów testowych... wszystko działalo bardzo dobrze, czysty dźwięk w głośnikach samochodu zarówno muzyki jak i automapy i rozmowy telefonicznej (oczywiście podczas rozmowy ścisza się wszystko w tle i z głośników miałem samą rozmowę).
Wada takiego rozwiązania? W promieniu 10m każdy na tej częstotliwości FM mógł w swoim radiu przechwycić wszystko co ja słyszałem... Ale w końcu nie jestem przestępcą... Niech sobie inni słyszą jak rozmawiam z kumplami o dziewczynach ;)... a tak zupełnie poważnie, to prawdopodobieństwo, że ktoś ma akurat włączone radio na "pustej częstotliwości" jest praktycznie żadne :)
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 22, 2009, 12:24:54 »
witam
axis: Muszę przyznać, że mnie porażasz :-)
tomsiw ciekawi mnie co ciebie we mnie przeraza

a propos w twojej wypowiedzi zauważyłem kilka błędów

suer2: Co do baterii to się nie wypowiem - mam ciągle oryginalną i nie mialem potrzeby sprawienia sobie następnej. Co do zestawu - miałem w swoim  życiu już kilka i z różnymi telefonami... Nigdy nie byłem zadowolony. Omnia ma przecież możliwość "glośnomówienia" - rozmowa w ten sposób w zupełności się sprawdza w samochodzie. Ale rozumiem, że ten zestaw BT daje mozliwośc odbioru rozmowy z telefonu, który może być np w torbie :)... Ja osobiście polecam dobra słuchawkę BT... a jak potrzebujesz mieć zestaw głośnomówiący z prawdziwego zdarzenia, to proponuję coś co dzisiaj osobiście przetestowałem:
Mam transmitter FM (taki prosty za 20 zł), podłączyłem do Omni oryginalny kabelek (ten adapter do słuchawek z mikrofonem i klipsem, połączyłem go z transmitterem innym kabelkiem. Efekt był taki, że jechałem dzisiaj do pracy z Automapą i radiem uruchomionym na omni. Transmitter ładnie przekazywał wszystko do mojego radia w samochodzie... dziwi mnie czemu radio uruchomiłeś tez w omnia no chyba ze na omnia słuchałeś np.RMF FM a w samochodzie np.Radio Z plus komunikaty z Automapy to juz obłęd w aucie kiedy AutoMapa wydawala polecenie, muzyka się ściszała...jak muzyka z radia może ściszać sie na pustej częstotliwości
i jeszcze nie podałeś na jakiej częstotliwości nadaje ten transmiter wiemy tylko ze fale FM oczywiście przeprowadziłem tez kilka rozmów testowych... wszystko działalo bardzo dobrze, czysty dźwięk w głośnikach samochodu zarówno muzyki jak i automapy i rozmowy telefonicznej (oczywiście podczas rozmowy ścisza się wszystko w tle i z głośników miałem samą rozmowę).
Wada takiego rozwiązania? W promieniu 10m każdy na tej częstotliwości FM mógł w swoim radiu przechwycić wszystko co ja słyszałem... Ale w końcu nie jestem przestępcą... Niech sobie inni słyszą jak rozmawiam z kumplami o dziewczynach ;)... a tak zupełnie poważnie, to prawdopodobieństwo, że ktoś ma akurat włączone radio na "pustej częstotliwości" jest praktycznie żadne jak można słuchać muzyki na pustej częstotliwości :) od krótkofalowców dowiedziałem sie ze 10 metrów w mieście i na otwartej częstotliwości to chaos w eterze
nie wspominając o zakłóceniach
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 12:50:47 wysłana przez axis »

