Autor Wątek: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja  (Przeczytany 31079 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomsiw

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #30 : Marzec 12, 2009, 08:06:42 »
No nie :-)
Czyli za darmo przez 5 minut mogę tylko na stacjonarne?

Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

PDAclub.pl

Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #30 : Marzec 12, 2009, 08:06:42 »
R E K L A M A:


Offline art28

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #31 : Marzec 12, 2009, 22:00:17 »
a zapłaciłeś?


Nie wiem jak u Was ale u mnie przestaję słyszeć roamówcę po ok 2 minutach???
Czy ktoś tak ma ?
Mam room angielski DXIA2.

Pozdrawiam


Offline puchaty

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 415
  • HeTeCe GieJeden
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #32 : Marzec 12, 2009, 22:45:41 »
wystarczy umiec czytac.  :|

REGULAMIN !!

Offline tomsiw

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #33 : Marzec 13, 2009, 08:30:18 »
Ja doczytałem, że te darmowe rozmowy moga być realizowane prze 1 minutę.
Wykonałem kilka testowych połączeń (takich bez odbierania słuchawki i niby wszystko było OK).
Postanowiłem zadzwonić w konkretne miejsce - mój rozmówca narzekał, że rozmowa jest kiepskiej jakosci, że są opóźnienia, słyszy siebie w słuchawce i w ogóle jest kiepsko (u mnie było wszystko OK). Ropzmowa trwała na pewno dłużej niż 1 minutę.
To wszystko było wczoraj. Bylem szczęśliwy, że to działa :D
Od dzisiaj słysze w słuchawce, że bez wykupienia kredytu można jedynie wykonać 3 darmowe rozmowy :(
A miało być tak pięknie.

Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

Offline art28

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #34 : Marzec 21, 2009, 23:01:32 »
Witam,

polecam ten poradnik jak skonfigurować Voip.

Wszystko działa poprawnie.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=1988952#post1988952


Pozdrawiam
Art


Offline josespontana

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #35 : Marzec 24, 2009, 11:38:11 »
A można coś bardziej ojczystym języku patomu szto ja nie szprecham za bardzo w tym języku a na podstawie tego co udało mi się zrozumieć ze wskazanego opisu to coś nie bardzo chce mi działać  :S


Offline Simon

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 356
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 620
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #36 : Maj 29, 2009, 21:31:49 »
Ja osobiscie mam inny problem i nie wiem jak z nim sobie poradzić. Mam bardzo dużo kontaktów zapisanych jako +48.... i w tym znaczku + jest problem gdy numer jest zapisany jako 48.... wybiera i działa jak należy. Nie chce zmieniać wszystkich kontaktów. Czy nie można by gdzieś zmienić czegoś aby działało również z + przez numerem kraju?
Udało się, jednak kto szuka nie błądzi http://www.pdaclub.pl/forum/index.php?topic=64625

Mam problem jedynie z szumami które są słyszalne podczas rozmowy i czasem z jej przerywaniem. Wydaje mi się, że chyba jakiś lipny kodek jest używany

« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2009, 23:03:01 wysłana przez Simon »
Pozdrawiam wszystkich maniaków PDA
Simon

Offline miho

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #37 : Czerwiec 11, 2009, 11:30:20 »
A czy ktos z was probowal talkonaut
http://www.talkonaut.com/home.shtml
Zastanawiam sie nad kupnem SGH-i900 i zalezy mi na VOIP


Offline josespontana

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #38 : Lipiec 13, 2009, 14:29:16 »
http://www.portsip.com/ - całkiem ładnie działa.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 15:01:49 wysłana przez josespontana »

Offline perla

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #39 : Październik 16, 2009, 22:56:23 »
Z jakim operatorem  wykorzystujesz ten program  ?


Offline josespontana

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #40 : Październik 24, 2009, 22:31:28 »
Mi akurat działa z operatorem lokalnym, ale sądzę, że powinien działać z każdym VoIPem pod warunkiem, że operator nie blokuje.


Offline wikiri

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 52
  • Najlepszy tel-zabawka i8000
  • Sprzęt: Samsung i8000
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #41 : Listopad 25, 2009, 20:50:18 »
A mnie właśnie szlak trafił.. :kill:

Bo każdy klient SIP, który ładuje ustawienia do systemu WM mi działa, czy to Shaps, którego w pierwszym poście gość zarzucił, czy to VoIP Trinity, prostszy w konfiguracji, czy jeszcze inne badziewia.:swirus:

Używam klienta Actio i pomimo kilkudniowych starań nie mogę poprawnie wykonać połączenia.