*

Offline tomsiw

• 271
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 22, 2009, 12:42:25 »
axis:
Przede wszystkim czytaj co ludzie piszą!
Teraz PORAŻASZ mnie jesze bardziej!
A teraz kilka słów na temat tego co opisałem wcześniej.
Omnia była źródłem sygnału, czyli np Radia Zet sluchałem z programu RadioFM. W tym samym czasie była również uruchomiona AutoMapa.
Omnia była podłączona do transmittera kablem. Transmitter ustawiony był np na 99,9FM - radio w samochodzi na ta samą częstotliwość.
Zasięg transmittera to ok 10m.
Teraz jak to w praktyce działało:
Jadę, słucham muzyki (tej z Omni ale wyłapanej w radiu samochodowym) i nagle muzyka się ścisza i głośno i wyraźnie slysze komunikat z AutoMapy (też w glośnikach ponieważ wyłapuje to radio samochodowe), nastepnie muzyka wraca do poprzedniego natężenia. Kiedy przychodzi rozmowa, wszystko sie wycisza i prowadzę samą rozmowę (również przez głośniki i radio samochodowe bo transmitter wszystko puszcza w eter - ok 10m). Po zakończonej rozmowie wszystko powraca do stanu poprzedniego.
Teraz pytanie: masz jakąś stację w samochodzie na 99,9FM? Trasmitter własnie tak działa, że najlepszy odbiór masz w radiu jak trafisz na "pustą" częstotliwość.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 22, 2009, 12:56:37 »
Proszę bez osobistych wycieczek (nt sam nie wiem o co Ci chodzi tomsiw ? ) i trzymajcie się tematu.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 22, 2009, 12:58:49 »
witam
kolego na poprzednim poście pisałeś inaczej
ale ze nie jestem konfliktowy ok ustapie
tylko zastanawia mnie czy lubisz płacić mandaty  
bo kiedyś z tym policja ciebie złapie
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 13:04:19 wysłana przez axis »

*

Offline tomsiw

• 271
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 22, 2009, 13:04:58 »
Jak widać nie ja edytuję posty więc uwaga chyba nie do mnie :) - to tyle jesli chodzi o wycieczki.
Teraz zupełnie poważnie: Dlaczego myślisz, że przy spotkaniu z Policją mogę zostać ukarany mandatem?

*

Offline adam.broda

• 12
  • Prawie ja.
  • Sprzęt: SGH-i900 Omnia 8+8GB
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 22, 2009, 20:41:50 »
Teraz zupełnie poważnie: Dlaczego myślisz, że przy spotkaniu z Policją mogę zostać ukarany mandatem?
A ten twój transmiter ma homologację?
A czy ty masz zezwolenie na nadawanie na częstotliwości niedostępnej publicznie?
I nie ma tu żadnego znaczenia zasięg nadawania.
Natomiast co do słuchawek BT to masz absolutną rację - to jest dobre rozwiązanie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 20:46:58 wysłana przez adam.broda »
Kto pyta ten błądzi. I kwita. (S. J. Lec)

*

Offline suer2

• *
  • 62
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 22, 2009, 21:48:01 »
Jak widać nie ja edytuję posty więc uwaga chyba nie do mnie :) - to tyle jeśli chodzi o wycieczki.

po : 1. dzięki tomsin za wyczerpująca odpowiedz prawdopodobnie to zastosuje:D a  dołaczając sie do pytania tomsin no niby czemu policja ma Ci mandat dać po 2 nie rozmawiasz trzymając komorke a glosno mowiacy chyba to jest dozwolony sposób z tego co wiem tak samo jak muzyka (przeskadza?)i to ...miałoby być powodem mandatu... koncac ....nadawanie na 10m i dostac mandat??chyba ze policjantowi cos zrobiłeś:P:)he he POZDRAWIAM WSZYSTKICH
Napisane: Lipiec 22, 2009, 21:37:40
a ten transmiter jak wyglada bo nie mam pojecia co jak sie podlaca dlatego prosze o linka:   http://allegro.pl/item686734691_transmiter_mp3_usb_sd_card_3d_sound_pilot_og15.html to jest to??
regulamin!

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 22, 2009, 23:34:26 »
witam
kolego suer2 sprawę mandatu wyjaśnił kolega adam.broda
jak wiecie polskie prawo na wszystko wymaga homologacji
czemu to juz chyba nie trzeba tłumaczyć
to tyle
pozdrawiam

*

Offline tomsiw

• 271
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 23, 2009, 06:55:53 »
Mój transmiter jest znacznie mniej zaawansowany ale cała filozosfia pozostaje bez zmian.
Nie potrzeba żadnych zezwoleń, bo transmiter oferuje czestotliwości dostepne publicznie a pisząc o pustej, miałem na mysli taką, na której nie nadaje żadna lokalna stacja.
Z tego co się orientuję, nadajniki o tak małej mocy nie potrzebują homologacji. Czasem silniki samochodów sieją w eterze na więsze odległości (tylko że to już zupełni inna sparawa). Poza tym, przy kontroli drogowej policjant nie odróżni transmitera od ładowarki :-)
Można poszukac oryginalnego transmitera do omni (ładny, zgrabny, drogi) - zakładam, że on tez nie ma homologacji :)

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:41:49 »
witam
w prawie polskim każde urządzenie nadawcze i odbiorcze musi mieć homologacje
nie myl tematu samochodu na allegro są rożne urządzenia bez homologacji wiec
nielegalne w naszym prawie
liczę ze sprawę wyjaśniliśmy dostatecznie i nie zaśmiecajmy głupotami forum

*

Offline tomsiw

• 271
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 23, 2009, 16:14:29 »
Pokusiłem się o sprawdzenie jak to właściwie jest z tą homologacją.
Zadzwoniłem do Urzędu Komunikacji Elektronicznej.
Homologacja jest wymagana dla urządzeń dysponujących mocą powyżej 50nW.
Zatem nie każde urzadzenie musi taka mieć a juz na pewno nie transmitter o którym mowa.
Mam nadzieję, że przez Moderatorów zostanie to uznane jako sprawdzone, rzetelne i bardzo ważne info a nie wycieczki :)

Uwielbiam mieć rację :)

« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 23, 2009, 21:57:43 »
Wracając do tematu baterii - nie wiem jakie wy macie oryginały, ale ja mam taki jak w specyfikacji telefonu http://www.mgsm.pl/katalog/samsung/omnia/ czyli 1440mAh, a tu piszecie o jakichś 1100-1200mAh, więc jaki sens zmieniać? Raz se kupiłem do nokii jakąś właśnie taką super mocną i nie wytrzymywała nawet połowy oryginału. Więc to co oryginał to oryginał!

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 23, 2009, 23:09:15 »
witam
to kup tą z linku
http://www.allegro.pl/item689038055_bateria_oryg_samsung_omnia_ab653850cec_1450_mah.html
ale porównaj ceny ale fakt co oryginał to oryginał
pozdrawiam

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 28, 2009, 13:39:28 »
Witam,

Wlasnie siadla mi bateria ... (albo koncowka mocy - o czym we wczorajszym watku pisalem) , teraz juz nie jestem pewien. Bateria troche sie laduje a potem nie chce... wiec stawiam na baterie.

Stad szybkie pytanie do was. Chce kupic jakas baterie na allegro. Nie sadze, zeby oplacalo sie oryginal kupiowac, biorac pod uwage, ze ten fabryczny mi tylko 9 miechow wytrzymal ... Co byscie polecili na allegro kupic? Jaka "marke" baterii ... oczywiscie moge zrobic prosty search na allegro i kupic to co najwiecej ludzi kupuje (idac za prosta logika, ze widocznie musi byc dobre, ale nie koniecznie to sie zawsze sprawdza)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 28, 2009, 13:50:27 »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline genek

• 47
  • Sprzęt: Asus A639, Asus A6JM, Samsung Omnia
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 28, 2009, 18:29:22 »