Czy ktoś używa tego klienta? W ogóle nie piszecie z czego korzystacie, byłoby to pomocne.

W routerze mam odblokowane porty, wszystko śmiga jak należy, net i wifi ok.
Programem typu Fring i ten podany kilka postów wyżej działa wyśmienicie, z tym że Fring rżnie sygnał i 'strzela' tak że nie da się rozmawiać, jakby przy sprzężeniu zwrotnym. Natomiast "PortSIP" działa bez zarzutu.

PortSIP nie umie jednak wykorzystać poprawnie głośnika rozmów omnii i900 czy i8000 a pozatym jest osobną aplikacją. Czy da się zrobić aby Actio zadziałało? (Ogólnie polecam PortSip, bo działa)

Po nawiązaniu w WM połączenia z konta actio rozłącza połączenie natychmiast po jego próbie nawiązania.

Słyszałem, że ten klient nie oferuje połączeń GSM czy to 610 czy innych, więc czy to możliwa przyczyna braku połączenia?

Phone: i780 -> i900 omnia 8GB -> i8910 HD -> OMNIA 2
SanDisk 4gb

Offline puchaty

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 415
  • HeTeCe GieJeden
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #42 : Listopad 26, 2009, 13:19:20 »
ale wg mojego tutoriala nie korzystasz z zewnetrznego klienta tylko z wbudowanego w windowsa.

I działa to na 100% na kazdym romie jakiego używam.

Upewnij się czy masz dobre ustawienia.

REGULAMIN !!

Offline modzello10

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: HTC TYTN II ~~ Blackberry 8100 Pearl
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #43 : Listopad 26, 2009, 14:59:45 »
Witajcie,
Zainstalowałem wczoraj zgodnie z tutkiem, ale chyba promocyjne rozmowy już się skończyły, bo nie mogę nigdzie zadzwonić gdyż informuje mnie bym zakupił pakiet.
Czy może robię coś nie tak?


Offline perla

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #44 : Grudzień 02, 2009, 23:17:33 »
Dodam kilka wlasnych uwag dotyczacych instalacji VOIP z WM. Testowane na ROM z  PLUS-a, provider sip.voipdiscount.com, konto zasilone

1. Komunikat "Trwa wyszukiwanie"  jest mylacy, bowiem jest on rowniez wtedy gdy polaczenie z serwerem 
    providera SIP jest juz nawiazane.
2. Nazwa sieci na TODAY pozostala PLUS mimo ze tel byl juz w trybie polaczenia internetowego VOIP

3. Po wejsciu w dialer telefonu widac rzeczywisty stan sieci, jesli wyswietla jest nazwa VOIP-owa (przez
    nas nadana) to znaczy ze tel jest w trybie polaczenia internetowego VOIP.

4. Pamietac o udostępnieniu portu (np. 5060) na routerze

5. Przy poczatkowych probach warto (po kazdej nieudanej) wejsc w Setup VOIP i ponownie zapisac ustawienia
SIP settings, wznawiajac polaczenie z serwerem providera.
 
Dziala calkiem sprawnie po WiFi, niestety nadal nie dziala po 3G , mimo prob z roznymi portami i wlaczeniu
tej opcji w aplikacji.


Offline szafer

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #45 : Grudzień 12, 2009, 14:08:59 »
a ma ktoś proste rozwiązanie w jaki sposób przełączać się między VOIP'owym operatorem, a operatorem GSM wykorzystując nakładkę taką jak SPB lub Manilla 2D?


Offline perla

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #46 : Styczeń 22, 2010, 19:54:18 »
Czy komus udalo sie ustawic, zmienic rejestr tak by byla mozliwosc dzwonienia po GPRS - 3G ?


Offline art28

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #47 : Luty 28, 2010, 10:15:23 »
Witam,

mogę polecić fajny, działający program PortSIP.

pozdrawiam


Offline perla

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #48 : Marzec 09, 2010, 06:01:46 »
PORTSip rzeczywiscie dziala ale jego wada jest brak obslugi sluchawki BT. Dlatego zalezy mi na uruchomieniu wbudowanego Voipa przez GPRS.


Offline texen

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
  • Sprzęt: SGH-i900
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #49 : Czerwiec 09, 2010, 14:47:16 »
co sie stalo z obrazkami z tutoriala?


Offline egreg

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: [How To] VOIP - instalacja, konfiguracja
« Odpowiedź #50 : Czerwiec 28, 2010, 22:13:09 »
No właśnie opis już raczej mało użyteczny bo był pisany pod obrazki , których już nie ma. Zamiast polegać na obrazkach lepiej dać opis bez obrazkowy.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2010, 23:05:29 wysłana przez egreg »